Burak döngü/ömür konusunu doğru tespit etmişsin, ama sıcaklık ve diğer şarj-deşarj etkileri/değişkenleri nedeni ile gerçekte bu döngü/ömür rakamlarını yakalayamama ihtimali yüksek.. ve evet, teknelerdeki sıcaklık gerçekten aküler için büyük sorun..
bu akü konusu aslında çok net, basit bir konu, 4 işlem matematik.. girdi-çıktı..
ama herkesin kullanım/yaşam şartlarında o kadar çok değişken var ki, uzaktan bakıp birşey söylemek yanlış sonuç veriyor..
Her tekne için şarj-deşarj ihtiyaçları ayrı ayrı hesaplanmalı.
Temelde kurşun-asit akü teknolojisi bir garip zaten, kullanmamak üzere tasarlanmış bir teknoloji!
Kullanırsan ömrü kısalıyor, ne kadar büyük kapasite kurup ne kadar az kullanırsan o kadar uzun ömürlü oluyor..

Bu açıdan lityumlar oldukça verimli bir çözüm (tam kapasite kullanım, daha hafif..) sunuyor..
Bu arada akülerin şarjı için tek kriter voltaj değildir, her akü tipinin kendine özel bir şarj karakteristiği (eğrisi) vardır, ona uygun şarj edilmesi gerekir. Herhangi bir kaynağa bağladım, 14.2V'u verdim diye akü şarj edilmemeli..
Lityumların karakteristiği nasıl bilmiyorum ama mutlaka alternatörle arasına bağlanacak bir regülatör vardır (olmalı).