Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Kış Seyri..

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Kış Seyri..
#30: 29 Aralık 2016, 11:23:02
Hepsi birbirinden güzel ,yalnız karakayık siyah inci gibi duruyor şahane resmen .

Teşekkürler.
  • IP logged

• *
#31: 29 Aralık 2016, 18:37:41
efendim bugün İstabul uçuyor.. Son zamanların en en soğuk kışı ve bu kışın en soğuk günü.. sabah saatleri.. Dışarıda sulu kar yağıyor.. Rüzgar 30 knotun üstünde esiyor..

Çaktırmadan hazırlanmaya başladım.. Eşim şöyle bir baktı..

-Hayırdır nereye.. ?

Omuz silktim..

-tekneye bakmam lazım.. tonoz kopar filan..

-Tayo Mar çift tonozda değil mi.. ?

-çift tonoz da ..

-eeee biri kopsa biri var. Bu soğukta deli misin..

İçimden konuşuyor birisi..

- deli tabii.. delinin önde gideni hatta delüüüü... bu adam.. Kurtarın beni imdaaat..

- Derdim başka .. En soğuk hava , en soğuk gün.. Manyak esiyor.. gerçi seyir yapasım bile var.. Gidip sobayı yakacak , içeride keyif yapacağım.. Bir yıl uğraştım onunla ben.. Kafa bulandan tut .. Uklalık edene kadar.. Öcal abi bi de semaver dediydi.. unutmadım. Canım bakır sobayı semavere benzetti adam yaaa.  Göz var nizam var.. tamam tamam andırıyor biraz..

Ama biraz.. daha çok sobaya benziyor.. Yahu borusu var be adam .. Onu da  mı görmüyorsun.. ? Neyse.. Derdim o .. gidip sobayı yakıp keyif çatacağım.. Bugünler için yaptım ben onu.. Bugün yakmayacağım da ne gün yakacağım..

Allah'tan eşim alışık.. Tamam git.. Bak sakın denize filan çıkma .. Hiç şansın yok . Ona göre..

Tekneye geliyorum.. Gelene kadar dondum. Bir de ıslandım.. İÇeri giriyorum.. İlk iş sobayı yakmak.. Sobayı yakmak dediğim, kabına reşo doldurup, sobanın içine yerleştirmekten ibaret.. Teknenin içi 2 derece.. Yarım saat sonra 14 derece.. Hem de reşo ile.. vay be.. İyi skor.. Budur.

Hala altına ve arkasına ısı kalkanlarını yapacağım.. Tenbellik işte.. Onu da yaparsam, sıkıştırılmış talaş, odun , hatta mangal kömürü bile yakacağım.. Malum küçük mangalı da var ya.. İlk fırsatta sucuk yapacağım.. Geşke gelirken alsaydım.. Hay kafama tüküreyim..

Yahu içerisi iyi ısındı ha.. Montumu çıkarıyorum. Polar var şimdi üstümde sadece.. Bir buçuk saat uğraştım teknede keyifle.. Bir saat sonra Tayo MAr sıcacık olmuştu..Oldu bu iş dostlar.. Soba rüştünü ispatladı reisler..

• IP logged

T
  • *
#32: 29 Aralık 2016, 18:42:17

Kullanırken keyif alıyormusun ? Karşısına geçtiğinde hayal ettiğin gibi bir his yaşatıyormu sana ?
Gerisi boş.

Keyifle kullan.
  • IP logged

• *
  • Arayanlar bulamaz , bulanlar arayanlardır
#33: 29 Aralık 2016, 23:18:32
Ben de yarın gidip webastomu yakıp hayal kuracagim
  • IP logged
I need your clothes your boots and your motocycle

C

Cengo

#34: 29 Aralık 2016, 23:29:14
Webasto candir :)

(Ayiptir soylemesi 30 derece falan oluyor icerisi, t-shirt ile oturuyorum)
  • IP logged

T
  • *
#35: 29 Aralık 2016, 23:29:53
Ohhh keyifleriniz bol olsun. Ateş suyuda bu havada güzel destek oluyor
  • IP logged

C

Cengo

#36: 29 Aralık 2016, 23:33:28
Alkol oldurur, kumar sondurur...
  • IP logged

T
  • *
#37: 29 Aralık 2016, 23:41:32
Alkol mikropları öldürür dediler, bizde hasta olmamak için tedbir alıyoruz  :P
  • IP logged

C

Cengo

#38: 29 Aralık 2016, 23:52:30
Bende mikroplardan bahsediyordum 😎

Grip, soguk alginligi almis basini gidiyor...
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#39: 30 Aralık 2016, 10:34:34
Webasto candir :)

(Ayiptir soylemesi 30 derece falan oluyor icerisi, t-shirt ile oturuyorum)

Gıcıksın, çaydanlık ve battaniye.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Classicboats Turkiye
#40: 30 Aralık 2016, 13:59:42
Keyfini sür. Hele kendi emeğin olunca....  ;)
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

C

Cengo

#41: 30 Aralık 2016, 18:16:15
Webasto da benim emegim mazot tasiyorum 😎
  • IP logged

• *
#42: 30 Aralık 2016, 21:34:46
Vee dingi macerasının sonu.. Bugün Enes ile barınakta buluştuk. Sabah, heyecan ile barınağa gittim.. Kano duruyor.. derin bir ohhh çektim.

Kano da kano ha.. Afilli bir şey.. Düşünülmüş tasarlanmış belli. Hafif üstelik. Ama heyhat çok büyük.. 3 m. Sorun sadece 3 m. olması da değil, derinliği yaklaşık 40 cm. kadar .. Yani bunu Tayo MAr da koyacak , asacak yer yok.. Bununla ancak kano keyfi yapılır..

Herhangi bir şeyi arkadan çekmek bana hiç hoş gelmiyor. Zaten geçen gün zello da Ahmet hayallerimi yıktı. Benim için ciddi tehlike resmen. Dingi'nin sert havalarda içine su dolması, çekerken devrilmesi benim için ciddi problem yaratır.

Şişme bottan başka çözüm görünmüyor. 2,5 boyunda şişme taban , koylarda söndürülüp, şişirilecek bir bot..  Aklima bir zihni sinir projesi gelmez ise son durum bu..

Sağolsun açılır kapanır örnekler  gönderdi Enes ama onları kullanmak ta tam macera işi..

• IP logged

• *
#43: 02 Ocak 2017, 21:08:15
Ersin son kararın nedir?Handy Andy yapılacak mı?P.Atkin order form doldur gönder demiştı,göndermeyecek misin?
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#44: 02 Ocak 2017, 22:13:27
Valla Mustafa abi moralim bozuldu biraz. Ben kano sanki benim tekneye sığar filan sanıyordum. Enes'in getirdiği 3 m. 25 kg kano için bile yer yok.

Dingiyi ya da botu arkadan çekme fikri beni çok rahatsız ediyor. Hele şu son su aldı almadı, battı muhabbeti beni ciddi korkuttu.

Kanoya yer bulamadık, dingiye nerede yer bulacağız? Mecburen çekmek gerek. Bana ve bendeki bu havaya yakalanma talihi olduktan sonra çekilecek bir dingi bana çok anlamlı gelmedi. Ayrıca etrafına yüzdürücülüğü sağlamak için şişme bir malzeme ile sarmak ta çok anlamsız geliyor. O zaman al bir bot bitsin gitsin diye düşünüyorum.  Ben bota kayacağım galiba.. Fuarda zemini sert şişme taban botlar gelecek diye duyduk. Koya gelince şişiricez hava iyiyse arkadan çekicez. Yoksa söndürüp, kaldıracağım. Başka çaresi yok..
  • IP logged

Yukarı git