Bu yanmar Türkiyede irtibat bürosu açmış,Bayraklı - İzmir ‘de.
Bugün sabahın köründe arayacağım öğlene abdi ile basri gibi oluruz
Buraya gelen Hemen bizi istismar ediyor ister japon ister zimbabweli olsun Türkiyeye Konteyner konteyner Hertürlü motor satacaksın kıytırık bir Türkçe web sitesi hooop ana websitesine link Manueller ana web sitesinde Her dilde manuel pdf olarak mevcut Türkçe hariç neden ?
Soran takib eden yok bizde reaksiyon yok.
Almışız motoru bir şekilde en doğal kanuni hakımızı sormuyoruz bile.
Geçen sene tekneyi teslim aldım , kullanma klavuzu Fransızca,İngilizce neden diye sordum ?
Cevap net “öyle “
Teslim zaptına yazdım , Türkçe kullanım klavuzu verilmedi diye.
Scan ettim Fransaya yolladım iki ay içerisinde Türkçe kullanma klavuzumu bekliyorum.
Fransada milyon Türk var verin bir 1000 Euro tercüme ettirin ,yoksa sizi Fransada mahkemeye vereceğim Kızım Avukat oldu hemde practice olur dedim.
Hemen cevap geldi
Üç ay kadar sonra da Bir paket çikolata ile Türkçe manuel....
Birde özür mektubu , özür mektubu dışardan tedarik ettikleri birleşnler ile ilgili özetle direk ,yelken,vinç motor,müzik sistemi vs manuelleri bir çantanın içerisinde size teslim ettik ancak bize teslim edilen kadarını verebiliyoruz.
Aslında olmaz ama tek tek onlarla mı uğraşılacak.
Yanmar bunlar birde Japon
Çok utanırlar bu yaptıklarından ama kimse söylememiştir herhalde bu güne kadar.
Yoksa mümkün değil.
Biz 25 senedir Japonyadan örgü makinesi ithal ediyoruz.Shima Seiki marka.
Dünyanın en kibar ,en olgun ,en makul ve en titiz insanları
Makinelerde bir sıkıntı olsa çözene kadar tepinirler buradaki servisin aklı yetmezse (ki burada japon mühendisler mevcut) derhal japonyadan ekip gelir.
Bu Japonlara mümkün ise japonyada adres sorulmaz , çünkü adam işini gücünü bırakır seni sorduğun adrese götürmeye çalışır kabul etmezsende utanır alınır bozulur.
Restoranda japon garsona bahşiş versen ,almaz gözleri dolu dolu olur ,hayata küser
Yemek yerken biraz yavaş yesen on kere gelir sorar beğenmedin mi değiştireyim mi diye.
Yemeğin yarısını bırakırsan hesabın tamamını almamaya çalışır .
Öyle bir millet
Bir kuyrukta bir sırada bilmedende olsa önüne geçsen önüne geçtiğin japon hemen öndekilere söyler herkes çekilir seni en öne getirirler, hayati bir konuda acelen var zannederler sana saygı gösterirler.
Çünkü japonyada hayati bir konu olmadan kimse kimsenin önüne geçmez.
Hemen herkes kenara çekilir haffçe başını öne eğer.
Utanır allah belamı versin dersin .
Bir daha kimsenin önüne geçmemek için aşırı dikkat gösterirsin.
O yüzden hemen yanmarı arıyorum