Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Buhran..

• *
    • Classicboats Turkiye
Ynt: Buhran..
#15: 21 Eylül 2018, 14:31:49
Yıllar önce beynime küşayiş gelip de yumurtlamamıştım "Küçük güzeldir" mottomu. Altı çok doludur.

Küçük ile kendi dünyanı yaratır efendisi olursun.
Büyük seni kendi dünyası içinde "tâbi kılar", ruhunu bedenini, cebini sömürür. 8-)

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

n

nuri_kongur

#16: 21 Eylül 2018, 14:53:44
Hayırlısı olsun. Güzel tekneye benziyor. Videoda görülen senin bulduğun değil anladığım kadarıyla. Seninkisinin durumu nasıl? Diri mi duruyor tekne? Sörvey yaptırmayı düşünüyor musun?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#17: 21 Eylül 2018, 15:46:28
Ayni tekne yada cok benzerii Yesilkoyde A pontonunda var. Gecen hafta sivride koltuk halatlarini baglarken biraz sohbet ettik. İspanyol. Fiber govde . Cok guzeldi. Sahibi Umit bey yeni almis. Kusadasindan getirmis. Daha fazla soramadim. Ayrilmak uzereydim koltuk halatlarini almak icin beklemistim. Ama aklim kaldi teknede

ASUS_X00DD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

e

erdal duran

#18: 21 Eylül 2018, 17:58:17
  Tekne çok güzel, 35 feet de çok büyük değil. Cem reis daha iyi bilir, randa armaya da çevrilebilir, eğer gerekli görülürse. Tüm değerli reislerin görüşlerine katılıyorum, ancak bu tekneyi almak neden Tayo Mar'dan vazgeçmeyi gerektirsin? İkisi birlikte kalamaz mı. Bu konuda Heyamolacı gönüllüler destek olabilir. Ortak bir bakım ve barınma programı uygulanabilir. Tayo Mar hayatına hem bir kurs teknesi hem de Ersin reis ve gönüllü katılımcıların  bir program dahilinde istedikleri zaman kullanabilecekleri bir tekne olarak devam edebilir. Böylece tekne reislerin gözü önünde olur ve Cem reisinde içi rahat eder :). Bana göre heyamola forumu deyince ilk aklıma gelen çektiriden sonra Tayo Mar teknesi de sembol olarak aramızda kalmaya devam eder. Üzerinde düşünmeye değmez mi?
  • IP logged
« Son Düzenleme: 21 Eylül 2018, 18:04:19 Gönderen: Erdal Duran »

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#19: 21 Eylül 2018, 18:43:28
Böke, 10 yıl önce Florida'da bulduğum bir Ta Chiao aylarca aklımı allak bullak etmişti. Müthiş tekneler gerçekten. Ama Aali gerçekten tam "dost işi" yazmış. Kısaca gönlünce olsun diyeyim. Tayo Mar'ı elden çıkartmadan alma şansın olursa Tayo Mar için ayrıca konuşabiliriz.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

e

ersinboke@icrs.com.tr

#20: 22 Eylül 2018, 05:56:54
Efendim daha tekneyi görmedim. Bugün sahibi ile bir süre daha görüştüm. Neyse ki teknenin buz dolabi yok. :) 

Ama buzluğu var. Tam bir uzun yol teknesi . İçerisindeki silecek dahi manuelmiş.  Irgat da manuel :)  Alırsam çapa değişecek tabi. Admiralti olacak.

Öncelikle daha tekneyi görmedim. Tayo Mar 'ı hiç bir özelliğini bilmeden beş dakika içinde almaya karar verdim. Kaporasını ödedim ve aldım.

Eğer bu tekneyi alırsam ;

Tayo Mar'ı ancak değerini bilen birisi alabilir. Başka türlü satmam. Tayo Mar 'ı satmadan da bu tekneyi alabilecek imkanım var.

Hoşuma gitmeyen yerleri var. Canım ahşap üzerine o abuk krom korkuluklar kalkacak. Teknenin bütün görüntüsünü bozan civadra üerindeki yürüme yolu ve korkuluklaı da . Civadra yeteri kadar güçlü gözüküyor . Altına ağ çekilecek.

ana yelken en mümkün sürede randaya çevrilecek. Mizana markoni kalacak. Çok beğendiğim Buehler in tasarımını randa armaya nasıl çeviririm diye çalışıyordum uzun süredir.

Bu tekne de kotra arma. Tek dert randaya çevirirsem direk üzerindeki yükler nasıl değişecek ona bakmalı.

Cem Gür yelken yapımına uygun bir bez bulmuştu İzmir de yelkenleri önce bu malzemeden biçtirip, denerim diye düşünüyorum.

Halihazır da teknede ciddi ahşap işçiliği var. Bunları orada yaptırmak mümkün değil. Tek başıma da yapamam. Marangoz atölyesi olan arkadaşım var. O girer tekneye zaten.

Tayo Mar'ın da masif portuç kapakları ve diğer tüm kapakları masife bu arkadaşım çevirmişti zaten.

Ahşap direk prensip olarak artık beni korkutmuyor. her durumda aynı Tayo Mar da olduğu gibi vernik varsa sökülecek, emprenye edilecek ve yağlanacak.

Tekne eski ve uzun yol teknesi olduğundan bir çok şey manuel ve elektrik aksamı yok denecek kadar basit. yine davlunbaz üzerinde yapılacak işler var.

Bordaya aynı Tayo Mar da olduğu gibi yeşil bant çekilecek. Yelkenler eski ise ve yenilenmesi gerekiyor ise ana yelken bordo , diğerleri kırem rengi olacak. Bu sefer teknenin ismi değişecek. "  Sebastian "  olacak :)

Dolap dümen önündeki tüm pusulalar pirinç olanları ile değiştirilecek.

Tayo Mar'ı satarsam dingiyi de prensip olarak veririm. Çok içim acır , çok uğraştım ama yapacak bir şey yok.

Bu durumda aynısından bir dingi daha yapmama gerekir. Yine asla matafora filan yaptırmam. Dingi arkadan gelir .

Yani işin sonunda 35 feet bir Tayo MAr olur. :)

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#21: 22 Eylül 2018, 11:32:26
Ersin Reis,
Kendine de bahsedemiyorsun belli... Ama Tayo Mar belli ki fısıldamış sana: "Beni bırak..!!" diye...

Şimdiden hayırlı olsun...  C:-)

İnsan çok istediği ve vazgeçmek istemediği bir şey arasında kalınca buhran yaşarmış...

Dün telefonda Ersin'e, benzer bir tümceyi kurdum ben de.
-Biliyor musun dedi, Tayo-Mar tam oldu. tam istediğim gibi artık, her şeyi eksiksiz, her şeyini bitirdim, dedi.
- O halde bitmiş zaten senin için de, dedim. Bundan öğreneceğin bir şey kalmadı.

Bence de Muratçım, bence de Tayo-Mar "tamam" demiş.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
#22: 22 Eylül 2018, 11:34:29
  Tekne çok güzel, 35 feet de çok büyük değil. Cem reis daha iyi bilir, randa armaya da çevrilebilir, eğer gerekli görülürse. Tüm değerli reislerin görüşlerine katılıyorum, ancak bu tekneyi almak neden Tayo Mar'dan vazgeçmeyi gerektirsin? İkisi birlikte kalamaz mı. Bu konuda Heyamolacı gönüllüler destek olabilir. Ortak bir bakım ve barınma programı uygulanabilir. Tayo Mar hayatına hem bir kurs teknesi hem de Ersin reis ve gönüllü katılımcıların  bir program dahilinde istedikleri zaman kullanabilecekleri bir tekne olarak devam edebilir. Böylece tekne reislerin gözü önünde olur ve Cem reisinde içi rahat eder :). Bana göre heyamola forumu deyince ilk aklıma gelen çektiriden sonra Tayo Mar teknesi de sembol olarak aramızda kalmaya devam eder. Üzerinde düşünmeye değmez mi?

Bence şahane bir proje olur. Yapabiliriz. Önce Ersin ne yapacağına karar versin.

• IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

S

Servet

#23: 22 Eylül 2018, 11:55:05

Bence şahane bir proje olur. Yapabiliriz. Önce Ersin ne yapacağına karar versin.

Kurumsal bir yapı olmadan (bagımsız maddi gelir,ücretli çalışanlar vs) hayal olarak kalır,sahibi üzülür..
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#24: 22 Eylül 2018, 12:08:44
Bu arada meraklısı incelesin diye teknenin ilanı ve fotoları burada;
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yelkenli-ct-35-yelkenli-ketch-606501387/detay

• IP logged
><(((º>

• *
  • Donatan Temsilcileri
#25: 22 Eylül 2018, 12:20:35
Ortada direk olan baş kamara mı? Tayo-Mar'ın tam tersi.
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#26: 22 Eylül 2018, 13:30:24
Özgür ayrıntı resimlerini gönderince fark ettim. Tekne dolap dümenli. Tabii olması gereken bu da....

Hani yeke dümenin yelkende vazgeçilmez olduğu, hani rüzgârı yanağında, ensende hissedip de yekeyi ona göre kullandığın, tekneyi dalgaların arasında dans ettirdiği, hani askı dümenin ve uskurun şıpın işi pontondan bile uzun saplı süpürgeyle temizlenebilirliği?

Kassam kendimi daha neler çıkartırım.

Okuyanlar sakın ola "kedi - mundar ciğer"e sapmasın. Hiç alâkam olmaz.

Bu arada dün Ersin'le telefonda uzun uzun konuştuk. Konuşmanın sonunda Rojda Hanım'a en kalbi sevgi ve selamlarımı gönderdim. Telefonda karşılıklı bir kahkaha bombası patladı  ;) :D :D
  • IP logged
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2018, 23:06:19 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#27: 22 Eylül 2018, 13:47:01
Ersin'in ilk videosunu koyduğu teknenin satış ilanı aşağıdaki linkten görülebilir.
Çok çok daha detaylı fotolar mevcut.
https://www.yachtworld.com/boats/1978/Ta-Chiao-35-3178027/#.W6YcYWj7TIU

Benim tek hoşlaşmadığım tarafı, eğer hem içeride hem dışarıda dolap dümen var ise bunlar hidroliktir.
Hidrolik dümen ise yelkenli tekne için en son tercih edeceğim şey olur.

Karada da şöyle görünüyor;
  • IP logged
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2018, 13:49:27 Gönderen: Özgür Ökten »
><(((º>

• *
    • Classicboats Turkiye
#28: 22 Eylül 2018, 18:03:09
İlan fotoğraflarında görünen tekenenin kıçına eklenen "dinlence"  drone iniş / kalkış pisti olarak mı düşünülmüş?  :P
Fotoğrafın birinde de bir amca boylu boyunca uzanıp uskur suyunu seyrediyor  ???

Bu teknenin kullanılabilir iç hacim büyüklüğü dışında Tay-Mar'a tercih edilecek nesi var ben anlamadım. Sıradan, bir dönem polyesterden çokça yapılan uzun yol teknelerinden biri. Hiç bir kişiliği yok. Yaptığı söylenen dünya turu dışında hiçbir "özel tarihi"de yok.

Fiyatı uygun- masrafı çok.

• IP logged

n

nuri_kongur

#29: 22 Eylül 2018, 19:31:37
Ben tekneden çok , bu tekne alındıktan sonra okuyacaklarımı merak ediyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

Yukarı git