Devekuşu nun Seyir Defteri 2018

Başlatan İsmail Oruç, 18 Mayıs 2018, 02:47:31

« önceki - sonraki »

Tan Kaan Özkan

Selametle İsmail abi.

Sağlık ve keyifle denizlerde olmaznızı dilerim.

Ahmet Kabaalioğlu

Vay İsmail Abicim, merakla takipteyim.(İsmail Abinin benim hafızamdaki ismi "Ustam Rüzgar" dır.) epey yıllar önce ben bu forumlarda falan yok iken İsmail abinin bir bloğu vardı, onu takip ediyordum. Farkında olmadan Kendisinin 100. takipçisi olmuşum. Oda 100. takipçisine hediye yollama sözü vermişmiş. Bana Richard Bode nin Ustam Rüzgar kitabını hediye etmişti. Tabi bundan yıllar sonra tanıştık kendisiyle. Selam olsun.Tez zamanda eski sağlığına kavuşman dileklerimle.

Allah Selamet versin.
S/Y  Pruva S / Fatih / İstanbul
M/V Espadon / Fatih / İstanbul
M/V Deli Ağa  / İnebolu / Kastamonu

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"


https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

Erman Yerman

Keyifle, selametle İsmail Reisim, bizler de takipte olacağız..
Akdenizli, Balıkçı

Murat Ayduk

Selametle İsmail Kaptanım...
Herhangi bir program kullanacak mısınız? On Course gibi. Sizi izleyebiliriz belki merinetraffic'ten..
Güzel günleriniz olsun...

İsmail Oruç

 Sanırım program kullanmak yerine blog ta (www.ismailoruc.org) ve Deniz Kokan Sohbetlerde (https://www.facebook.com/groups/denizkokansohbetler/?ref=bookmarks ) paylaşmaya çalışacağım.
  Bir zamanlar Şeref benim telefona marintrafik yüklemişti ama denedim çalıştıramıyorum.

Cevat İpekçi

 Selametle İsmail kaptanım. Dönüş için bir şey yazmamışsın. Tekne orada mı kalacak?

Ahmet Ilgaz

#21
Sonunda! Denizler seni özlemişti, İsmail abi  [emoji4]
Keyifli seyir anılarını bekliyor olacağım.
Selametle abi...
We are like islands in the sea, separate on the surface but connected in the deep!

İsmail Oruç

Alıntı yapılan: Cevat İpekçi - 19 Mayıs 2018, 19:31:09
Selametle İsmail kaptanım. Dönüş için bir şey yazmamışsın. Tekne orada mı kalacak?

Cevat kaptanım
dönüşü bırakın gidiş için bile kesin bir şey diyemiyorum.
Eğer bacak iyileşir ise, iki sene sonra dönüp Hopa ya doğru hayalime devam etmek istiyorum. Olmadı gittiği yere kadar. :))

Bülent Büyükdağ

Gittiği yere kadar abi, yollar ve baht açık olsun, tamam.
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Ece Astunç Karabaş

İsmail Reisim,
Selametle gidin. Her şey hayal ettiğiniz gibi olsun. C:-)

Serkan Güvenen

İsmail reisim ,

Selametle , rüzgar kolayınıza olsun

Aziz Eryavuz

Umarım deniz sağlığınıza da iyi gelir. Moral motivasyonunuz seyirde yükseleceği için daha çabuk toparlanırsınız. Keyifli seyirler diliyorum.

İsmail Oruç

#27
 Kasım ayı geldi ve sezon kapandı. Dün yani 10 Kasım akşamı İstanbul a istemeyerek te olsa döndüm. Bana göre beleş internete de ulaştım ve şimdi bu yazın anılarını rahatlıkla paylaşabileceğim. 

Devekuşu 2 yi 4.Haziran 2018 günü, yat limanı yatırım teşvik belgesini 03.09.2009 tarihinde almış olmasına rağmen, yatırımlarını tamamlayarak işletme belgesini hala alamayan, karada kaldığımız süre için, indirimli olsa da yat limanı tarifesinden 5000.tl yi ödeyerek Burhaniye Balıkçı Barınağından Deniz Ayalp ve ekibinin desteğiyle  suya indirdik.

https://i.postimg.cc/87wVSZ4b/20180614-053838.jpg

  Bu sene her barınağa uğramak yerine elimden geldiğince ve kendimce uzunca mesafeler giderek,alargada kalmayı denemek istiyordum.

  Suya indikten sonra yelken vs gibi bazı eksiklerimi tamamlayarak 14.Haziran. 2018 günü saat 05:30 da Burhaniye den ayrıldım.  Kafamdaki ilk durak Ayvalık adaları ydı. iki sene önce gezdiğim yerleri ve Ayvalık merkezinin karmaşasını yaşamamak için, maden adasını dönünce Bademliye giderek orada kalmaya karar verdim.

  Öğlen olmuş meşhur ve mutad olan batı esmeye başlamıştı. Dikili yi bordoladıktan sonra biten Midilli koruması dalgaları yandan almama engel olamıyordu. Tesellim rüzgarın hala mutedil bir şekilde esiyor olmasıydı.

  Kalem adasına yaklaştığımda yelkenlerimi indirerek motorla ada ile anakara arasına girerek kendime yer aramaya koyuldum. Adaya yakın seyrederek demirleyecek yer ararken yanından geçtiğim bir tekneden  kulağıma gelen '' hoşgeldin İsmail Abi'' sesiyle o tarafa baktığımda Kıvanç Tüfekçioğlu ve teknesi Merica yı gördüm.

  Kıvanç ın önerdiği yıkık iskelenin biraz berisine demir attım. O gece orada kaldıktan sonra ertesi gün iki ada arasını gedikten sonra Kıvanç ın kılavuzluğunda Bademli köyü yakınına giderek geceyi demirde geçirdikten sonra önerilen geçiş şamandralarına dikkat ederek Pazartesi günü Bademli den ayrıldım.






İsmail Oruç


Ahmet Kabaalioğlu

Vay İsmail Abim gelmiş , hoşgelmiş.
S/Y  Pruva S / Fatih / İstanbul
M/V Espadon / Fatih / İstanbul
M/V Deli Ağa  / İnebolu / Kastamonu

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"


https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/