Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Son zamanlarda krom Rollbar yapanımız var mı?

• *
  • Bilen bilir
Sevgili dostlar,
Bozulan esnek panellerimin yerine firma bana ellerinde esnek panel olmadığı için 3 adet  beheri 11.8 kg. lık diğer panellerden verecek.Sonunda başa geldik ve istemesem de rollbar gerekiyor gibi.
Bunları gördüğüm kadarı ile önce bir çerçeveye oturtmak,sonra rollbara bağlantı için elamanlar yapmak ve tekne estetiği de göz önüne alınarak kıç kısmında pul pitlere kaynak veya tutturma elemanları ile tutturmak gerekiyor.
Bunu kendim,haçbek aracımda taşıyacak ölçülerde yapmam en ekonomik yol olacağı için yardım rica edeceğim.
  • IP logged
DeDe

• *
Utku reis, tekneniz ne marka ve anladığım kadarıyla kıçında hazırda herhangi bir şey yok değil mi?
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Moody 33 mk I ve kokpit ortada,arkada pulpitlerin arasında giriş var ve de giriş yüksekliği arka kamaradan ötürü gövde yüksekliği ile aynı .Resim koymaya çalışayım.
  • IP logged
DeDe

• *
Benzer kayıklara sahip olduğumuz aklımda doğru kalmış.
Conquest'i satın aldığımda kıçta sadece radarın takılı olduğu direk mevcuttu. Ben iskele tarafına ikinci bir direk koyarak hem güneş paneli hem de matafora ilave edebildim. Çok sağlam ve nispeten uygun fiyatlı bir çözüm olmuştu. Eğer benzer bir model üzerine çalışma yapmak isterseniz bağlantıları ile ilgili yakın çekim fotoğraf gönderirim.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Sizin teknede kıç kısmı dik çıkıyor gibi,benim teknede üst kısım alta göre öne yatık.Dik konulacak kromlar öne yatık olacaktır .Sabah resim koymuştum foruma ama bir dahaki denemelerimde beceremedim. Pulpitlere bağlayabileceğim veya kaynakla tutturabileceğim bir model düşünüyorum.Yardımınız için teşekkür ederim.
  • IP logged
DeDe

• *
  • Bilen bilir
Sizin teknede kıç kısmı dik çıkıyor gibi,benim teknede üst kısım alta göre öne yatık.Dik konulacak kromlar öne yatık olacaktır .Sabah resim koymuştum foruma ama bir dahaki denemelerimde beceremedim. Pulpitlere bağlayabileceğim veya kaynakla tutturabileceğim bir model düşünüyorum.Yardımınız için teşekkür ederim.

• IP logged
DeDe

• *
Utku abi Marmariste seninki gibi bir çok tekne gördüm yabancılara ait , oradaki ustalar eğik yüzey filan dinlemiyorlar aslanlar gibi roll bar yapıp takıyorlar. Çok da güzel duranları vardı. Dışa kıça eğimli  tutucu bacakları arası  çok aralık olmayan hatta üzerinde bir de rüzgar jeneratörü olan bir tipi hatırlıyorum çok güzeldi.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Utku abi Marmariste seninki gibi bir çok tekne gördüm yabancılara ait , oradaki ustalar eğik yüzey filan dinlemiyorlar aslanlar gibi roll bar yapıp takıyorlar. Çok da güzel duranları vardı. Dışa kıça eğimli  tutucu bacakları arası  çok aralık olmayan hatta üzerinde bir de rüzgar jeneratörü olan bir tipi hatırlıyorum çok güzeldi.

Emin biladerim demin Erol biladerim ile görüştük. Eskiden o da tekne imal ederdi ve de aynı şeyleri söyledi.Beğendiğin örneklerin fotosunu alalım. ;)
  • IP logged
DeDe

C

Cem Eğrikavuk

Vermeniz gereken bir karar, botu taşıyacak bir matafora istiyor musunuz? Eğer istemiyorsanız; Conquest'de gözükenden çok daha hafif bir tasarımla güneş panellerinizi taşıyabilirsiniz.

Zevkler ve renkler tartışılmaz, bana rollbar anti-estetik gözükmüyor. Hatta "yol yapan tekne" imajı veriyor. Ferrari beğenen de var, motokaravan da...
Ama beğenmediğim birşey, teknenin orjinal vardavela dikmelerinin hemen yanlarına yapılan ikinci dikmeler. Bence rollbar yapılacaksa, mevcut dikmeler değiştirilerek yapılmalı. (Estetik açıdan... Fonksiyon olarak pek bi farkı yok.)

Bir de; o elektrik girişinin kapağını kapalı tutun! Çok rahat kırılıyor.
  • IP logged

• *

Emin biladerim demin Erol biladerim ile görüştük. Eskiden o da tekne imal ederdi ve de aynı şeyleri söyledi.Beğendiğin örneklerin fotosunu alalım. ;)

Utku Abi;

Sana whatsuptan göndermeye çalıştım bir tane. Buraya da ekliyorum. Buradaki teknedeki gibi olabildiği gibi ileriki zamanda bot için tam ters şekilde de yapabilirsin.

Sadece senin yapacak olduğun bunlara göre teknenin giriş kısmı olduğu için  biraz yüksek yapman gerekecek.

• IP logged
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2018, 13:47:15 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
Bir kaç seçenek daha buldum.
  • IP logged

• *
Utku ağbi eski sattığım tekneye krom borudan rollbar yapmıştım,
Yapma amacım stor tarzı güneşlik monte etmekti,seyir fenerlerini rollbara taşıdım,kıç ıstıralya halatını bu rollbara taşımıştım.artı kamış yuvası monte etmiştim,
Size fikir vermesi açısından fotoğraflarını atıyorum,sizin durum biraz farklı güneş paneli monte etmeyi düşünüyorsunuz,benim yaptığım sistem bu tekneye göre olan bir sistemdi,sizin tekne için geliştirilebilir
bana göre en önemli nokta fotoğraflarda da göreceksiniz tekne gövdesine krom 4 mm plakalar monte etmiştim,bu plakaların üzerine ayrı bir sökülebilir plakalar bağlayıp,bu bağladığım plakaya rol bar borusunu kaynatıp devam etmiştim.
Sizde rol bar bağlantı ayakları malzeme nereden bulursunuz konusunda Bila bedel yardımcı olabilirim,çizim,kesim büküm vs vs bilginiz olsun. 

• IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
  • Bilen bilir
Ali biladerim,
Bilgi için çok teşekkürler.Sende mi ODTÜ lüsin yoksa komşundan el mi aldın.
Özellikle montaj için fikir çok işe yaradı.Hem 3 adet 12 kilo panelin taşınması için gerekli mukavamet açısından.Hem de imal ettirip kendim monte edebilmem açısından.Marina usta girişlerine 50 avro gün ücret istiyor.Gider ayak kimse ile papaz olmayalım. 
Alargada kalmayı planladığım için polyester patalya düşünüyorum.Bot yapışma yerlerinden açıldı ben de attım.
  • IP logged
DeDe

• *
  • Bilen bilir
Cenk biladerim özellikle 3 adet paneli taşıyacak bir konstrüksiyon ve oldukça fonksiyonel ve güzel.Ama boy konusu zurnanın zart dediği yer.Bana 160 boy yeter.Seni düşünürsek 190 gerekecek.
Bunu enine ve özellikle boyuna konuşmamız gerekecek ;)
  • IP logged
DeDe

Z

Ziya Gunes

Son dönemlerde çok bakınmıştım bu rollbar konusunda
En sonunda yaptırmayalım dedi eşim, esnek panel planladık biz de.
Pazar günü %90 Marina'da olacağız.
İsterseniz birlikte bakalım teknenize, nasıl birşey olur diye
0 532 ikiyüzyetmişbeş 1175
  • IP logged
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2018, 18:10:38 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

Yukarı git