efendim bugün İstabul uçuyor.. Son zamanların en en soğuk kışı ve bu kışın en soğuk günü.. sabah saatleri.. Dışarıda sulu kar yağıyor.. Rüzgar 30 knotun üstünde esiyor..
Çaktırmadan hazırlanmaya başladım.. Eşim şöyle bir baktı..
-Hayırdır nereye.. ?
Omuz silktim..
-tekneye bakmam lazım.. tonoz kopar filan..
-Tayo Mar çift tonozda değil mi.. ?
-çift tonoz da ..
-eeee biri kopsa biri var. Bu soğukta deli misin..
İçimden konuşuyor birisi..
- deli tabii.. delinin önde gideni hatta delüüüü... bu adam.. Kurtarın beni imdaaat..
- Derdim başka .. En soğuk hava , en soğuk gün.. Manyak esiyor.. gerçi seyir yapasım bile var.. Gidip sobayı yakacak , içeride keyif yapacağım.. Bir yıl uğraştım onunla ben.. Kafa bulandan tut .. Uklalık edene kadar.. Öcal abi bi de semaver dediydi.. unutmadım. Canım bakır sobayı semavere benzetti adam yaaa. Göz var nizam var.. tamam tamam andırıyor biraz..
Ama biraz.. daha çok sobaya benziyor.. Yahu borusu var be adam .. Onu da mı görmüyorsun.. ? Neyse.. Derdim o .. gidip sobayı yakıp keyif çatacağım.. Bugünler için yaptım ben onu.. Bugün yakmayacağım da ne gün yakacağım..
Allah'tan eşim alışık.. Tamam git.. Bak sakın denize filan çıkma .. Hiç şansın yok . Ona göre..
Tekneye geliyorum.. Gelene kadar dondum. Bir de ıslandım.. İÇeri giriyorum.. İlk iş sobayı yakmak.. Sobayı yakmak dediğim, kabına reşo doldurup, sobanın içine yerleştirmekten ibaret.. Teknenin içi 2 derece.. Yarım saat sonra 14 derece.. Hem de reşo ile.. vay be.. İyi skor.. Budur.
Hala altına ve arkasına ısı kalkanlarını yapacağım.. Tenbellik işte.. Onu da yaparsam, sıkıştırılmış talaş, odun , hatta mangal kömürü bile yakacağım.. Malum küçük mangalı da var ya.. İlk fırsatta sucuk yapacağım.. Geşke gelirken alsaydım.. Hay kafama tüküreyim..
Yahu içerisi iyi ısındı ha.. Montumu çıkarıyorum. Polar var şimdi üstümde sadece.. Bir buçuk saat uğraştım teknede keyifle.. Bir saat sonra Tayo MAr sıcacık olmuştu..Oldu bu iş dostlar.. Soba rüştünü ispatladı reisler..