Hafta sonu Sivri adada İlkenin teknede yaşanan hararet sorunu yapılan işlemi amatörce yazmak istedim,buna benzer sorunlar yaşayacaklar için.
İlke nin motor sorunundan bahsetmek istiyorum,nedeni neymiş,İlke gece bağlandıkdan sonra sabah uyandık kahvaltıdan sonra iş başa düştü,İlkenin hararet sorununu gidermek için işe koyulduk,aksi taktirde ilkeyi yedekleyip k yalıya getirecektik
bu uzun bir yöntem az buçuk elim anahtar tutar ama dizel motordan anlamam,takım taklavat sorun yok
İlkenin tekneye gelip mantık yürüterek olayı araştırmaya başladım,ilk olarak deniz suyu fitresine baktık bir sorun yoktu,ikinci olarak Impeller da sorun olabileceğini düşündüm,söktüm Impeller bir kanadının kırık olduğunu gördük Ali rıza ağbide yedeği varmış yedeğini aldım taktım. Pompayı topladım.
Ancak kırık olan Impeller kanadı yoktu,üst hortumları söktüm onların içindede yoktu kırık parça.
Kondanse nin içerisine kaçtığını düşündüm kondense kapağını açtım,içersinde bir sürü delikli ince boru var içeri baktım içeride de yok kırık parça,kapağını elime aldım bir baktım kırık kanat parçasının bir kısmı su giriş deliğini kapatmış,hemen çıkardım ama,yarısı yine yoktu,kondense kırcal boruların içerisine baktım ufalanmış lastik parçalarını gördüm kırcal boruların içerisinde,bu delikleri temizlemek için uzun bir tel lazımdı,tel bulundu,delikleri tektek şişledim telle tüm delikler açıldı,şişlemenin diğer faydası bana göre pislikden daralmış deliklerde açıldı,
sonra topladım.
Riske girmemek için TERMOSTATTI söktüm sıcak su kaynatarak sıcak suyun içerisine attım termostatı çalışıp çalışmadığını kontrol ettim gayet güzel bir şekilde açtı,sonra yerine taktım motora start verdik her şey normale döndü su atımı filan düzeldi.
Bunları neden yazdım,benim içinde bir antıraman oldu,böyle bir sorunla karşılaştığımda rahatlıkla kendim sorunu giderebilirim,sizlerde giderebilirsiniz.
Bu olaydan çıkardığım ders,Impellerin kanadı kırıldığında Impellerin takıldığı pompanın su çıkış yerine bir tane filtre koymaya karar verdim kendi teknemde,Impeller kırılsa bile kırılan parçalar bir yerleri tıkamasın diye.
Parça isimlerin yanlış yazmış olabilirim,bilgili olmadığım bir konu işi bilen biri düzeltirse parçaların ne olduğunu biliriz.