Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Boya..

K

Kağan Erdoğan

Ynt: Boya..
#45: 20 Nisan 2018, 11:38:47
Estağfurullah.bilgim araştırmayı severim ancak çoğunluk tecrübe uygulamayla ediniliyor.kaportaci ve mobilyaci es dost akraba çok.sanayide vaktimiz geçince ogreniyoruz ister istemez.projeye bakacagim
  • IP logged

R

Recep Ertürk

#46: 20 Nisan 2018, 11:45:51
Epoksi de,PU macun da olur,iki tür de çift kompenatlıdır..Poliüretan daha esnek bir macundur,ben olsam güverte vb ayakaltı yerler de PU kullanırdım,UV direncide,epoksiye göre iyidir.

Servet reis teşekkür ederim. Bu macunun sprey olanı da var sanırım. Onu kullanıp kullanamayacağımı sormuştum.

• IP logged

K

Kağan Erdoğan

#47: 20 Nisan 2018, 12:08:36
Ersin reis. Sam devlin projelerini sayın cem gur daha iyi bilir. Benim düşüncem  oldukça deplasmanlı bir tekne yaklaşık 6 ton.once içinden bahsedeyim.benim tarzım değil.wc ve lavabo nun yeri ve biçimi...ic dizaynı oynarım.lavabo ve wc yi mutfağın yerine kapılı yapardım.iskele tarafa uzun bir mutfak yatagin yerine.karsisina u şeklinde oturma gurubu yapardım.bas kamara çift kişilik bağımsız olur diye düşündüm.sanirim bu planda ahsap çok kullanılacak kontraplaktan çok.tahminime göre( çalışma planı ve yapim yöntemini ogrenemedim ama) strip plank.veya dyogonal kontra veya ahsap lamine olası.yani bütün bir kontrayi yapistilmiyor.bristol kanal teknesi.guzel bir tekne.yelken özelliğini bilmiyorum...ama imalatta renk seçimi ve ahsap dokunuşlar güzel gözükür.bu tekneye krom az kullanmak çoğunluk sarı veya bronz metal kullanmak kozmetik açıdan ayrı bir güzellik katacaktır.ve direk ahsap olsun.....dedigim yöntemle yapılıyorsa epoxy sarfiyatiniz fazla olacaktır.sadece kabukta 3000 ila 5000 is saat calisma sure ni olacaktır.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#48: 20 Nisan 2018, 12:21:41
Sayın Erturk bu sismeleri patlatmaniz lazım altındaki su büyük ihtimalle daha fazla alana dağılmış ve macun donmus silikon kıvamında yumusamitir. Genis zimparaluin ve altindaki su iyice kurusun.macunu sürmeden önce macun astarı boya kullanın epoxy veya pu macun fark etmez.sonra toz bir boya atın zimpara yapın hataları gorun gerekirse bir siyirma macun daha çekin sonra spray macun gerekirse kullanin
  • IP logged

R

Recep Ertürk

#49: 20 Nisan 2018, 12:51:35
bu sismeleri patlatmaniz lazım altındaki su büyük ihtimalle daha fazla alana dağılmış ve macun donmus silikon kıvamında yumusamitir. Genis zimparaluin ve altindaki su iyice kurusun.macunu sürmeden önce macun astarı boya kullanın epoxy veya pu macun fark etmez.sonra toz bir boya atın zimpara yapın hataları gorun gerekirse bir siyirma macun daha çekin sonra spray macun gerekirse kullanin

Sevgili Kaan reis çok teşekkür ederim. Bu şişmeler kıç aynada var 10-15 tane, irili ufaklı. İriler 1 cm çaplı, diğerleri daha küçük. Gayet de sert bastırılınca esnemiyor. Nasıl olmuş bilmiyorum. İçinde hava kalmış gibi diyeceğim ama hava olsa esner bastırıldığında. Zımparalayıp açarsam göreceğim içini.. 

Açayım haberdar ederim sizi de. Burada yazdığınızı da uygulayacağım. Çok teşekkür ederim.

Sayın Erturk

Şimdi ne diyeceğimi bilemedim. Birbirimize ne zamandır "Sayın" diye hitap etmeye başladık?
Denizcilik konusundaki cehaletim "sayın" olarak anılmayı hak edecek kadar fazla mı?  ;D ;D ;D ;D

.......
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#50: 20 Nisan 2018, 12:54:48
Reis. baskan vb kelimeleri kullanmak hoşuma gitmiyor.o yüZden sayın ifadesini kullanıyorum.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#51: 20 Nisan 2018, 12:55:51
Daha önceden reis kullanmisligim oldu ama tercihim değil.siz bana diyebilirsiniz.sikinti yok
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#52: 20 Nisan 2018, 13:08:23
O sisliklerin altından su çıkacaktır büyük ihtimalle
  • IP logged

Yukarı git