Merhaba,
Eastmarine'den aldığım bakteri yiyen bakteri diyerek satılan ürünün ismi "Mexel". Türkiye'de yapılan bio organik bir ürün. Öncelikle benim henüz yorum yapacak kadar deneme şansım olmadı. Tekne karadaydı ve daha dün denize indi. Ürünün kullanımı ile ilgili satıcının verdiği bilgi ile, ürünün üzerinde yazan bilgiler birbirinden farklı. Satıcı ürünün içindeki bakterilerin, deniz suyu içindeki koku yapan diğer bakterileri yediği ile ilgili bir şeyler anlatmıştı. Kullanım olarak da haftada bir kapak kullanın demişti. Ürün üzerinde ürünün %100 doğada biyolojik olarak çözülebildiği bilgisi var ve kullanım yöntemi biraz farklı anlatılmaya çalışılmış. Çalışılmış diyorum çünkü ben anlamadım. Müsait zamanda firmayı arayıp bilgi alacağım. Etiketten anladığım, ürünün içindeki bakterilerin katı atıkları parçaladığı, bu yolla daha rahat bir akış sağladığı ve kokuyu önlediği yönünde. İçindeki bakteri, çevrede bulunan yağ, protein, şeker ve diğer organik kütleleri "hazmediyormuş".
Bu arada o koku sorunu bende de vardı. 2 pis su tankı da söküldü. Tüm vanalar ve tuvalet hortumları değişti. Pahalı hortum kullanmadım. Onun yerine diğerinin dörtte bir fiyatına yerli hortum aldım. Bunun etrafını önce alüminyum izolasyon bandıyla, sonrada 3M duct tape ile sardım. Bakalım ne olacak?