Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Invertör

• *
Ynt: Invertör
#30: 06 Nisan 2018, 15:42:18
3 x 95  AHd AGM Servis akülerin ve 2X120 W Polikristal güneş panellerim var.

Üzerinde voltaj ayarı olan çakmaklığa takılan adaptörler var , dizüstü bilgisayar için 12 V u gayet güzel 19 V a çeviriyor , telefonu ise doğrudan çakmaklığa (3 adet çakmaklık var teknede , çoklayıcı da kullanılabilir) takıyorum.

Pilli matkap vb. Şarzı için de ufacık 150 W bir invertörüm var. (Ne kadar büyük , o kadar ağırlık ve aküye yük diye düşünüyorum)

Her şeye yetiyorlar.

Su ısıtıcı isteyenler yine 12 V la çakmaklık dan çalışanları Nakliye sitelerindeki kamyon aksesuarcılarında bulabilirler , fiyatı 65 TL idi en son , ve gayet güzel çalışıyor.

Çay ve Neskafe içtiğim için kahve makinaları hakkında bilgim yok. :)

• IP logged

K

Kağan Erdoğan

#31: 06 Nisan 2018, 16:13:04
aradaki fark bakmakla görmek arasında... modifiye sünüs invertör çıkışındaki sinüs dalgasını osilaskoptaki gerçek sinüs dalgası üzerine bindirdiğinizde aradaki farkı göreceksiniz.  çıplak gözle yanılıyorsunuz. tam sinüs kullanmanın nedeni de bu zaten...

örnek olarak tam sin30 0,5 iken modifiyede cıhazın durumuna göre sin30=0,53 veya 0,495 değerleri çıkar
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#32: 06 Nisan 2018, 16:14:27
sayısal değerler örnektir
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#33: 06 Nisan 2018, 16:19:25
ben okumuyormusunuz dediğide aynı seyleri söyluyoruz. aldığınız invertörleri de test edin diyorum.siz baska seyden bahsediyorsunuz.neyse

saygılar sevgiler
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#34: 06 Nisan 2018, 16:25:12
12 v ısıtıcıların suyu kaynatma derecesine getirme süreleri çok uzun...maalesef...sabırlı olmak gerkiyor..
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#35: 06 Nisan 2018, 16:31:39
  • IP logged

• *
#36: 06 Nisan 2018, 21:22:47
12 v ısıtıcıların suyu kaynatma derecesine getirme süreleri çok uzun...maalesef...sabırlı olmak gerkiyor..

Bu konuda haklısınız ancak bakır çaydanlık ve ocak da var acelem olduğunda Kağan reisim. :)

• IP logged

R

Recep Ertürk

#37: 06 Nisan 2018, 21:53:14

:)

Konu inverter'den çıkıp çay-kahve faslına gelince bana da söz düştü. Düşmediyse de daldım. :)

Termos en iyisidir tek başına seyirde.. 1 litre çay, 1 litre sıcak su termosu tam gün yeter.. İyi kalite olursa termos sıcaklığı da kaybolmaz..

Sıcak için cam termos en iyisi..

• IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#38: 06 Nisan 2018, 22:38:05

:)

Konu inverter'den çıkıp çay-kahve faslına gelince bana da söz düştü. Düşmediyse de daldım. :)

Termos en iyisidir tek başına seyirde.. 1 litre çay, 1 litre sıcak su termosu tam gün yeter.. İyi kalite olursa termos sıcaklığı da kaybolmaz..

Sıcak için cam termos en iyisi..

Aslında çok iyi çözüm ancak çay acıyormu sanki bir saatten sonra ?
  • IP logged

R

Recep Ertürk

#39: 06 Nisan 2018, 23:12:04

evet.. biraz acılaşıyor ama su ve çay ayrı olunca sertliği ayarlanabiliyor.
asıl önemlisi de seyir anında her an çay içebilmek imkanı çok güzel..
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#40: 06 Nisan 2018, 23:22:47

evet.. biraz acılaşıyor ama su ve çay ayrı olunca sertliği ayarlanabiliyor.
asıl önemlisi de seyir anında her an çay içebilmek imkanı çok güzel..

Su ayrı çay ayrı olursa ayarlanır haklısınız
İyi fikir hele yanlız olunca keyifli olur

Kahveden ziyade Çay candır
Ben bir bardak çayı 100 bardak kahveye değişmem şahsen
Teşekürler :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2018, 23:24:20 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

• *
#41: 07 Nisan 2018, 05:36:44
Oktay reisim,
Bir zamanlar yönetici olarak çalıştığım kendi çapında büyük bir Amerikan firmasında öğrendiğim bir laf var ''Do not automate to waste'' diye. :)

Tekne de de en basit in en güzel olduğuna inanıyorum .

O nedenle tekne boyumuza ve imkanlarımıza göre ihtiyaçlarımızı minumum da  tutmamız önemli. (Hanımlar devreye girmezse :) )

Ayrıca , doğayla beraber olmak için denizde olduğumdan , içi kalaylı antika bakır bir çaydanlığım var ve onu seviyorum.  Yine antika,  gaz yağı ile çalışan gemici fenerimin ışığında ilk fırsatta bir akşam çay ı içeriz inşallah. :)

Selam ve saygılar ,
  • IP logged
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2018, 05:52:24 Gönderen: Öcal Turan »

O

Oktay Eryılmaz

#42: 07 Nisan 2018, 08:12:33
Oktay reisim,
Bir zamanlar yönetici olarak çalıştığım kendi çapında büyük bir Amerikan firmasında öğrendiğim bir laf var ''Do not automate to waste'' diye. :)

Tekne de de en basit in en güzel olduğuna inanıyorum .

O nedenle tekne boyumuza ve imkanlarımıza göre ihtiyaçlarımızı minumum da  tutmamız önemli. (Hanımlar devreye girmezse :) )

Ayrıca , doğayla beraber olmak için denizde olduğumdan , içi kalaylı antika bakır bir çaydanlığım var ve onu seviyorum.  Yine antika,  gaz yağı ile çalışan gemici fenerimin ışığında ilk fırsatta bir akşam çay ı içeriz inşallah. :)

Selam ve saygılar ,

Öcal Reis Teşekkür ederim,
Çok keyifli olacağını şimdiden tahmin ediyorum
En kısa zamanda çay içmek ümidi ile
Saygılar
Selamlar,
  • IP logged

B

Burak Doneray

#43: 07 Nisan 2018, 23:26:26
Öcal reisi ve Oktay reiside tanıyorum .Çay içeceklermiş çocukmu kandırıyorsunuz. 😀😀😀
  • IP logged

• *
#44: 08 Nisan 2018, 01:03:41
Öcal reisi ve Oktay reiside tanıyorum .Çay içeceklermiş çocukmu kandırıyorsunuz. 😀😀😀

O zaman buluşmak farz oldu. :)
  • IP logged

Yukarı git