Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Son zamanlarda krom Rollbar yapanımız var mı?

• *
Ali biladerim,
Bilgi için çok teşekkürler.Sende mi ODTÜ lüsin yoksa komşundan el mi aldın.
Özellikle montaj için fikir çok işe yaradı.Hem 3 adet 12 kilo panelin taşınması için gerekli mukavamet açısından.Hem de imal ettirip kendim monte edebilmem açısından.Marina usta girişlerine 50 avro gün ücret istiyor.Gider ayak kimse ile papaz olmayalım. 
Alargada kalmayı planladığım için polyester patalya düşünüyorum.Bot yapışma yerlerinden açıldı ben de attım.
Utku ağbi ben ODTÜ nün sanayi bölümünden mezunum :) ama okulu bitiremediğim için bana diploma vermediler :) 30 yıldır okuyorum benim okul uzun,bu gidişle diploma filanda vermezler :)

Utku ağbi sizin oralarda malzeme bulmak zor,işi bilen birisine A4 üzerine basit çizim yaptırırsanız ana hatları belli olan,bu çizimleri buradan paylaşırsanız,istediğiniz ölçüde boru,alt bağlandı ayakları ıvır zıvır ları AutoCAD ortamına aktarıp verdiğiniz ölçülere göre,lazer,kesme,bükme malzeme nin göbeğindeyim :) siz malzeme parasını ödeyin,öbür tarafını düşünmeyin veririm ambara gelir,siz sadecede orada kaynakcı bulup kaynak yaptırın,polisajını yapın monte edin,
kafanızı karıştırmak istemem ama :) böyle bir rollbar yapsam tekneme Atilla resisimiz rollbara bot asmış çok da güzel olmuş burada paylaştı,hazır bu işe girişmiş iken panellerin yanında botu da rollbara asardım  :) 
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
3 lü olarak paylaşmış olduğum örneklerden ortadaki olan örnek senin teknen gibi center kokpit ve arka kısmı yüksek. Sanki  boy problemini üçgen şekli dışa gelecek şekilde ayarlayarak gidermiş. Ayrıca pasarella için güzel bir taşıma şekli. İstenilirse botta asıla bilinir.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Son dönemlerde çok bakınmıştım bu rollbar konusunda
En sonunda yaptırmayalım dedi eşim, esnek panel planladık biz de.
Pazar günü %90 Marina'da olacağız.
İsterseniz birlikte bakalım teknenize, nasıl birşey olur diye
0 532 ikiyüzyetmişbeş 1175

Esnek panellerden dilim yandı ve çok şükür aldığım firma iyi niyet ile olaya yaklaşarak.' adet 150 watlık esnek panel yerine (ellerinde olmadığı için) 3 adet 165 watlık beheri yaklaşık 12 kg olan panel verecek.Bu nedenle rollbar farz oldu.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2018, 00:32:58 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
DeDe

Z

Ziya Gunes

Rolbar için bakalım dedim zaten
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Ali biladerim,
Bilgi için çok teşekkürler.Sende mi ODTÜ lüsin yoksa komşundan el mi aldın.
Özellikle montaj için fikir çok işe yaradı.Hem 3 adet 12 kilo panelin taşınması için gerekli mukavamet açısından.Hem de imal ettirip kendim monte edebilmem açısından.Marina usta girişlerine 50 avro gün ücret istiyor.Gider ayak kimse ile papaz olmayalım. 
Alargada kalmayı planladığım için polyester patalya düşünüyorum.Bot yapışma yerlerinden açıldı ben de attım.
Utku ağbi ben ODTÜ nün sanayi bölümünden mezunum :) ama okulu bitiremediğim için bana diploma vermediler :) 30 yıldır okuyorum benim okul uzun,bu gidişle diploma filanda vermezler :)

Utku ağbi sizin oralarda malzeme bulmak zor,işi bilen birisine A4 üzerine basit çizim yaptırırsanız ana hatları belli olan,bu çizimleri buradan paylaşırsanız,istediğiniz ölçüde boru,alt bağlandı ayakları ıvır zıvır ları AutoCAD ortamına aktarıp verdiğiniz ölçülere göre,lazer,kesme,bükme malzeme nin göbeğindeyim :) siz malzeme parasını ödeyin,öbür tarafını düşünmeyin veririm ambara gelir,siz sadecede orada kaynakcı bulup kaynak yaptırın,polisajını yapın monte edin,
kafanızı karıştırmak istemem ama :) böyle bir rollbar yapsam tekneme Atilla resisimiz rollbara bot asmış çok da güzel olmuş burada paylaştı,hazır bu işe girişmiş iken panellerin yanında botu da rollbara asardım  :)

Beni de ODTÜ ne almamışlardı o nedenle de gıcığım ODTÜ lülere.

Yapacağım şekle karar vereyim sizin açık çeki kesinlikle devreye alırım.

Tekrar teşekkürler ilgi ve teklifinize.Size komşu mu gelsem ne.
  • IP logged
DeDe

• *
  • Bilen bilir
Son dönemlerde çok bakınmıştım bu rollbar konusunda
En sonunda yaptırmayalım dedi eşim, esnek panel planladık biz de.
Pazar günü %90 Marina'da olacağız.
İsterseniz birlikte bakalım teknenize, nasıl birşey olur diye
0 532 ikiyüzyetmişbeş 1175

Esnek panel planladık diye yazınca yanlış anladım.

Eşim yazlığı çok sevdi  tekne pek cazip gelmiyor kendisine ama masaya bir vurayım bakalım.

Aküler dolsun çalıştırmak lazım falan diye bir bahane bulmaya çalışayım.

• IP logged
« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2018, 00:33:22 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
DeDe

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
Utku Dede; bir kısım  tekneciler rollbar'ı yelkenliye yakıştıramadığından bahsediyor. Fonksiyonalitesine bakarsak bana göre çok faydalı bir aparat. Üzerinde yok, yok; solar paneller, bayrak, tv ve gps antenleri, lastik bot, yedek halatlar... Ayak altında çapariz verecek ne varsa hepsi üstünde. Birkaç örnek foto paylaştım, umarım istifade edersin.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
Utku Dede; bir kısım  tekneciler rollbar'ı yelkenliye yakıştıramadığından bahsediyor. Fonksiyonalitesine bakarsak bana göre çok faydalı bir aparat. Üzerinde yok, yok; solar paneller, bayrak, tv ve gps antenleri, lastik bot, yedek halatlar... Ayak altında çapariz verecek ne varsa hepsi üstünde. Birkaç örnek foto paylaştım, umarım istifade edersin.

Kesinlikle katılıyorum, rollbar yaptırdığım için çok memnunum. Estetik konusu adamına göre değişir tabii  , dışarıdan nasıl göründüğüm beni pek bağlamaz benim dışarıyı nasıl gördüğüm rahatım önemli. Ayrıca rollbar bimininin üzerinde kaldığından içerden bakınca pek görünmüyor dışarıdan bakanların sorunu oluyor. Benim anlatmak istediğim de bu fotoğraftaki teknedeki  gibiydi. tek fark rollbar arka ayağının hem kıç aynaya hem de komşu borda yüzeyine uygun açıda imal edilmiş L gibi kromla tutturulmuştu. Ben de önceleri tekneye hafiften kamyon görüntüsü veriyor muhabbeti yaptıysam da sonuçta  çok  memnunum.
  • IP logged

B

Burak Doneray

Teknemi aldığımda eski sahibi Alman Rollbar taktırmıştı güneş panelleri için ayrıca yarım bir tane güneş tentesi vardı .

İlk işim bu rollbar ve güneş tentesini sökmek ve güneş panellerini vardavela teline yan olarak takmak oldu .

Neden söktüm : Teknede uzun süre yaşamıyorum Yaptığım en uzun seyir 1 hafta diğerleri bir iki günlük seyirler tente rollbar oldumu ne yelkenleri görebiliyorum ne denizde olduğumu hissedebiliyorum . Avantajları yelken yaparken daha açık bir görüş .Sert havalarda bir şey koparmı diye daha az endişe .Etrafı daha iyi gözlemleyebilmek ve  yanaşmalarda daha kolay tekne in heryerine ulaşmak.

Rollbar ve tentenin avantajları . Daha çok güneş paneli taşıyabilmek ,Güneşten kavrulmadan gölgede kalabilmek.Botu seyirlerde güvenceye almak. Alargada uzun süre teknede yaşamaya zemin hazırlaması.Yağmurda ıslanmamak Kokpiti ve tikleri  güneşten yağmurdan korumak.

Sonuç : Uzunyolcu yada alargada teknede yaşasaydım rollbarı kesinlikle sökmezdim bencede olmazsa olmaz zaten tüm uzunyol teknelerinde görebiliriz.

Benim için ise teknemin bu hali benim için çok pratik yelken yapken daha çok keyif alıyorum teknem gözüme daha güzel gözüküyor vardavelaya astığım panel 2-3 gün buzdolabımı sorunsuz çalıştrıyor. Botu yanıma almamaya çalışıyorum limanda bırakıyorum. Rollbarı söktüğüm için memnunum.Eşim zaten gölgede oturmayı sevmiyor açık havada oturmayı seviyoruz.İleride ihtiyaç duyarsak tekrar rollbar ve tente takarmıyız gerçekten emin değilim bize  balkonda oturuyormuşuz gibi geliyor teknede.

İleride uzun yola gidersek sanırım mecburen tekrar monte etmeyi düşüneceğiz.

Sevgiler.

Öncesi.

Sonrası.

• IP logged
« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2018, 12:59:59 Gönderen: Burak Doneray »

• *
  • Bilen bilir
Burak biladerim çok haklısın ama rollbarı yukarıda yazdığım gibi tekne alargada kalacağı için planlıyorum.
Bence de teknelerimize hem ölçüleri hem de kıç yapıları yüzünden rollbar yakışmıyor gibi.
Ama 165 lik panellerin kısa kenarı bile vardavela teli yüksekliğini aşıyor ve dışarı sarkacak şekilde takmayı istemiyorum.Sen yelken yaparken panelleri içeri mi alıyorsun?
Cenk biladerim ''abi teknemi satınca Far Out'u kesin alacağım ''desin,yarın ''al panelleri koy evine diyeceğim.
Aramızda büyük boy farkı var.Benim yaptıracağım ancak bana uyar. ;D
  • IP logged
DeDe

• *
Burak biladerim çok haklısın ama rollbarı yukarıda yazdığım gibi tekne alargada kalacağı için planlıyorum.
Bence de teknelerimize hem ölçüleri hem de kıç yapıları yüzünden rollbar yakışmıyor gibi.
Ama 165 lik panellerin kısa kenarı bile vardavela teli yüksekliğini aşıyor ve dışarı sarkacak şekilde takmayı istemiyorum.Sen yelken yaparken panelleri içeri mi alıyorsun?
Cenk biladerim ''abi teknemi satınca Far Out'u kesin alacağım ''desin,yarın ''al panelleri koy evine diyeceğim.
Aramızda büyük boy farkı var.Benim yaptıracağım ancak bana uyar. ;D

Keşke söyleyebilsem. O kadar belirsiz konular var ki?
  • IP logged

• *
Valla tanıdığınız uçuk maliyet söylemeyen işçiliği düzgün olan kromcunuz varsa İstabul içerisinde kendisi ile çalışmak isteriz. Tanıdığımız bir arkadaş var sağolsun işçiliği inanılmaz iyi ama çıkardığı fiyatlarda inanılmaz olduğu için müşteriye söyleyemiyoruz bile.
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

• *
  • Bilen bilir
Valla tanıdığınız uçuk maliyet söylemeyen işçiliği düzgün olan kromcunuz varsa İstabul içerisinde kendisi ile çalışmak isteriz. Tanıdığımız bir arkadaş var sağolsun işçiliği inanılmaz iyi ama çıkardığı fiyatlarda inanılmaz olduğu için müşteriye söyleyemiyoruz bile.

Aynı kişiyi arıyoruz. :'(
  • IP logged
DeDe

• *
Dedem benim bahsettiğim arkadaş saolsun 2mt ye 1 mt ve ayakları için 9000 lira fiyat çekti. Müşteriyede şu kadar tutuyor diyemedim adam soruyor araştırıyorum diyorum.
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

• *
  • Bilen bilir
Aslında en ucuz çözüm Burak biladerimin yaptığı gibi vardavela tellerine asmak ama benim tellerin gövdeye içten yüksekliği 600mm. Panellerin kısa kenarı 670mm.Dolayisi ile dışa doğru sallandıracağız ve ben de bunu istemedim. Sonuçta istemesek de dışa sallandıracağız.
Yelken yaparken de söküp içeriye alacağız herhalde. :-\
  • IP logged
DeDe

Yukarı git