Bizimkiler flama mı "force" mu?
Başlıkta fors yazıyor ama bence flama
Nitekim bazı arkadaşlarımız flama yazmaya başladı..
Bence "force" değil, flama bizim sipariş ettiklerimiz..
Haydi birbirimize girelim "force" mu, flama mı diye...
Dün havanın da yağışlı olmasından evde kalıp forumu okudum. Okurken de her zamanki yaptığımı yaptım. İzleyen arkadaşlar bilirler, genelde ya soru sorarım ya da espri yaparım.
Espri yapacağım tuttu. Takıldık. Şakalaştık. Hava açınca da gittim.
Sonra ne hallere dönmüş... Akşam tekrar espri yapıp konuyu dağıtmak istesem de gece tekrar harlamış..
Üzüldüm tabii görünce. O nedenle de bir şey yazmak gelmedi içimden..
Sabah kalktığımda da baktım foruma. Unutmayın eve gelip foruma bakıyorsak, cep telefonundan izliyorsak, konular hızla akıyorsa bu bizim için de forum için de iyi bir şeydir. Yeterki kalp kırmayalım. Kalbimiz kırılmasın.. Ama elbette kıyasıya da tartışalım. Argümanlarımız cevap versin..
Az once tam evden çıkmaya hazırlanıyordumki kapı çaldı. Kim o diyerek kapı otomatiğine bastım. "Kargo" sesi geldi aşağıdan..
Küçük yer olduğundan herkes birbirini tanıyor zaten, eski alışverişleri de getirmeleri nedeniyle tanıştığım delikanlı koşarak çıktı. Kargonun poşetini verdi. "Ne kadar ödeyeceğim" diye sordum. "Abi ödemesi yok", şuraya imzala dedi ve gitti. Açtım. İçinden Oktay reisin gönderdiği iki adet flama çıktı.
Çok güzel iki adet flama. Şöyle havada salladım. Eşime gösterdim. "Aaa çok güzel" diye başlayıp biraz benim amatör denizciliğime takıldı (sataştı diyecektim ama ağır kaçacak. sataşma sayılmaz yani
)
Flamalar gerçekten güzel.. Eline sağlık Oktay reis. Sağolasın..
Çok teşekkür ederim..
Daha önce de yazmıştım. Sadun Boro da "içtimai hayatın hırslarından" filan söz eder. Bizler de bir araya gelince "toplum" oluyoruz ve toplumsal genlerimiz yapıyor yapacağını..
Bunlardan arınabildiğimiz kadar, arınabildikçe insan olduğumuzu unutmayalım. Bunun kolay olmadığını da bildiğimi sanıyorum.
Arkadaşımız kendisi de açıkladığı gibi bir jest yaptı. Ben de son tartışmalara kadar kargo gelince ödeme yapacağımı sanıyordum. Maddi bir borcumun olduğunu düşünmüyorum şimdi. Oktay reise değil, amatör denizcilik camiasına, Heyamola forumuna bir borcum olduğunu düşünüyorum.
O borç Cevat Şakir'in bize öğrettiği borç: "Sen de senden sonrakine yap"
(Cevat Şakir, "sen de senden sonrakine anlat demişti gerçi ama bu da aynı kategoride)
Çok teşekkürler Oktay reisim.
Sağolasın. Eline sağlık..
Kendim dahil hepimize bir hatırlatmada bulunmak istiyorum.
1- Burasını "Türk cehennemi"ne çevirmeyelim.
2- "Türkiye'de hiçbir iyi şey cezasız kalmaz" olmasın..