Havalı adı ile Club Marine Assistance ..
Arabanız bozuldu diyelim. Ne yapıyorsunuz ? Sigortacınızı arıyorsunuz ve size bir çekici gönderiyorlar.
" Şişli Camisinin yanında park ettim bekliyorum , Bir çekici lütfen " bu cümleleri araç kullanan çoğumuz kurmuşuzdur muhtemelen. İşte siz sigortacınızı aradığınızı zannediyorsunuz ancak aslında aradığınız bir asistan firma. Önce size poliçe numaranızı soruyorlar hani.
Hemen hemen her büyük sigorta şirketinin bir asistan hizmetler veren şirketi var. Çok büyük uluslararası firmalardan bahsetmekteyiz bu arada.
Şİmdi bu asistan hizmetlerin denizde de olduğunu düşünün.
Motorunuz arızalandı, pervaneniz düştü, zaten 15 günlük bir tatiliniz vardı kaldınız mı denizin ortasında!
İşte tam da bu sırada Deniz Yardım ve Destek Hizmetlerini arıyorsunuz. Karşınızda işi bilen bir yetkili. Durumunuzu hızlı bir şekilde tespit ediyor. Size alternatifler öneriyor. Çekme hizmetleri ve bu hizmetlerin nereden verileceği ile ilgili . Siz kararınızı veriyorsunuz. Bu hizmetleri alırken de eğer sigortanızda gerçek bir asistan hizmetler ! (buraya dikkat ) varsa tek kuruş para da ödemiyorsunuz.
Tekneniz en yakın marinaya çekiliyor. Sigortanız kapsamında değilse dahi marinadan acil durum indirimi alıyorsunuz. CMA size bir otel ve isterseniz ikame tekne buluyor. Marinada tekneniz özenle seçilmiş teknik servis tarafından onarılırken siz tatilinizin keyfini çıkarmaya devam ediyorsunuz.
Yada bir sağlık sorunu ile karşılaştınız. Arıyorsunuz CMA yı , size en hızlı şekilde sağlık hizmetlerinin ulaşmasını sağlıyor.
Diyelim tüm tatil boyunca her tarafınızı arı sokup duruyor. Hani şu vudu bebeği misali. Arıyorsunuz CMA yı, hoop sizi zehirlenme konusunda en deneyimli devlet birimi ile buluşturuveriyor.
Seyir halindesiniz mazot almanız lazım ancak kimi mazot iskeleleri belli saatlerde kapalı oluyor. Arıyorsunuz CMA yı sizin için açık tutuyor iskeleyi ya da alternatif öneriyor. Hiç olmadı kapıp getiriveriyor size mazotu.
Seyir yapacaksınız ancak size özel bir seyir bilgisi istiyorsunuz. Kalınacak yerler , restoranlar , hava durumu v.s.
CMA yı arıyorsunuz o sizin için her 3 saatte bir bulunduğunuz bölge için hava raporları ve buna göre alternatif rotalar öneriyor.
Ailenizle seyir halindesiniz ama birisi sizi gözetsin istiyorsunuz , Arıyorsunuz CMA yı , sizi seyir boyunca izliyor. Etraftaki gemileri bildiriyor.
Bitmedi.. Marinada da izliyor sizi . Güvenlik için.
Tekneniz temizlenecek CMA,
kiralık tekne lazım CMA,
Teknemi karaya alıcam nerede alayım CMA,
Teknem önden gitsin ben sonra geleyim CMA,
Zehirli alıcam CMA,
Boya alıcam CMA,
Arı soktu CMA..
Demir tararsa şüphe içindesiniz CMA..
Rakınıza buz lazım CMA..
Şu koyda kalıcam telefon çeker mi ? CMA..
Nasıl ? güzel olmazmıydı?
Olur mu ?
OLuyor..
Hem de Mersin 'den Karadeniz 'e kadar tüm Türk karasuları dahilinde ve sonrasında Kıbrıs ve Yunana adalarında..
Bu zavallı kulunuz tam üç yıldır bu iş için koşturuyor. Üstelik yakından tanıdığınız bir çok denizcinin desteği ile.
Söz konusu bu iş daha önce bu büyük asistan hizmet firmalarınca denenmiş ancak başarılı olunamamış. Hizmet ağını yani Network 'ü kurmamışlar.
İşte üç yıl süren bu oldu. Orjinal fikir aslında Can Hocanın. BU hale gelmesinde ise Ahmet Kabaali , Hakan Erim, Bülent Büyükdağ, Tümay Gören , ve daha birçok tanıdığınız tanımadığınız kişinin karşılıksız emeği ile söz konusu hizmet ağını en nihayetinde Akdeniz bölgesi ile birlikte tamamlamış bulunuyoruz efendim.
Bu süreçte ayrıca büyük sigorta ve asistan firmalar ile defalarca görüşüldü , pazarlıklar yapıldı. Koca bir üç yıl geçti.
Deniz Yardım ve Destek hizmetleri , Club Marine Assistance , Mayıs 2019 da hizmete başlıyor olacak.
Yani demem o ki..
Benimle iyi geçinin.. Lazım olabilirim.
Sistem nasıl çalışacak. ? Hizmetlerden nasıl yararlanılacak? Her sigortayı kapsayacak mı. ? sigortam yok açıkta mı kalacağım. ? Gerçek asistan hizmet bu ise poliçemdeki ne ola?
Anlatacağım efendim bekleyiniz..