Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: bot (patalya ) nasıl çekilir..?

O

Oktay Eryılmaz

Ynt: bot (patalya ) nasıl çekilir..?
#30: 20 Nisan 2018, 17:03:01
;Oktay Abi;
Senin patalya biraz patalyaliktan cikmis gibi. Bizim buralarda onlarla insanlar koylara gidip denize giriyorlar. Ayrica motorun buyuk oldugu kadar da muhtemelen agirdir da. Yani onu senin teknwnin yuzme platformuna cekmen cok zor olacagi gibi ayni zamanda platformada zarar verecektir.

Biliyorum Bizim Alaçatıda da çoğu kimsenin  buna benzer bir şeyi var.
Bizim komşuların çoğunda Pirelli var. Arkalarında 3*400 - 4*400 Denize girmeye gidiyorlar.
allah akıl fikir versin

Sakıza 15 dakikada gidiyor bunlar  :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2018, 17:07:09 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

• *
  • Selamlar
#31: 20 Nisan 2018, 17:09:54
Baştaki hatch üzerine bot koymanın bir sakıncası daha var. Hatch’in tam olarak kapalı olduğunun kontrolu yapılamayabilir ve kapak öne açılıyor. Hatırlanırsa 2009 yılında Knidos açıklarında yeni bir Jeanneau 50 DS dakikalar içinde kaynadı gitti ve konuşulan ihtimallerden biri öndeki hatch üzerinde duran bot ve tam olarak kapatılmamış olabilecek kapağı idi. Zira o hatch master kabin önündeki depoya açılıyordu ve o gün ciddi dalgalı olan (seyir kaptanının ifadesine göre 3-4 mt) denizde o kapaktan girebilecek su farkına varılmadığı taktirde tekneyi batırabilecek kapasitede idi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#33: 20 Nisan 2018, 17:22:18

Bu tam deli işi geçen sene bununla Rodosa kadar gittik, geri geldik.
Aklı olan binmez  :o :o
  • IP logged

• *
#34: 20 Nisan 2018, 17:49:43
Sizinki gibi bir teknede önerim botu kıça bağlamak olur. Botu tekne kıçına yanaştıracaksınız, yanaşan taraftaki tüpleri hafifçe yukarı kaldıracaksınız ve bağlayacaksınız. Sonra açıktaki tüpleri yukarı çekip puşpite bağlayacaksınız, böylece bot denize dik bir şekilde tekneye sabitlenecek.

Bot bu  :-[
Ahmet reisim acaba yüzme platformunun üstüne bir aparat yapılabilirmi
Oktay reisim teknen küçük bu bot senin bu tekneye olmaz  :) ilanlarda bir tane yolcu vapuru var onu al istersen o zaman bu bot olur :)

BİR İNCELE KAFANA YATAR BELKİ :) BERABER İNDİRİRİZ PARA MARA İSTEMEZ İNSANLIK ÖĞREN :)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yolcu-gemisi-650-kisilik-60-metre-uzunlugunda-yolcu-gemisi-395453653/detay
  • IP logged
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2018, 17:53:58 Gönderen: Ali Ünalan »
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

O

Oktay Eryılmaz

#35: 20 Nisan 2018, 17:58:31
https://www.force4.co.uk/force-4-dinghy-rings-flex.html

buna bir bakın.

Ahmet Kaptanım bu çok makbule geçti .
İyiçözüm olabilir değişik KG için olanı varsa bu işimizi görür.
Yoksada bu yaptırılabilir.

Çook TEŞEKKÜR Ediyorum
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#36: 20 Nisan 2018, 17:59:42
Sizinki gibi bir teknede önerim botu kıça bağlamak olur. Botu tekne kıçına yanaştıracaksınız, yanaşan taraftaki tüpleri hafifçe yukarı kaldıracaksınız ve bağlayacaksınız. Sonra açıktaki tüpleri yukarı çekip puşpite bağlayacaksınız, böylece bot denize dik bir şekilde tekneye sabitlenecek.

Bot bu  :-[
Ahmet reisim acaba yüzme platformunun üstüne bir aparat yapılabilirmi
Oktay reisim teknen küçük bu bot senin bu tekneye olmaz  :) ilanlarda bir tane yolcu vapuru var onu al istersen o zaman bu bot olur :)

BİR İNCELE KAFANA YATAR BELKİ :) BERABER İNDİRİRİZ PARA MARA İSTEMEZ İNSANLIK ÖĞREN :)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yolcu-gemisi-650-kisilik-60-metre-uzunlugunda-yolcu-gemisi-395453653/detay

Bende ne diyorum acaba
Sen çok yaşşaaa Ali kaptanım
 :D :D
  • IP logged
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2018, 18:01:35 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

• *
    • Classicboats Turkiye
#37: 20 Nisan 2018, 18:04:15

buna bir bakın.

Yaw kızmayın, alınmayın emme bunlar, güneş panelleri için takılan roll barlar, teknenin kıçında dikine bağlı şişme botlar falan teknelerin estetiğini bozuyor, yüzen gecekondulara dönüyorlar.

Tabii bence
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

O

Oktay Eryılmaz

#38: 20 Nisan 2018, 18:54:14

buna bir bakın.

Yaw kızmayın, alınmayın emme bunlar, güneş panelleri için takılan roll barlar, teknenin kıçında dikine bağlı şişme botlar falan teknelerin estetiğini bozuyor, yüzen gecekondulara dönüyorlar.

Tabii bence

Kızılacak ne var Cem abi %100 haklısınız.
  • IP logged

• *
#39: 21 Nisan 2018, 21:27:46
Efendim..şimdi.. Bot çekmekte bu anlamada problem yok.. Sonuçta bot , tekneye çarpsa da çok problem değil.. Ancak arkadan gelen dalgalı sert havada Patalyaya  nasıl bir usturmaça bağlamak lazım.. ? Benim derdim bu..
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#40: 21 Nisan 2018, 21:53:07
Patalyada usturmaça tekneye aborda bağlamayacaksanız pek işe yaramıyor. En doğrusu fiber teknelerde toe rayın hemen altına döşenen ahşap veya kauçuk gibi patalyanın tüm çevresini dönecek bir çözüm bulmak. Uygulamada patalyalarda çepeçevre plastik hortum dönüldüğünü gördüm. Bu iş için özel üretilmiş beyaz ve siyah kauçuk bantlar da piyasada var veya başka şeritleri bu iş için uyduruyorlar. Görüntünün bozulacağı kesin ama başka çaresi de yok. Ahşap çubuk ıskarmoz kullanılacaksa, ıskarmozlara birer küçük usturmaça asılmalı çünkü tekne yanına geldiğinde ıskarmozlar tekneye çarpabiiliyor.
  • IP logged

• *
#41: 21 Nisan 2018, 22:11:19

Ahmet reis , aynen dediğiniz gibi yapıyorlar anlaşılan.. Usturmaça bir işe yaramıyor demek ki.. Bu resimde etrafına komple halat dönmüşler.. Ziya reis , siyah bir plastik dönmüş ama çok sertti o yüzden çıkarmıştım..

Geçenlerde kauçuk benzeri üstelik borda daki yeşil renkli bir ip bulmuştum.. Bir onu deneyeyim bari..

BU arada ay ıskarmoz kullanıyorum.. Üstelik bunlar yerinden çıkıyor ve hemen postada çıktıktan sonra takılacak bir yer de yaptım..

• IP logged
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2018, 22:15:44 Gönderen: Ersin Böke »

• *
    • Classicboats Turkiye
#42: 21 Nisan 2018, 23:11:02
Fikrim geldi

Patalyanın küpeçtesine  boru izolasyon süngerleri var bir kenarı yarık.  Küpeştenin üzerine geçirebilirsin. Zaten kendizi sıkıştıracak. Hem 3 kuruş hem zarar gördü mü yenisini tak.

Aliepress de rengarenk olanları var
https://tr.aliexpress.com/item/1M-Fitness-Equipment-Handle-Bars-Thermal-Insulation-Pipe-Sponge-Foam-Rubber-Tube-Black-6mm-10mm13mm-16mm/32828068590.html

İlle rekli istersen plaj malzemelerinde yine renkli boru şeklinde yüzdürme süngerleri var. Kendin yarıp monte edebilirisin.

Bir yerlerinden yapıştırmaya gerek de kalmayacak sanıyorum.

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
#43: 21 Nisan 2018, 23:13:24
Canım çıksın halattan usturmaça öreyim, sonra bu çirkin süngerleri takayım.. Yok.. MÜmkün değil..
  • IP logged

B

Burak Doneray

#44: 22 Nisan 2018, 01:35:18

Ahmet reis , aynen dediğiniz gibi yapıyorlar anlaşılan.. Usturmaça bir işe yaramıyor demek ki.. Bu resimde etrafına komple halat dönmüşler.. Ziya reis , siyah bir plastik dönmüş ama çok sertti o yüzden çıkarmıştım..

Geçenlerde kauçuk benzeri üstelik borda daki yeşil renkli bir ip bulmuştum.. Bir onu deneyeyim bari..

BU arada ay ıskarmoz kullanıyorum.. Üstelik bunlar yerinden çıkıyor ve hemen postada çıktıktan sonra takılacak bir yer de yaptım..

Ersin biraz pahalı olabilir ama resimdeki Patalyalarda  kenarları sanırım halat üzerine  güderi kaplamışlar  Aynı dümen simitlerindeki gibi çok güzel olabilir.
  • IP logged

Yukarı git