Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Keçinin Seyri

• *
    • instagram
Ynt: Keçinin Seyri
#15: 23 Ağustos 2018, 16:13:05

Anlattığın  benim de başıma geldi.Eğer doğru anladıysam.tambura bağlı paslanmaz lamaları liftinin bodoslamaya bağlanan mafsalına geçen pimle sabitlersen.(fotoğraftaki gibi)tambur dönerken liftini çevirmez.Bu işlemi yaparken çok iyi hesaplamak gerekiyor.kıç ıstralyayı önce tamamen laçka ediyorsun.Baş ıstralya döngerini yeterince vira edip tambur lamalarıyla birlikte bodoslamaya bağlaman ve kıç ıstralyayla gerginliği ayarlamak gerekir.
Sistem tam olarak aynı Muatafa reisim. Bende bu anlatığınız düzenekte bir sorun yok.. lamalar tamburu ve liftini tam da sizdeki gibi tutuyor ancak bendeki problem cenovayı sardığım alüminyum profil liftin üst kısmındaki norsmeni içine alarak sıkıştırmış vaziyette. Norsmen içerde sıkıştığı için yelkeni sarmak için alüminyum profil döndükçe içerde norsmen de dönüyor, teli dönmeye zorluyor ve liftini boşluyor..
Dediğiniz gibi kıç ıstralyayı laçka edip, ön taraftan alüminyumu liftinden kurtarıp tekrar ayarlayıp önden arkadan gerdirmem gerekecek..
Marinaya dönünce detaylı fotoğrafları paylaşacağım..
İlginiz için ayrıca çok teşekkür ederim...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • instagram
#16: 23 Ağustos 2018, 17:46:36
Dostlar çok teşekkürler.. keyfimiz yerinde. Karada insan kalabalığından uzakta, trafik derdinden kurtulmuş vaziyette kayığımızın ve denizin keyfine varıyoruz..
Mücahit reisim, deniz yemeğimizi veriyor. Boş geçmedik, ama bu aralar boşladım olta atmıyorum, dolaptaki nevaleyi de bozmadan tüketelim diye. . ;)

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • s/y sesin-Taşucu
#17: 24 Ağustos 2018, 20:37:43
ermanım güzel yerlerdesinnn  !O__
selamlar
  • IP logged

• *
    • instagram
#18: 25 Ağustos 2018, 16:43:16
Bugün çok heyecanlı geçti..
Mersin marinadan komşu tekne başka teknenin tonozunun üstüne çapa atmış.. bir telefon geldi çapayı alamıyoruz tarıyoruz diye..
Tamam dedim tam benlik action.. Gittim ki teknenin taradığı falan yok.. zincir tonoza dolanmış.Tonoz üzerinde 20-30 metre ağ dolanmış ortalık tam manasıyla 52..
 5 kişi teknenin üstünde öyle bakıyorlar. Önden tonozu askıya almışlar ama tonoz halatı zincire dolanmış.. Dalıp dolanan yeri yukarı aldım sonra güç bela çapayı yukarı alıp tonozdan kurtardık.. elim ayağım bin tane kesik oldu..
Varan 2... Kri-Kri'nin devir göstergesi çalışmıyor, şarj ışığı 2 gündür yanmıyordu.. Dedim tamam motor şarj etmiyor.. dün buzdolabını çalıştırmadık nolur nolmaz diye..  bugün Silifkeden elektrikçi geldi regülatör değişince problem halloldu.  Keçinin sintinesine 200 tl sıkışmış

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#19: 25 Ağustos 2018, 19:28:14
Bugün çok heyecanlı geçti..
Mersin marinadan komşu tekne başka teknenin tonozunun üstüne çapa atmış.. bir telefon geldi çapayı alamıyoruz tarıyoruz diye..
Tamam dedim tam benlik action.. Gittim ki teknenin taradığı falan yok.. zincir tonoza dolanmış.Tonoz üzerinde 20-30 metre ağ dolanmış ortalık tam manasıyla 52..
 5 kişi teknenin üstünde öyle bakıyorlar. Önden tonozu askıya almışlar ama tonoz halatı zincire dolanmış.. Dalıp dolanan yeri yukarı aldım sonra güç bela çapayı yukarı alıp tonozdan kurtardık.. elim ayağım bin tane kesik oldu..
Varan 2... Kri-Kri'nin devir göstergesi çalışmıyor, şarj ışığı 2 gündür yanmıyordu.. Dedim tamam motor şarj etmiyor.. dün buzdolabını çalıştırmadık nolur nolmaz diye..  bugün Silifkeden elektrikçi geldi regülatör değişince problem halloldu.  Keçinin sintinesine 200 tl sıkışmış

Geçmiş olsun Ermancım da ne regülatörü değiştirdi, anlamadım?
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • instagram
#20: 25 Ağustos 2018, 19:41:10
Siz denizciler ne diyor.. sarj dinamosunun kömürünün olduğu parça.. ;)

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#21: 25 Ağustos 2018, 20:21:20
Siz denizciler ne diyor.. sarj dinamosunun kömürünün olduğu parça.. ;)

Demeyeyim :)
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Donatan Temsilcileri
#22: 26 Ağustos 2018, 18:14:05
Bi de 52 değil 56.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • instagram
#23: 26 Ağustos 2018, 18:20:37
Bi de 52 değil 56.
Evet... 56..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • instagram
#24: 26 Ağustos 2018, 18:48:25
İki gündür buralarda öğleden sonra başlayan rüzgar geç saatlere kadar oldukça kuvvetli esiyor.. Irgatın bir iki defa zorlandığını hissedince bosa vurmak ihtiyacı hissettim. Bosa kancam olmadığından zinciri kazık bağı ile halata bağlayıp, babaya volta ettim. 2 gündür problem yok, umarım doğru uygulamışımdır..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#25: 26 Ağustos 2018, 23:02:05
Uygulama on numara, ayrıca bu şekilde tek taraftan bosa vurunca dümeni de o tarafa alabanda etmek kayığı  rüzgara döndürmeye bayağı faydalı oluyor. Hava çok sertleyince ben bu bosa şeklini her iki taraftanda alıp  zinciri ortaya gelecek şekilde  denk getiriyorum. Paylaşım için teşekkürler
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#26: 27 Ağustos 2018, 10:32:49
Çok keyifle okudum :)
  • IP logged

• *
    • instagram
#27: 27 Ağustos 2018, 14:04:35
Uygulama on numara, ayrıca bu şekilde tek taraftan bosa vurunca dümeni de o tarafa alabanda etmek kayığı  rüzgara döndürmeye bayağı faydalı oluyor. Hava çok sertleyince ben bu bosa şeklini her iki taraftanda alıp  zinciri ortaya gelecek şekilde  denk getiriyorum. Paylaşım için teşekkürler
Ahmet abi sağolun dün gece dediğiniz gibi dümeni alabanda yapıp, sabitledim. Hakikaten faydalı oldu.. Teşekkür ederim..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • instagram
#28: 30 Ağustos 2018, 11:15:03
Kri-Kri ile 11 günlük tatil seyrimizi tamamlayarak teknemizin yeni ikemetgahı olan Kumkuyu Marina'ya döndük.
Geçen 11 günde,  günlük birkaç saatlik seyirlerle hem farklı koyların keyfini sürdük, hem güzel tecrübeler edindik. Deniz soframıza bereket verdi.. Balığımız, deniz mahsüllerimiz eksik olmadı.. Mersin'den dostlarla karşılaştık, alarga komşuluğu yaptık, yardımlaştık. Taşucu çevresinden yeni dostlar edindik. Her gün durmadan inatla çevremizde dönüp duran düşüncesiz Jet Ski severlerle üşenmeden kavga ettik.
İlk günler niye dibimize gelip çapa atıyorlar dediğimiz tur teknelerinin her birinden gelen son ses Rapçi Ezhel parçalarını ezberledik.Neyseki her gün 5 ila 10 tekne  aynı saatte gelip yarım saat kaldıkları için kavga etmeyi bırakıp onların gelişinden keyif almaya baktık.. Tur teknelerindeki misafirler çekirdek çitleyerek bizi izlerken biz de daha hızlı çekirdek çitleyerek, altında kalmadık. (Burada bizim tekneden tek bir çekirdek kabuğu denize atılmamıştır).
Jet ski ve tur tekneleri için seneye tekneye küçük bir megafon almanın gerekli olduğu kanaatine vardık. Hiç olmazsa boğazımız patlamaz, sesimiz kısılmaz.
Güneş panellerimiz güzel iş gördü şarj dinamomuzdaki arızaya rağmen, teknede dolabımız hep çalıştı. 3 adet hidroforumuzun da (tatlı su, tuzlu su, tuvalet) çalışması da cabası..
Seyirden önce aldığım 2. el Delta çapa bizi çok memnun etti.
Hakan Biçen reisin gönderdiği hatch kamaramızı klimalıymış gibi serinletti.
Kıçtan kara bağlanma ve ayrılmalarda iyice tecrübe edindik.. Önceki sene yaşadığımız bocalamaları üstümüzden attık.. Her akıntıda, her havada başarıyla yanaşıp, ayrıldık. Bu konuda Özdenle çok iyi uyum sağladığımızı düşünüyorum.
Tisan'da açık denizde kaba dalgada koca teknelerin avlandığı yerde servis botuyla sırtı çektim ( doğru iş değil, önermem. Motor sussa bittiydik). 10 dakikada 2 balık alınca dönüşe geçtim ama dönüş akıntıdan dolayı 2.5 beygir motorla 1 saate yakın sürdü.
Güvercin adası koyunda ( Anfora koyu da deniyor) dipteki kırık anforalara daldık. Deniz kaplumbağalarını otlarken izledik..
Misafirlerimiz de eksik olmadı, birkaç günlüğüne veya günübirlik gelen dostlarımız, ailemizle Kri-Kri'de denizin ve başka hiçbir dış etken olmadan uzun saatler süren muhabbetlerle birlikte olmanın keyfine vardık.

Kedimiz Mia, günde en az 18 saat uyuyarak tekneye mükemmel uyum sağladı :) Geçen yılki korkusunu üzerinden tamamen atmış göründü.. Hatta eve geldiğimiz şu saatlerde biraz suratı asılmış gibi geldi bize..
Ağustos ortasında Mersin'de bir koyda akşamları uzun kollu giysiler giyme ihtiyacı hissettik. Şu anda şehir resmen yanıyor..
Seyir öncesi taktığımız tuzlu su pompası, hem günlük güverte temizliğinde, hem de mutfakta bulaşıkta muazzam iş gördü, dikkate değer su tasarrufu sağladığımızı düşünüyoruz.
Seyre başlarken yaptırdığımız botumuz birkaç gün sonra başka yerden açtı. Açan yeri tamir ettik ama bu defa başka bir yerden açınca anladık ki artık miadı dolmuş.. Patalya şart oldu.. Gündüzler biraz serinleyince Ekim gibi yapımına başlayacağımı düşünüyorum..
Dün anne ve babamın da katıldığı yaklaşık 5 buçuk saatlik dönüş seyrimiz ise ayrı keyifliydi. Onların uzun seyir merakını bir nebze olsun giderebildik.. Seyir esnasında da yine güzel balıklar yakaladık. 5 tane tombik (yazılı), bir palamut, 2 tane kuzu ve 1 lambuka toplam 8 tane balık oltamıza takıldı..Yeter deyip yolun yarısında oltaları topladık..
Kekova niyetine çıktığımız yolda ne donanımı, ne de kendimizi zorlamamayı öğrendik. İlk günler yıl boyu hedeflediğimiz yerlere gidememenin hayal kırıklığını yaşasak da geçirdiğimiz güzel günler bu duygunun yerini keyifli anlara bıraktı.. Biz ve Kri-Kri daha hazır olduğunda, yine aklımızda batıya seyir yapmak hep öncelikli planımız olacak..

• IP logged
« Son Düzenleme: 30 Ağustos 2018, 11:18:50 Gönderen: Erman Yerman »
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Donatan Temsilcileri
#29: 30 Ağustos 2018, 11:18:54
NorthMSea marinaya hoş geldin :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Yukarı git