Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Pis su deposundan koku geliyor.

• *
Pis su deposundan koku geliyor.
OP: 14 Mayıs 2018, 11:48:43
Dün mükemmel hava vardı. Güneşli,sakin ama kararlı bir rüzgar. Tam keyif için çıkılacak hava.
Can yoldaşımın gününü kutlayıp tekneye geldim. Amacım biraz yelken yapmak ama kamara kapısını açınca leş gibi lağım kokusu. önceden de bir miktar oluyordu aldırmıyordum. Hemen sızıntı var mı diye tekne tabanına ve sintineye baktım. Sintinede biraz islaklık var ama koku oradan gelmiyor. Deponun üstündeki kapağı kaldırdım sızıntı yok. Tuvalete girdim en yoğun koku orada. Sanki lodos esince Bakırköyün lağımları kokar ya aynı durum tuvaletten koku geliyor.
En önemli soru ne yapmam lazım?. Borular güya sızdırmaz, koku yapmaz diye takıldı. 4 yıl önce.

Sistemimi tarif edeyim. Tuvalet direk depoya bağlı. Atık önce depoya gitmek zorunda. Depodan maceratörle ya tahliye flanşına ya da denize çift yönlü vana ile yönlendiriliyor.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2018, 12:58:27 Gönderen: Hasan Toparlak »
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
Ynt: Pis su deposundan koku geliyor.
#1: 14 Mayıs 2018, 11:56:03
Mustafa Reisim,
Muhtemelen tuvalet borularından koku gelmiyordur. Genellikle sifon için su çekme veya lavabonun gider hortumundan geliyordur. Malum şu zamanlar deniz suyu uyanıyor ve çok canlı. Dolayısıyla bu boruların içinde kalan deniz suyu çürüyor ve kötü kokuyor. Sifondan su çektiğinizde ilk birkaç çekişte siyah su bile gelebilir.

Benim tahminim kokunun tuvaletinizden gelmediği yönünde. Tuvalete de bir miktar sirke dökmekte fayda var...
  • IP logged

C

Cem Eğrikavuk

#2: 14 Mayıs 2018, 12:21:07
Öncelikle tespit önemli. Burnu her yere yaklaştırıp, ortama hakim kokunun kaynağını bulmak gerekiyor.

- Klozetin içinde kirli su var mıydı? Tuvalet-Tank arasındaki hortumda bıraktığınız suyun geri kaçmış olması muhtemel.
- Pompalamaya başlayınca kirli su geldi mi? Kokusu ortama hakim kokuya benziyor mu? Murat Bey'in yorumu geçerli.
- Her ikisi de temiz ise; Nemli bir parça bezi hortumlara sürtüp koklamak üzerine birşey okuduğumu hatırlıyorum. Kullandığımız en kalite hortum bile bir süre sonra koku geçiriyormuş.
  • IP logged

• *
#3: 14 Mayıs 2018, 12:37:14
Tuvalet jabsco elektrikli düğmeye bastığımda denizden su çekiyor.Su siyah (Koyu)değil. Nemli bezle boruları dolaşma işlemini yapacağım.

Korkarak  jel halinde bir şişe çamaşır suyunu Klozete döktüm üstünede bir şişe bulaşık deterjanı döküp depoya gönderdim.İnşallah tuvaletin motorunu ya da maceratörü bozmamıştır kimyasallar.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
Pis su deposundan koku geliyor.
#4: 14 Mayıs 2018, 13:04:00
Hortumlar, maceratör ?

Hortumlar taşlaşma yapar tıkanırsa elektrik motorunu da hallediyor ya da hortumu baloncuk yapıp patlatıyor.  Belirli sürelerle hortumları değiştirmek gerek.  En basit zararı daha fazla elektrik sarfiyatı. 

Kolay gelsin, zevk almaya bakacaz.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  • IP logged

• *
#5: 14 Mayıs 2018, 15:07:04
İki ay önce tekneye geldiğimde pis su deposu boş olmasına rağmen ben de kötü bir koku almıştım. İlk önce borularda su kalmış olacağını düşünerek çamaşır suyu katarak taze su bastım. Tekne açık vaziyette geçen bir kaç güne rağmen kokuda bir azalma olmayınca kaderin ağlarımı ördüğünü anladım. Neyse ki borular ulaşılması ve burun temasıyla koklaması kolay el altında bir yerde. Efendim neticede iki sene önce pek muhterem tesisatcımın taktığı alalade olduğu alnlaşılan boruları metresi 70 liraya satılanla değiştirdim. Hanım geldi, tekne kokmuyor dedi. Bingo :)
  • IP logged

• *
#6: 14 Mayıs 2018, 18:53:40
Benim görüşüme göre;

Deponun boş olması depoda havanın varlığı demektir. Bu da bakterilerin çoğalıp kokuşmasını arttırır.

Büyük olasılıkla depo içinde, kalın, kireçlenmiş koku yapmaya elverişli bir tabaka
oluşmuştur. Hemen hortumları değiştirme yoluna gitmeyin.

Biraz deniz suyu çekin, seyir sırasında deponun içi çalkalanmış olacaktır. Büyük olasılıkla koku azalacaktır. Depo kapağının sızdırmazlığı da önemli. Süngerimsi lastik bir conta olursa koku dışarı çıkamayacaktır.
Ben sorunumu böyle çözmüştüm.
Kolay gelsin.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2018, 18:57:20 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
#7: 14 Mayıs 2018, 20:32:23
Sevgili reisler sizin pis su deponuzun hava tahliye (firar)hortumu tıkanıklığı oldu mu?Bu durum olursa hortumların arasından pis kokulu hava sızabilir mi?
Cevat Reis depoya çamaşır suyu ve bulaşık sabunu gönderdim.Biraz da deniz suyu gönderip hafta sonu  tramolası bol bir seyir yapmak istiyorum.Soncu bildiririm.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#8: 14 Mayıs 2018, 20:39:41
Bu pis su tankı muhabbetlerinde "boca ettim iki şişe çamaşır suyunu" benzeri cümleler duyunca çok üzülüyorum.

Bakteri öldürmek, kokuyu yok etmek için bir iki KAPAK çamaşır suyu yeterli. Fazlası (öyle veya böyle) denize gidiyor, kara arıtma sistemleri bu kimyasalların çoğunu filtre edemiyor ve deniz canlıları ölüyor.

Sirke, karbonat vb gibi daha az zararlı yöntemler var. Varsın bi kerede değil üç kerede etki etsin.

Yapmayalım, yaptırmayalım.

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
#9: 14 Mayıs 2018, 20:53:52
Çok yaşayın Özgür reis sirke karbonat vb. Çözümleri öğrenmek istiyordum..İş görür mü siz denediniz mi?
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#11: 14 Mayıs 2018, 21:17:56
Abi, Melih bu kokular için eastmarine den bakteri yiyen bir şey almıştı. Konuyu görürse yazacaktır muhtemelen. Aldığı şeyin içindekiler bakteri imiş. Bakteri yiyen bakteri gibi bir şeyler anlattıydı satıcı kişi.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#12: 14 Mayıs 2018, 21:24:26
Bu hay huy içinde kaçırmışım .Bu bilgiler epey işime yarayacak.Teşekkür ederim katkıda bulunanlara.
East marinde satılan kimyasal denize zarar vermeyen bir üründür inşallah.Karbonat sirke kokteylini deneyeceğim.Melih reis denediyse bize de anlatır .
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#13: 14 Mayıs 2018, 21:28:47
Bu hay huy içinde kaçırmışım .Bu bilgiler epey işime yarayacak.Teşekkür ederim katkıda bulunanlara.
East marinde satılan kimyasal denize zarar vermeyen bir üründür inşallah.Karbonat sirke kokteylini deneyeceğim.Melih reis denediyse bize de anlatır .

Evet Abi sanırım benzeri bir şey yukarıdaki linktede anlatılmış. ama Melih Reisin aldığı şey çevreye zararsızdı.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#14: 14 Mayıs 2018, 23:47:15
Bende de benzer sorun olmustu. File marketlerde satilan sirkeli bir temizlik sivisi var. Oldukca ucuz. İsmi aklima gelmedi. Giderseniz mutlaka gorursunuz.İki uc sise alin. İlk seferde bir siseyi kullanin. Akabinde her geldiginizde belli oranlarda tuvalete bundan kullanin. Sirkenin kendisine gore bu  malzeme cok daha fazla etkili. Koku gectikten sonra da bildigimiz marine koku gidericilerden kullanirsiniz. Benim teknede koku kalmadi.

ASUS_X00DD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

Yukarı git