Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Kuşadası-Yeşilköy Babatunca ile Transferimiz

• *
  • Selamlar
Keyifle okudum,sağolun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
Nasıl çapa için bir büyüğü tavsiye ediliyor ise motor içinde bir büyüğünün tavsiye edilmesi mâkul olacak sanıyorum. Mustafa Reis, Baba Tunca'nın motorunu bir büyüğünü taktırmıştı diye hatırlıyorum? İşte böyle kafadan gelen dalgalarda seyir hızını yakalamak için motorun bir tık büyüğü fayda sağlıyor. Kullanmasan da elinin altında fazladan bir güç olduğunu bilmek bile moral verir. Sağlıkla daha nice seyirleri inşaallah.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
Elinize, ağzınıza sağlık.
Keyif aldığınız gibi keyif de verdiniz.
Böyle anıların(m)ız bol olsun.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Nasıl çapa için bir büyüğü tavsiye ediliyor ise motor içinde bir büyüğünün tavsiye edilmesi mâkul olacak sanıyorum. Mustafa Reis, Baba Tunca'nın motorunu bir büyüğünü taktırmıştı diye hatırlıyorum? İşte böyle kafadan gelen dalgalarda seyir hızını yakalamak için motorun bir tık büyüğü fayda sağlıyor. Kullanmasan da elinin altında fazladan bir güç olduğunu bilmek bile moral verir. Sağlıkla daha nice seyirleri inşaallah.

Hulusi Abi, doğru hatırlıyorsun, normalde Baba Tunca'nın teknik verilerindeki motor gücü 28 HP. Ama Mustafa Abi yeni nesil  40 Hp bir volvo penta taktı. Bir çok kişi teori de bunu gereksiz görse de, ne var biliyormusunuz? Tornistanı çaktığınızda bırakın durmayı , geri gitmeye başlıyorsunuz. Baba Tunca  gibi omurga salmalı teknelerdeki geri manevra kısıtlılığını bu şekilde bir nebze çözmüş oluyorsunuz. Fazladan güç teknenin seyir süratini korumasını sağladığı gibi, peşinize bağladığınız dingi mingi de hızınızı düşürmüyor. En güzel olanı da elinizin altında her zaman güç olduğunu bilmek güzel bir şey.Benzeri durum benim Kuzey Yıldızında da vardı. Onda da 54 Hp Nanni vardı. Denizde batan-çıkan, denizde kalan kim ve  ne varsa çekerdim.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
Seyrimiz boyunca 350 deniz mili mesafe aldık. Molalar hariç 60 saat civarıydı. Hava ve deniz bu mevsime göre ortalamanın biraz üstünde zorluk derecesindeydi. Babatunca’nın denizci bir tekne olması ve güçlü motoru sayesinde de normal şartlardan daha güvenli ve konforlu bir seyirdi.

Yediğimiz içtiğimizden fazlaca bahsettiysem affola. Sadece böyle düzenli olarak bir şeyler yiyip içmek bence çok önemli. Kış olduğu için sıvı ihtiyacımız daha düşük seviyede olmasına rağmen bol miktarda su , çay, kahve tüketimi oldu. Yemekler dışında atıştırmalık bisküvi, gofret, ve çerez de hep elimizin altındaydı. En önemli konulardan birisi meyve tüketimi de iyiydi. Aldığımız Muz, elma ve anjelik erik tamamen tükendi. Bu yazıyı okuyan çoğunuz zaten bu tarz uzun seyirler yapmışsınızdır. Bu detayları bundan sonra ilk defa bu rotayı yapacak kişilere kısa bir rehber olması açısından yazdım. Teknede sürekli mutfağa inmek çıkmak egzersiz anlamında da çok iyi. Uzun süre aynı pozisyonda oturmak ya da dikilmek rahatsız edebilir. Ben teknedeki en çömez denizciydim. O nedenle yol arkadaşlarımdan daha enerjik olmam, daha çok iş yapmam gerekiyordu. Ama onlar benden daha sağlam delikanlılarmış. Herkes her işe gönüllü olduğu için bütün işler kolayca çözüldü. O nedenle yol arkadaşı çok çok önemli bence. 

Seyir yazılarımda  “mutlu olmak” fiilinin şimdiki zamanda çekimini yapıp durduğumu belki fark etmişsinizdir. Bazen ben de "Kendimi çok mu tekrarlıyorum acaba?" diye düşünüyorum. Ama denizde olmak, doğru insanlarla seyir yapmak çok büyük bir keyif. Zaten garantici olduğum kötü şartlarda denize çıkıp macera aramaya sıcak bakmıyorum. O nedenle uzun ya da kısa tüm seyirlerde kendimi hep gülümserken yakalıyorum. Öte yandan uzun seyirlerde çoğu zaman “ Benim ne işim var burada?” diye sorduğum da oluyor. Ama bu soru, sitem ya da yılgınlıktan çok hayatının uzun bölümünü karada geçirmiş bir insanın şaşkınlığından kaynaklanıyor.

Seyahatimiz sırasında ve sonrasında bizi takip eden, okuyan ailelerimize ve tüm arkadaşlarımıza tekrar teşekkürler. Geçtiğimiz hafta sonu deneyim merdiveninden bir basamak daha çıktım. ( Gerçi bu merdiven de gökdelen merdiveni mübarek). :)
Yazı boyunca sürç-i lisan ettiysem affola. Eleştirilerinizi özelden yazarsanız kendimi daha çok geliştirebilirim.

Herkese selametler diliyorum.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 15 Kasım 2018, 10:16:29 Gönderen: Mücahit Karabaş »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Elinize, ağzınıza sağlık.
Keyif aldığınız gibi keyif de verdiniz.
Böyle anıların(m)ız bol olsun.

Ne güzel temenni, ömür yettiğince böyle güzel anılarımız olsun.

Bir kez daha eline  sağlık Mücahit .
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Klavyene, yüreğine sağlık Mücahit kaptanım.  :)xx :)xx

Atom karınca Ahmet kaptan ve Mustafa Ertör kaptanla beraber seyir yapmanın mutluluğunu yaşadın  C:-)

Birlik beraberlik deyince ,gene aklıma Sivriada geldi. Ne güzel denizci dostlarla beraber olup , masalarımızı birleştirip yemeklerimizi paylaşmak .

Neyseki son gününü değerlendirmişiz diye züğürt tesellisi buluyorum.  8-)
  • IP logged

M

Mustafa ELBAŞ

Mücahit Reis şahsında tüm ekibi kutlarım.Uyumlu ve yakın frekansta bir ekip ile uzun seyirlerin ne derece zevkli olduğunu bilirim.Az önce bu seyirle ilgili son paylaşımı okudum ve sanki onca yolu ben gelmiş ve limana bağlanmış gibi derin bir oohhhh çektim.Bu da ekibin bu maceradan ne kadar çok keyif aldığını ve aynı zamanda okuyuculara bunu ne kadar iyi aktardığını gösterir diye düşünüyorum.Hele Tekirdağ geçişinde petrol platformundan bahsettiğin an,birlikte o bölgeden geçişimizde ki stresi aynen yaşattı bana.Tüm mürettebata geçmiş olsun diyorum.Umarım böyle keyifli seyirler çoğalsın,paylaşılsın hem dostluklar çoğalsın hem de artan tecrübeleriniz bizlere de tecrübe ve deneyim katsın. :)xx :)xx :)xx
  • IP logged

• *
Sevgili Mücahit,Ahmet ve Melih reisler,
Çok keyifli aynı zamanda zor bir transferdi.Tam zamanında yapıldı ve bitti.
Hepinize ve Serkan reise tek tek teşekkür ederim.Sizlerle her türlü seyre çıkarım.İnsanın tıyneti zor zamanda ortaya çıkarmış.Bir de seyahatte derler eskiler.Denizde seyir her iki şartı da sağlıyor.

İnşallah Göcek Kış etkinliği seyrimizde görüşmeyi diliyorum.
Sevgilerimle.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
  • Kon Tiki
Yazı yazma, duygu ve düşünceleri paylaşma konularında iyi değilim. Kusuruma bakmayın.
Mücahit Reis’in dediği gibi rahmetli Babam uzak yol gemi makina mühendisiydi. Somali’de korsan saldırısından, Bermuda Şeytan Üçgeni’ nden, makine arızasından veya gemide isyandan falan bahsetmeyi sevmezdi. İşiyle ilgili neredeyse hiç konuşmazdı. Brezilya’da katılıp, 9 ay sonra Japonya’da ayrıldığı gemide neler yaşadığını genelde ondan değil de, nadir olarak eve gelen arkadaşlarının sohbetlerinde dinlerdik.
Havanın kötü, geminin bakımsız, kumanyanın az ve hatta içme suyunun yeterli olmaması çok da önemli değil derdi. Ortalama bir gemide 20-30 personel bulunur. Senin vardiyanda ayakta olan ve birlikte çalışacağın topu topu 3-5 kişi olur. Eğer onlarla iyi anlaşırsan o seyir her ne olursa olsun rahat geçer derdi. Eğer gemide geri kalan personel de doğru insanlarsa o seyir keyifli geçer derdi. Hava patlasın, makine yolda bıraksın önemli değildi onun için.
Ben deniz konusunda çok yeniyim, tecrübesizim. Yaşadıkça öğreniyorum. Bu benim en uzun seyrimdi. Neredeyse kış şartlarında gerçekleşti. Serkan Reis sağ olsun boyozumuz bol, suyumuz çoktu. Hava biraz soğuktu ama deniz çok yüksek değildi. Tabi Baba Tunca’ya göre. Benim kayık bu havalarda acayip yorardı. Bu şartlar altında çok keyifli bir 60 saat geçirdim. Baba’mın dediği şeyleri daha net yorumlama fırsatım oldu. Yemek, içecek, ısınma bunlar hep yan etmen. Mücahit Reis’in esprileri, Ahmet Reis’in enerjisi, Mustafa Reis’ in babacanlığı ise bu seyirde aklımda kalan en önemli şeyler.
Ben bu seyirden çok büyük keyif aldım. Darısı Göcek buluşmasına.
Sevgi ve saygılarımla,
  • IP logged

• *
Final yazısı, fotolar ve videolar harikaydı...
Daha nicelerine inşallah...!

Mücahit reis anlatımın harikaydı, Andromeda ile seyir anılarını da bekleriz madem :)
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

Evet.. çok keyif alarak okudum. Mücahit çok güzel yazmışsın. Zamanlama her zamanki gibi iyi olmuş.
  • IP logged

• *
Keyifle okudum. Teşekkürler güzel paylaşım için. Baba Tunca evine hoş gelmiş :)
  • IP logged

• *
Kuşadası-Yeşilköy Babatunca ile Transferimiz
#43: 15 Kasım 2018, 21:35:58
Gelemediğim için çok üzülmüştüm. Mücahit’in kaleminden okuyunca her birini tanıdığım 4 kişi ile beraber seyir yapmış gibi hissettim. Göcek’i bekliyorum artık. Yine hep beraber güzel anılar biriktireceğiz deniz üzerinde.

Pazar günü içimde kalmış olacak ki 2 saatlik seyire çıkmıştım Tuzla’da. sizler seyrin son demindeyken Burak reisten fotoğraf geldi. Leo ile birlikte Amigada seyir yapıyorlardı. Deniz reis eşiyle seyir fotoğrafını paylaştı. Heyamola Pazar günü denizdeydi. Emin olun hava sıcaklığı , denizin durumu, seyir süresi , B noktasının uzaklığı ne olsun denizde olmak güzel ve öncelikli . Klavyede bunları yazıya dökmek 2. Planda kalınca güzel seyir yazıları çıkıyor el birliğiyle

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Baba Tunca son zamanlarda efsane oldu ve artık ''Baba Tunca'nın maceraları'' başlığı  altında bir kitap olabilecek duruma geldi. :)xx :)xx :)xx
Baba Tunca ekiplerini ve yazarlarını kutluyorum. :)
Ge ko dan bilenler vardır İzmir civarında havaalanı marina  veya marina hava alanı servisi için de olabilir, heyamola uber servis olarak aranırsam hizmetinizde olmaktan çok mutlu olurum.
Sizlerle tanışmak için bana fırsat yaratmış olursunuz. ;)
  • IP logged
DeDe

Yukarı git