Uzuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun bir aradan sonra,
Bacağın iyileşme olasılığının kalmadığı inancım; bana daha fazla beklemenin alemi yok, bir daha bu dünyaya gelmeyeceksin, hadi sağlık nedeniyle bazı hayal ve planlarını başaramadın ama hiç olmadı sandala karada eziyet çektirme, suda olsun ki mahzun duruşu bitsin, diyerek Nisan başında sandalın yanına Burhaniye ye gittim.
Hedefte vernik ve zehirli sürdükten sonra suya atmak vardı. Her zaman veya bazılarımızda olduğu gibi evdeki hesapla çarşıdaki hesap karıştı ve bir buçuk aydır vernik, mizana ıskaçası, plexi cam, ön baston vs derken Mayıs ayını da neredeyse bitirdik.
Birkaç zamandır tarih telaffuz etmesem de bazı tarihleri içime gömemiyor, arada ağzımdan kaçırdığım oluyor, ama o tarihlerde düşündüğüm eylemleri bir türlü denk getiremiyorum.
Huy; can çıkmadan çıkmadığı için, kendimi 30 yaşında zannederek hızla işe girişiyor, iki gün sonra kas gevşetici ilaçlar almak ve bir hafta zorunlu mola vermek zorunda kalıyorum.
Velhasılı, hülasa, özetle; Devekuşu nun bakımı ve bazı kolay kullanım için ilave edeceklerim neredeyse bitti. Şimdi İstanbul a kısa bir ziyaret yapmaktayım. 24 mayısta Burhaniye ye dönerek arma ayarı ve küçük birkaç eksiği de tamamladıktan sonra Güneye doğru yola koyulacağım.
Zaman kısıtı olmadan, Devekuşu nda Deniz Kokan Sohbetlere devam ederek,
https://www.facebook.com/notes/deniz-kokan-sohbetler/deniz-kokan-sohbetler/588980091147947/ hava ve doğal koşulların izin verdiği nispette, ne zaman nerede olurum? bilmek istemiyor, aceleci huyumu Burhaniye de bırakarak sakin bir seyire vira bismillah demek istiyorum.
Sabah erken saatlerde, gün ışımadan hemen önce veya gün ışırken hareket ederek günde yaklaşık 20-25 Dm yol katettikten sonra, öğlen olmadan bir yere varıp, bağlanmak veya demirleyerek geceyi geçirip, hava koşullarına göre ertesi gün yola devam etmeyi planlıyorum.
Şimdilik konaklanacak 25 nokta tespit ettim. Dostlardan bu rotadaki yerler ve koşulları hakkında bilgi desteklerini bekliyorum. Biraz google teyze haritalarından çalıştım ama yöreyi bilen ve tanıyanların verdiği bilgilerin daha doğru ve faydalı olacağına inanıyorum.
Konaklamak için bahsi geçen 25 noktayı tespit ederken sadece iki nokta arasındaki 20-25 dm mesafeyi esas aldım. Bunun dışındaki kriterler için uyarı ve önerilere açığım.
1-Ayvalık,2-Bademli,3-Foça,4-Karaburun yeni liman,5-gerence koyu,6-Çiftlikköy (Çeşme),7-Sıgacık, 8-Özdere, 9-Güzelçamlı, 10-Yalıköy (didim), 11-Akbük, 12- Kıyıkışlacık, 13- yalıkavak, 14- Bodrum, 15-Ören, 16-Akyaka, 17-karaköy (datçanın kuzey yakası) 18-Knidos Büyük liman ,19-Datça, 20-Hisarönü, 21-Bozburun, 22-Serçelimanı, 23-Karaağaç (dalyan) 24- Güngörmez limanı (sarıgerme), 25- Göcek
seyir detaylarını paylaşmaya devam edeceğim.