Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Küçük kayık ile yaz planları

n

nuri_kongur

Ynt: Küçük kayık ile yaz planları
#60: 24 Nisan 2019, 13:21:23
Havalar böyle soğuk gittiği sürece gece dışarda kalmak pek arzu edilen şey değil gibi. Soğuk problem benim için. 6 Mayıs’ta ise Ramazan başlıyor , sizler ne dersiniz arkadaşlar?

Ramazan dada yapılabilir, oruç tutan, tutmayan hep birlikte iftar ederiz ne güzel. Fakat botlarda kalamayız , mecburen kıyıya çadır kurmamız gerekiyor. Ayrıca dışarıdan arabayla lojistik sağlayacağız, bunu ben organize edeceğim, böylelikle fazla yüklerimizi arabaya verir, biz botlarda boş  ve daha konforlu gideriz. Çadır tulum yiyecek içecek v.s. araçla önümüze dolaşır.Şu iki haftayı da atlatalım hava yaza dönsün ona göre tarihi netleştiririz.
İyi fikir Ahmet reis. Hatta çok iyi fikir diye arttırıyorum :)
  • IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#61: 24 Nisan 2019, 20:42:00
Benim aklımdan şöyle geçmişti; Riva'da buluşulur, kayıklarla/botlarla derede gün yarısına kadar  gidilebildiği kadar gidilir; bir iki saat mola verilip, yenilir, içilir; sonra da gerisin geriye dönülür. O akşam arabaların olduğu yerde ateş yakılır, sohbet edilir ve gece de çadırda/araba içinde kalınır. Ertesi sabah kahvaltı yapılıp, dönülür. Gittiğimiz yerde gecelemeden ziyade, arabaların yanında gecelemeyi düşünsek daha iyi olmaz mı?

Araba cinsine göre değişiyor elbette de genellikle arabaların arka koltuklar yatıyor; çadıra nispeten arabalar daha korunaklı olacaktır. Bu aralar ben, Caddy Camper videolarını çok izlemeye başladım; Wv Caddy'ler arka koltuk çıkarılıp veya çıkarılmadan bir aparatla karavana dönüştürülüyor. Bu Riva organizasyonunda Caddy'i acaba iki kişi ile rahat edilir mi diye de test etmek istiyordum. Özkan Gülkaynak da bir ara Doblo'sunu böyle tadil etmişti.

Önemli değil, Ramazan içindeki veya sonrasındaki programlara da dahil olmaya çalışacağım; o zaman test ederiz. 
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#62: 25 Nisan 2019, 11:17:07
Tarih netleşince bizim durumunuz da netleşecek ama listeyi güncelliyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#63: 25 Nisan 2019, 11:17:45
Gelirim.

- Kemal Tesbihçi
- Mücahit- Ece Karabaş
- Mustafa Ertör - Tunca (Belki)
- Ahmet Kabaalioğlu - M. Fatih (Belki)
- Nuri Kongur
- Hulusi - Necip Fazıl Gülen
- Bülent Büyükdağ- Esay Büyükdağ
- Deniz - Oğuzhan - Doruk OĞUZ
-

• IP logged

• *
#64: 25 Nisan 2019, 18:56:57
Gelirim.

- Kemal Tesbihçi
- Mücahit- Ece Karabaş
- Mustafa Ertör - Tunca (Belki)
- Ahmet Kabaalioğlu - M. Fatih (Belki)
- Nuri Kongur
- Hulusi - Necip Fazıl Gülen
- Bülent Büyükdağ- Esay Büyükdağ
- Deniz - Oğuzhan - Doruk OĞUZ
- Can - Değer - Nisan Acılıoğlu

• IP logged

• *
    • instagram
#65: 26 Nisan 2019, 13:26:57
18 - 26 Mayıs arası İstanbul'da olacağız. Denk gelirse bir kısmına dahil olabilirim veya Özdenle birlikte dahil olabiliriz.

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#66: 30 Nisan 2019, 11:48:14
Programdan sonra haber olsada yetişebildigime sevindim, bizde ailecek katılmak istiyoruz. Bot motor cadır tamam , gerisi muhabbet.
  • IP logged

• *
#67: 30 Nisan 2019, 13:06:57
Muayene işi bitti şükür.Ama ülkemin bürokratik engellemeleri için tipik bir örnek yaşadım.
Biliyorsunuz Çeki demirini yetkili bir işletmeye yaptırıp TSE den de projesine ,standartlarına uygun yapılmıştır onayını aldıktan sonra notere gittim .Noter sizin muayeneniz geçmiş.Ruhsata muayeneniz yapıldıktan sonra işleyebiliriz deyince Muayene randevusu aldım.
Çatalca da muuayeneye gidildi ve sonuç AĞIR KUSUR.sebep Muayenesi olmayan araca çeki demiri takmak.
Ee,ne yapmak lazım?Çeki demirini söktür öyle gel..
Ertesi gün demiri söktürüp yeniden gidildi ve muayene tamam.Tekrar atölyeye dönüş ve yeniden montaj.
Muayene yapan söktürülen demirin tekrar takılmasında yeniden TSE kontrolu yapılması gerektiğini bilmiyor mu?
Biliyor ama onu ilgilendirmez.
Peki Devlet Kurumu olan TSE nin verdiği onayla tescillenmiş demiri niye söktürür.?
Peki demiri tekrar eski onayla takılacağını bilmiyor mu ?
velhasılı eski belgeyle bizim demir takıldı ,söküldü yeniden takıldı ve ruhsata işlendi
Bu işgüzarlık bana fazladan zaman ve para kaybına sebep oldu.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#68: 05 Mayıs 2019, 23:33:03
Bizim dingi de dere seyrine hazır, yıkadık temizledik, açılma ihtimali olan yerleri kontrol ettik, gerek gördüklerimizi yapıştırdık. Hazırız artık.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#69: 08 Haziran 2019, 20:03:59
Küçük kayıkla deneme seyirlerine çıkmaya başladım.Bayram tatili fırsat oldu.
Birkaç tane sorun var halladeceğim ve tek tek planlarımızı gerçekleştireceğiz.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2019, 00:13:29 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#70: 26 Nisan 2021, 00:15:17
Reisler, şöyle bir Riva deresi planı yapmıştık, hatırlıyor musunuz? Ben dahil birçok arkadaşın "hiç aklımızdan çıkmadı ki" dediğini duyar gibiyim. Hadi o zaman ne duruyoruz; Haziran'ın ilk hafta sonuna bir hedef koyalım mı?
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#71: 26 Nisan 2021, 09:27:57
Reisler, şöyle bir Riva deresi planı yapmıştık, hatırlıyor musunuz? Ben dahil birçok arkadaşın "hiç aklımızdan çıkmadı ki" dediğini duyar gibiyim. Hadi o zaman ne duruyoruz; Haziran'ın ilk hafta sonuna bir hedef koyalım mı?

Mutlaka programlayalım, artık benim uygun botumda var. Bir gece de kamp yaparız, isteyen de karadan gelir.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#72: 27 Nisan 2021, 12:51:39
Hımm; tam kapanma herkeste moralleri bozdu; kimseden ses çıkmıyor. Birde şöyle bakalım; bu kapanma geçen sene olduğu gibi yaz aylarında belli serbestiyet  getirecek ve Haziran itibari ile biz de deniz üzeri planlarımızı uygulayabileceğiz. Bardağın dolu tarafına bakalım; morallerimizi bozmayalım.
  • IP logged

• *
#73: 27 Nisan 2021, 15:59:55
İleri zamanlar için plan yapamıyoruz.Hiç bir şey bizim elimizde değil.Kısa zamanda organize olup katılabilenlerin katıldığı organizasyonlar yapacağız artık.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#74: 28 Nisan 2021, 00:13:33
Mustafa Reis;

İlk yazışmalara bakıyorum da, yok çeki demiriydi, yok ruhsata işletmeydi, yok botların tamiriydi; hazırlık için epey emek ve zaman harcanmış.

Herkes hazırsa, pandeminin müsade ettiği ilk fırsatta "Hadi gidiyoruz" deriz İnşaallah.

Mevlam bakalım neyler; neylerse güzel eyler. Yeter ki sağlık olsun.
  • IP logged

Yukarı git