Ağustos ayı Sığ Liman,
Hava sert,sağnaklar bastırıyor komşu tekne ben uyurken eşime biz Selimiyeye gideceğiz tekne demir tarayabilir göz kulak olurmusun demiş.
Uyandım, havuzluktayım eşim kahvaltı hazırlarken içeriden bana bu bilgiyi veriyor .Ben de şöyle bir baktım tekne yerinde.
Bir kaç dakika sonra çaylar geldi ben o arada sosyal medyaya falan şöyle bir bakmaktayım ki yükselen ses
- Tekne yok !
Evet kolladığımız tekne demir taramış ve uzaklaşmış hem de bayağı yolluca.
Hayatımda bu kadar hızlı bota atladığımı ve böylesi kürek çektiğimi hatırlamıyorum. Allahtan tekne bir süre sonra 50 feet bir teknenin demir zinciri ile seviyeli bir ilişki kurdu da yetiştim.
Tekneye çıktım da motoru yeni nesil düğmeli müğmeli,ırgat elciği desen ortada yok.Neyse bir arkadaş daha benden sonra yetişti tesadüf onun teknesinin aynısı imiş motoru çalıştırdık,kurcala ara bul metodu ile ırgat kumandasını buldum.
Köftehor kaçağı aldık tekrardan güvenli alana getirdik ve demirledik ama sıkı adrenalin patlaması da yaşadık.
Çarpmanın etkisi ile teknenin kıç açılır platformda hasar var idi.
Tekne sahibi dostumuz döndüğünde kıyıdan beni arayıp teknesine bırakmamı rica etti, gittim aldım.
Bana selimiye de cüzdanını kaybettiğini bulanların Jandarma kanalı ile kendisine ulaştıklarını falan anlatıyor.
Ben de öyle bön bön dinliyorum.
Neyse tekneye ulaştık kiiii
bu kapağa ne olmuşşşşş
sesi çınladı.
Abi sen bi tekneye geç ben sana anlatırım dedim.
Bu yazdan kalan anılardan sadece birisi bu idi.
Sevgiyle
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y