ilgiyle takp ediyorum. Özellikle bogatalar için çok şık duracak. Ben de yapacağım. Ayrıca pupa palangaslarının direğe gelen tarafınfa tel çıplaktı bu yöntemle öreröim ben onu.
Örneğin kasa yapmak zor geldiğinde genellikle ben piyan kullanıyordum. Sonra bir de baktım ki çok daha sağlam "Portekiz Piyanı" da denilen bir başka yöntem varmış. başladım her yerde kullanmaya ..Piyanı artık sadece halat uçlarında kullanıyorum.
yok.. tüm bağlantıların üzeri sancak tarafı yeşil, iskele tarafı kırmızı gerçek deri ip ile sarılı. Ben bu uygulamayı birde ayrıca kullandığım dynema koruma halatları için kullanacağım. Çelik tel aynen dediğin gibi zaman içinde atıp, acayıp yaralayıp bereliyor adamı. Sancak tarafa dynema çekmiştim. çok iyi oldu. Ancak güneş ışığı ve sürtünmeden yıprandı. Bu yöntem ile dynemayı iyice korumak mümkün. Hem de çok şık durur.
Onu bilmiyorum Ahmet.Benim büyük mahdum Liseyi Beykoz Su Ürünleri Meslek Lisesinde okudu. İlk zamanlarda ha babam de babam boy boy gözlü ağlar örerdi evde. Paranın, mesleğin peşinden oraya buraya seyirtirken hiç zaman ayırıp da öğrenemedim. Şimdi yanıyorum. Benim çook arkadaşımın teknesine nizami el incesi yapıp hediye etmiştir.
Alıntı yapılan: Cem Gür - 08 Eylül 2018, 23:25:01Örneğin kasa yapmak zor geldiğinde genellikle ben piyan kullanıyordum. Sonra bir de baktım ki çok daha sağlam "Portekiz Piyanı" da denilen bir başka yöntem varmış. başladım her yerde kullanmaya ..Piyanı artık sadece halat uçlarında kullanıyorum.Abi teşekkürler, bunun adının Portekiz Piyanı olduğunu falan bilmiyordum, biz bunu ağların mantar ve kurşun yakalarının eklerinde kullanırdık, düğüm dışarıda olmadığı için ağ dökerken yakanın eki takılma yapmasın diye. Demek ki Portekizliler de biliyorlarmış. Şaka bir tarafa eline sağlık abi, çok güzel bilgiler , teşekkür ederim.Yeri gelmişken yazayım . Bir de çift taraflı ve tek taraflı her boğumunda düğüm atılan piyanlar var. Pazar filesi saplarında çift taraflısı kullanılır, elimizi acıtmasın diye. Belki onun adı başka bir şeydir, piyan denmiyor da olabilir.