Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: vakit tamam..

• *
Ynt: vakit tamam..
#105: 11 Temmuz 2018, 18:19:44
Katılıyorum. O yüzden kendi sınırlarımı zorlayıp , seyir menzilimi 60 milden 70 80 mile çıkardım günlük. Bundan sonra senin önerdiğin koy, Agatonisi (ya da adı her ne ise ) lipsi leros kalimnos ve bodrum var. Temmuz sonu transferi bitirmiş olurum 😎

Lipsi’de ne yap ne et, iskelenin iç tarafına bağlan.
Lipsi’ye giderken, haritaları kullan. Gözüne güvenme, güneydoğu köşede bayağı açığa kadar gelen sığlık, kayalık var.

İskelenin dışı rüzgar üstüdür. Sen tutunsan, başkaları tutunmaz üzerine düşer.
Cruiserswiki’de, Lipsi liman ağzındaki meyhane için (tarife gerek yok, bariz belli), best octopus of egean diye bir yorum okumuştum.

Kalimnos’un kuzeydoğusundaki tırnak gibi yerin içine gir. Koyun ismi galiba Panionios gibi bir şey. Dibinde iki tane taverna var. Başka da bir şey yok. İstediğine git.

Agathonisi’den Lipsi’ye geçerken muhakkak, Arki’nin güneyindeki küçük adaların arasına gir. Google earth’den bak, ne demek istediğimi anlarsın.

Leros’da draft sorunun yok, Pandeli’de barınağın içini zorla. Yer bulursun.

Benden şimdilik bu kadar

• IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

e

ersinboke@icrs.com.tr

#106: 30 Temmuz 2018, 21:48:32
Evet efendim.. Transfer devam ediyor. artık mehter marşına döndü. :) Bir ileri bir geri. Tayo Mar , Kaptanı Sebastian , eşi ve küçük kızı ile Samos adasını keşfetti. Daha doğrusu Samos adası Tayo Mar ile tanıştı. İstanbul 'da her seyirde fotoğrafı çekilmesine alışık olan ben dahi bu inanılmaz ilgiye şaşırdık kaldık.

Fotoğraf çektirenler, hikayesini soranlar o kadar çok oldu ki. Özellikle Almanların acayip ilgisini çekti Tayo Mar.

Ahşap makara ve boğataları, çanları ve pirinç aksesuarları ile Tayo Mar , sanki tarih öncesinden çıkıp gelmiş gibi idi.

Dönüş yolunda , Mürettebat, bir yan koyu da görmek isteyince, sonrasında da mükemmel deniz hepimizi büyüleyip yüzmeye karar verince , koydan çıkış öğleden sonra saat 14 civarında olabildi.

Aynı Sindirella'nın gece yarısı büyüsünün bozulması gibi , Samos Kuşadası arası saat 15 sonrası o denizin nasıl canavarlaştığını hep beraber yaşadık.

Sindirellanın büyüsü kaybolmuşu belki ama 7 yaşındaki küçük kızımın " iksir " büyüleri çok işe yaradı.  Gelen büyük dalgaları iskele kıç omuzluktan alabilmek için Kaptan Sebastian sancak alabanda yaparken , dalgacı korsan "iksir " leri dalgalara gönderip, dalgaların Tayo Mar tarafından ezilmesini sağladı.

Eşim ve oyundaki adı ile kadın korsan Rojita dalgaları haber veriyor , Kaptan Sebastian buna göre rota tutuyor ve Tayo Mar 'a saldıran dev dalgalar "dalgacı " küçük korsan 'ın büyülü iksirleri ile Tayo Mar tarafından kolayca bertaraf ediliyorlardı.

Eminim ki dalgacı korsan gözü ile bizleri dahi korkutan dalgalar çok daha yüksek idi. Ancak Kuşadası'na yaklaşana kadar bu dalgalara son iksirini gönderen  dalgacı korsan uyuyakaldı.:) Bunda en büyük pay , " her denizde gider " lakaplı Thomas Gillmer 'in blue moon 'u ve bu tehlikeli sayılabilecek seyri eğlenceli  bir oyuna çeviren kadın korsan Rojitanın idi.

sevgili eşim Rojita , gördüğü bu en yüksek hava sonrasında marinanın sakin sularına girme keyfini yaşadı :)

Ancak , Sebastian bağlama işleri ile uğraşırken, Karaya çıkıp, yelken açmadığımızdan bu kadar sallandığımızı ve bir daha yelken açılması  konusunda talimatlar yağdırıp, Gerçek dünyaya , Marinanın içindeki meşhur kahveciye kahve içmeye gitti. Kadın korsan Rojitanın serzenişlerine uyku sersemi   " Dalgacı " korsandan da bir sitem geldi. Öyle ya Sebastian yüzünden tüm iksirleri bitmişti. ! O da annesinin peşinden yürüdü gitti.

Zavallı Sebastian !

Oysa en azından deli gibi aşık olduğu kadın korsan Rojita 'dan bir öpücük hayal etmişti.. ;)

• IP logged

e

erdal duran

#107: 30 Temmuz 2018, 23:38:01
    Tebrikler hocam, müthişsin. Zor anların yönetimine çok güzel bir örnek. Bu da, denizde kısa sayılabilecek bir sürede ne kadar ustalaştığını gösteriyor. Dilerim bütün seyirlerin böyle keyifli olur.
  • IP logged

• *
  • YAZDIKLARIMA O KADAR ÖNEM VERMEYİN.İHTİYAR İŞTE !!
#108: 31 Temmuz 2018, 01:33:57
Susam adası sisamın ne tarafına düşer Türkçemizde?
  • IP logged

• *
    • instagram
#109: 31 Temmuz 2018, 01:57:41
Harikasın Böke the Sebastian, bayıldım

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Donatan Temsilcileri
#110: 31 Temmuz 2018, 02:39:37
Iyi bir rom, bir öpücük kadar kıymetlidir bazen. Hepinizi öpüyor ve kutluyorum.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#111: 31 Temmuz 2018, 02:59:04
Evet efendim.. Transfer devam ediyor. artık mehter marşına döndü. :) Bir ileri bir geri. Tayo Mar , Kaptanı Sebastian , eşi ve küçük kızı ile Samos adasını keşfetti. Daha doğrusu Samos adası Tayo Mar ile tanıştı. İstanbul 'da her seyirde fotoğrafı çekilmesine alışık olan ben dahi bu inanılmaz ilgiye şaşırdık kaldık.

Fotoğraf çektirenler, hikayesini soranlar o kadar çok oldu ki. Özellikle Almanların acayip ilgisini çekti Tayo Mar.

Ahşap makara ve boğataları, çanları ve pirinç aksesuarları ile Tayo Mar , sanki tarih öncesinden çıkıp gelmiş gibi idi.

Dönüş yolunda , Mürettebat, bir yan koyu da görmek isteyince, sonrasında da mükemmel deniz hepimizi büyüleyip yüzmeye karar verince , koydan çıkış öğleden sonra saat 14 civarında olabildi.

Aynı Sindirella'nın gece yarısı büyüsünün bozulması gibi , Samos Kuşadası arası saat 15 sonrası o denizin nasıl canavarlaştığını hep beraber yaşadık.

Sindirellanın büyüsü kaybolmuşu belki ama 7 yaşındaki küçük kızımın " iksir " büyüleri çok işe yaradı.  Gelen büyük dalgaları iskele kıç omuzluktan alabilmek için Kaptan Sebastian sancak alabanda yaparken , dalgacı korsan "iksir " leri dalgalara gönderip, dalgaların Tayo Mar tarafından ezilmesini sağladı.

Eşim ve oyundaki adı ile kadın korsan Rojita dalgaları haber veriyor , Kaptan Sebastian buna göre rota tutuyor ve Tayo Mar 'a saldıran dev dalgalar "dalgacı " küçük korsan 'ın büyülü iksirleri ile Tayo Mar tarafından kolayca bertaraf ediliyorlardı.

Eminim ki dalgacı korsan gözü ile bizleri dahi korkutan dalgalar çok daha yüksek idi. Ancak Kuşadası'na yaklaşana kadar bu dalgalara son iksirini gönderen  dalgacı korsan uyuyakaldı.:) Bunda en büyük pay , " her denizde gider " lakaplı Thomas Gillmer 'in blue moon 'u ve bu tehlikeli sayılabilecek seyri eğlenceli  bir oyuna çeviren kadın korsan Rojitanın idi.

sevgili eşim Rojita , gördüğü bu en yüksek hava sonrasında marinanın sakin sularına girme keyfini yaşadı :)

Ancak , Sebastian bağlama işleri ile uğraşırken, Karaya çıkıp, yelken açmadığımızdan bu kadar sallandığımızı ve bir daha yelken açılması  konusunda talimatlar yağdırıp, Gerçek dünyaya , Marinanın içindeki meşhur kahveciye kahve içmeye gitti. Kadın korsan Rojitanın serzenişlerine uyku sersemi   " Dalgacı " korsandan da bir sitem geldi. Öyle ya Sebastian yüzünden tüm iksirleri bitmişti. ! O da annesinin peşinden yürüdü gitti.

Zavallı Sebastian !

Oysa en azından deli gibi aşık olduğu kadın korsan Rojita 'dan bir öpücük hayal etmişti.. ;)
ben sana dedim ama Sebastian. O buzdolabını al artık :) hem öpücükten oldun hem dalgacı küçük korsandan :) keyifli geçmesine çok sevindim. Senin "teknede çocuk" çözümlerini titizlikle uyguluyorum .
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#112: 31 Temmuz 2018, 08:27:08

Zavallı Sebastian !

kalemine sağlık çok keyif aldım , hele hele son bölüm  :)xx :)xx
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#113: 31 Temmuz 2018, 09:22:37
Keyfin Bol Olsun.

Susam adası sisamın ne tarafına düşer Türkçemizde?

Hüseyin Abi , ben onların hepsini karıştırıyorum.Birde Samos'la Sakız var. Böke bunların hangisine gitti onu bile söyleyemem. ama harita da gösterebilirim.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

e

ersinboke@icrs.com.tr

#114: 31 Temmuz 2018, 10:08:37
Efendim herkese teşekkürler.. Böyle böyle alıştırıyoruz işte. Gerçekten güzel bir tatil oldu. Tayo Mar'daki kimi zorlukları kimi pratik yöntemler ile çözüp, keyif katsayısını yüksekte tutmaya çalışıyoruz.

İlk yıl Marmara adası seyri, Sonrasında kuzey Ege, geçen sene Gökova ve bu sene de Güney Ege seyirleri ile hayli tecrübe kazandık . Elbette bu işin sonu yok ancak özellikle bu yıl yaptığım seyir , en keyifli olandı.

Güney Ege gerçekten muhteşem.  Eğer vize sorununuz da yok ise özellikle Yunan tarafında çok keyifli rotalar var.

Kuşadası Samos arasında sabah saat 7.15 civarı demir aldık ve 10.30 gibi Samos 'a varmıştık. Eşim yol boyunca hiç uyanmadı.

Samos'ta kalmasaydık, Sonrasındaki Agatonisi, Lipsi, Arki ,Leros arası maksimum 3 saatlik seyirler. Biraz gece seyri tecrübesi, biraz erken kalkma ile Akşam bir adada yemek yemiş ve diğerinde sabah kahvaltısı yapıyor olabilirsiniz.

Yazacak çok konu birikti. Bu arada Samos ile ilgili Matay 'a teşekkürü de ihmal etmemeli. Dediği kadar varmış.  ;)

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#115: 31 Temmuz 2018, 11:23:45
Dünya’nın en değerli hazinelerinden birisi mutlu aile tablosu...
Bu seyahatte Dalgacı Korsan'ın iksirleri başka bir işe daha yaramış. Hazinenin değerini katlamasını sağlamış. :)
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr

#116: 31 Temmuz 2018, 11:42:01
 :)
  • IP logged

• *
#117: 31 Temmuz 2018, 11:57:50
Dünya’nın en değerli hazinelerinden birisi mutlu aile tablosu...
Bu seyahatte Dalgacı Korsan'ın iksirleri başka bir işe daha yaramış. Hazinenin değerini katlamasını sağlamış. :)

Mücahit,

Bu Ersin’in süslü püslü anlatımına takılma kardeşim.
Arkasındaki gerçeği gör.

Kız, korkudan kendini hayal dünyasına atmış, umudunu perilere bağlamış.
Rojda susmuş susmuş, bağlanınca patlamış, üstelik bir yelkenci olduğunu iddia eden Ersin’i, “niye yelken açmadın” diye paylamış.

Rica ediyorum .... :o
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Donatan Temsilcileri
#118: 31 Temmuz 2018, 12:04:09
 :)
  • IP logged

e

ersinboke@icrs.com.tr