Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Lityum Akü

K

Kemal Gündüz

Lityum Akü
OP: 11 Mayıs 2018, 14:15:17
Geçtiğim ay sonu katıldığımız bir fuarda standı ziyaret edenlerin kartvizitlerini incelerken enteresan bir bilgiye eriştim.

Yerli üretim Lityum akü deniyordu. İzmit’te Anko Enerji adlı bir firma. Web sitesi ankoenerji.com.tr

Samsung hücreler kullanarak burada üretim yapıyorlar. Bizi ilgilendiren 12v grupta maksimum 200 ah üretimleri var ve bu akü 21 kg ağırlıkta, aynı zamanda ebatlarıda küçük. Fuara gelen kişiye yazdım. Gelecek cevabı ayrıca paylaşacağım.
İnternette sorgulandığında n11 sitesinde fiyatlarda görülüyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • instagram
Ynt: Lityum Akü
#1: 11 Mayıs 2018, 14:21:34
Geçtiğim ay sonu katıldığımız bir fuarda standı ziyaret edenlerin kartvizitlerini incelerken enteresan bir bilgiye eriştim.

Yerli üretim Lityum akü deniyordu. İzmit’te Anko Enerji adlı bir firma. Web sitesi ankoenerji.com.tr

Samsung hücreler kullanarak burada üretim yapıyorlar. Bizi ilgilendiren 12v grupta maksimum 200 ah üretimleri var ve bu akü 21 kg ağırlıkta, aynı zamanda ebatlarıda küçük. Fuara gelen kişiye yazdım. Gelecek cevabı ayrıca paylaşacağım.

Kemal reisim lityum akülerin bizim kullandığımız geleneksel ve jel akülere göre avantaj ve dezavantajları nelerdir acaba?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

K

Kemal Gündüz

#2: 11 Mayıs 2018, 14:26:26

Kemal reisim lityum akülerin bizim kullandığımız geleneksel ve jel akülere göre avantaj ve dezavantajları nelerdir acaba?

Yüksek voltaja dayanıklı, çok hızlı şarj edilebilme, ortalama 2000 döngü, herşeyden öte çok hafifler
Jeanneau yacht serisi modellerde yaklaşık 9000 € fark istiyorlar bu opsiyona

• IP logged

K

Kemal Gündüz

#3: 11 Mayıs 2018, 14:28:59
Bir ekleme yapayım. Tekne firmaları lityum-iyon olarak veriyor opsiyon aküyü. Buradaki ise Lityum olarak tanımlamış. Arada fark varmı bilemiyorum

• IP logged

T
  • *
#4: 11 Mayıs 2018, 14:30:02
Bahsettiğiniz aküyü göremedim n11'de ama takviye aküsü olarak şu ürün denk geldi. Bana, tekne için faydalı olabilecek gibi göründü ama, ne dersiniz ?

https://urun.n11.com/aku/noco-genius-gb70-12v-2000amp-ultrasafe-lityum-aku-takviye-power-P204215573
  • IP logged

K

Kemal Gündüz

#5: 11 Mayıs 2018, 14:43:03
Bahsettiğiniz aküyü göremedim n11'de ama takviye aküsü olarak şu ürün denk geldi. Bana, tekne için faydalı olabilecek gibi göründü ama, ne dersiniz ?

https://urun.n11.com/aku/noco-genius-gb70-12v-2000amp-ultrasafe-lityum-aku-takviye-power-P204215573

Ben sorgulayınca n11 forklift aküsü diye çıktı galiba ama oraya değildi firmanın sitesine baktım. Diğer voltaj ölçüleri için ( 24, 48 ve 86 ) gruplama imkanı yok diyorlar ama 12v için bu uyarı yapılmamış. Bencede kullanılabilir gibi. Bakalım nasıl bir cevap gelecek. Burada Mastervolt markanın bu ürünleri satılıyor

• IP logged

K

Kemal Gündüz

#6: 11 Mayıs 2018, 14:45:21
Marka Solion

• IP logged

K

Kemal Gündüz

#7: 11 Mayıs 2018, 15:04:17
Firmadan cevap geldi. Servis grubunda kullanılabiliyor ve birkaç satışları olmuş denizcilere

• IP logged

n

nuri_kongur

#8: 11 Mayıs 2018, 16:03:26

Yüksek voltaja dayanıklı, çok hızlı şarj edilebilme, ortalama 2000 döngü, herşeyden öte çok hafifler
Jeanneau yacht serisi modellerde yaklaşık 9000 € fark istiyorlar bu opsiyona

Kemal reis, lityum elementinin kararsızlığı konusunda malumatınız var mı?  Ben cep telefonlarında iken bile geriliyorum doğrusu. Teknede o kadar büyük olanını emniyetinden şüphe duyarım doğrusu.
  • IP logged

K

Kemal Gündüz

#9: 11 Mayıs 2018, 16:18:04
Nuri Reis
Bence o riskleri elimine etmişlerdir. Aksi halde burdaki üretimi bilmem ama en azından Mastervolt gibi bir marka piyasaya girmez

• IP logged

• *
#10: 11 Mayıs 2018, 17:59:15
SV Delos ekibi, yakın zamanda akülerini lithium (LiFePO4) akülerle değiştirdi. Teknede İndüksiyon ocak ve ızgara kullanımına geçip, LPG tüp derdinden kurtuldular. Tabii ki sponsorla hayat güzel, maliyeti sorgulamak gerek...

http://dragonflyenergy.com/dragonfly-energy-lifepo4-batteries-installed-sv-delos/

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • IP logged

• *
#11: 15 Mayıs 2018, 18:41:40
lithium ve li-po piller maalesef şu an için çok pahalı ve henüz güvenilirlikleri tam değil. Yoksa kurşun bazlı akülere göre kullanılabilirlik performansları çok yüksek çünkü sonuna kadar size güç sağlayabiliyor ve yıpranma olmuyor. Normalde 200A kapalı suludan akünün ömründen yemeden çekebileceğiniz 60A dir. Deepcycle AGM ve Jellerden de 80Adir. Bunlardan fazla çekerseniz akülerin ömründen yemeye başlıyorsunuz demektir. O nedenle evet gelecek için Lithium aküler çok öne çıkacak ancak şu an için soru işaretleri çok var.
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

• *
#12: 23 Mayıs 2018, 12:35:06
akü zammı diye başlık açmak istemedim o nedenle buraya yazıyorum. Malum döviz hareketleri yüzünden TL ile satılan akülerede zam gelecek kurşunun döviz ile ithal edilmesinden dolayı. O nedenle akü almak isteyipte almamış olan arkadaşlara şimdiden TL bazında satılan akü alacaklarsa kaçırmasınlar. Ben TL ile pek akü satmıyorum satışlarımız genelde EURO ve DOLAR bazında o neden pazarlama stratejisi olarak algılamayın lütfen.
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

• *
  • Donatan Temsilcileri
#13: 23 Mayıs 2018, 13:46:51
Sizi belledik Alper Reis. O nedenle aklımıza gelmez öyle şeyler.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#14: 27 Haziran 2020, 12:04:48
2 yıl olmuş bu konunun üzerinden.
Meraktan ortalığı kurcalarken şu fiyatlara rastladım:

Orbus 12v 100A lithium life po4 2900 tl civarı
Ritar carbon akü 100A 1900 tl
Excide marine dual agm 100A 2153 tl

Bu fiyatlara göre lityum bayağı avantajlı duruma gelmemiş mi?
Ne kaçırıyorum?
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

Yukarı git