Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Invertör

O

Oktay Eryılmaz

Ynt: Invertör
#15: 06 Nisan 2018, 13:46:49
Kahve için jeneratör almak...
Ekonominin, ekolojinin dibi gibi  ;)

Ersin’in dediği gibi olacak ama bu kahveler icat olduğunda elektrik mi varmış.
Yok mu bunun ocakta çalışan bir aleti...

Evet bu jenaratör ve Invertör işi bir türlü içime sinmiyor....
Neresinden baksan tutarsızlık ....
2000 w olan biraz ucuz olsa belki Ahmet Reis yeterli ve tehlikesiz diyor.
Bilemedim ...

• IP logged

K

Kağan Erdoğan

#16: 06 Nisan 2018, 13:47:19
Sayın çelenoğlu siz benim yazdıklarımı okumadiginizi dusunduruyorsunuz.

Ayrıca modifiye ile tam sinus arasi fiyat farkı markaya göre şartı sabit kalma koşulu ile 100-200tl. Sadece computer sarji için extra aparat kalabalığından kurtulabilirsiniz. Birde aparat için para vermezsiniz...piyasada tam veya modifiye diye satılan invertorleri ben osilaskopla test ederim.cunku international bir marka sıfır invertor lerde bile sorun çıkabiliyor.. test ise çok basit.
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#17: 06 Nisan 2018, 13:48:19
Tam sinüs inverter birinci öncelik olsa da fiyat nedeni ile tam sinüs ünverter biraz pahalı olabilir. Kahve makinası rezistif yük olduğundan tam sinüs gerekmez, modifye sinüs inverter işinizi görür.

Bilgisayar şarjları genellkle 19V ile yapılıyor. Bu iş için çakmaktan güç alan 12V - 19V dönüştürücüler piyasada var hatta, 15- 24 volt seçme mkanı sağlayan modeller bile var. Şarj için 12V daha doğrudur. Bilgisayar şarjı için çevirici bulamazsanız, Karaköy Selanik Pasajı en üst katından alabilirsiniz.
Ahmet Reisin bahsettiği cihazdan almıştım. Almanya'ya araba ile giderken yolda oğlum sıkılmasın diye tabletini şarj edebilmesi için almıştım. Arabadaki çakmaklığına takıp kullanmıştık. Aynı işlemi teknede de çalışır mı diye denemiştim ve sonuç olumluydu. Gerçi bunu oğlum Bora'ya söylemedim. Şarjı bitine bizimle sohbet etmek zorunda kalıyordu.

O nasıl cihaz Cenk reis var mı bir resim falan
  • IP logged

• *
#18: 06 Nisan 2018, 13:48:43

Rakının yanıdaki; çaydanlık olmayan.
Gayet şık (kendi malım diye söylemiyorum) bir espresso makinesidir.
Suyu bol koyarsan da, filtre kahve gibi oluyor.
Bunun içine Grand Marnier koyup, kahveyi öyle kaynatan da gördüm
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

O

Oktay Eryılmaz

#19: 06 Nisan 2018, 13:52:01

Rakının yanıdaki; çaydanlık olmayan.
Gayet şık (kendi malım diye söylemiyorum) bir espresso makinesidir.
Suyu bol koyarsan da, filtre kahve gibi oluyor.
Bunun içine Grand Marnier koyup, kahveyi öyle kaynatan da gördüm

Mehmet
Sende Rakıyı nereye koymuşsun be birader....
Çok yaşaaaa

• IP logged

• *
#20: 06 Nisan 2018, 13:54:30
Kerteriz o; ona göre tarif ediyorum. Şak diye görülüyor.
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#21: 06 Nisan 2018, 13:57:58

Nizamiye nöbetçisi gibi duruyor ....
Gururlu ve Vakur...
  • IP logged

• *
#22: 06 Nisan 2018, 14:06:31
Tam sinüs inverter birinci öncelik olsa da fiyat nedeni ile tam sinüs ünverter biraz pahalı olabilir. Kahve makinası rezistif yük olduğundan tam sinüs gerekmez, modifye sinüs inverter işinizi görür.

Bilgisayar şarjları genellkle 19V ile yapılıyor. Bu iş için çakmaktan güç alan 12V - 19V dönüştürücüler piyasada var hatta, 15- 24 volt seçme mkanı sağlayan modeller bile var. Şarj için 12V daha doğrudur. Bilgisayar şarjı için çevirici bulamazsanız, Karaköy Selanik Pasajı en üst katından alabilirsiniz.
Ahmet Reisin bahsettiği cihazdan almıştım. Almanya'ya araba ile giderken yolda oğlum sıkılmasın diye tabletini şarj edebilmesi için almıştım. Arabadaki çakmaklığına takıp kullanmıştık. Aynı işlemi teknede de çalışır mı diye denemiştim ve sonuç olumluydu. Gerçi bunu oğlum Bora'ya söylemedim. Şarjı bitine bizimle sohbet etmek zorunda kalıyordu.

O nasıl cihaz Cenk reis var mı bir resim falan

Aslında benim kullandığımda bir  inverter. İnternette araç içi inverter diye aratırsanız bir çok çeşidine rastlayabilirsiniz.
Ben Vatan Bilgisayardan almıştım. Linki aşağıda.

https://goo.gl/images/2bdDW2
  • IP logged

• *
#23: 06 Nisan 2018, 14:08:37

Nizamiye nöbetçisi gibi duruyor ....
Gururlu ve Vakur...
Tüketilmek istenildiğinde sıcak olan bir nöbetçi.  ;D
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#24: 06 Nisan 2018, 14:14:20
... bir espresso makinesidir.
Madem konu invertörden kahveye döndü, ben ufak bir ekleme yapmak istedim;

Bu ocak üstündeki basınçlı kaplara "Moka cezvesi" deniyor, yaptığı kahveye de doğal olarak moka kahvesi. :)

Espresso (üstünde kendiliğinden krema tabakası oluşan) diyebilmek için çok daha yüksek basınç gerekiyor, (moka 1,5bar, espresso 9+bar) ocak üstünde olmuyor ne yazık ki. (Elektrikli veya el pompalı aletler gerekiyor)

https://www.beanground.com/moka-pot-vs-espresso-machine/

Teknede, kampta, doğada moka candır! ;)

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
#25: 06 Nisan 2018, 14:20:21
Valla şükür, etrafımda bu gustoya sahip kimse yok.
Espresso diye veriyorum, eline sağlık diyorlar.
Ama artık Mokka diyeceğim.
Espresso zaten çok ayağa düştü. Her yerde var.
Mokka’yı söylemesi daha havalı.

Teşekkürler düzeltme için.

Oktay Bey’ciğim, sizin hanım mokka içerse jeneratörden kurtarırsın; yoksa bir espresso için mecbur alacan jeneratörü
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#26: 06 Nisan 2018, 14:53:11
Sayın çelenoğlu siz benim yazdıklarımı okumadiginizi dusunduruyorsunuz.

Ayrıca modifiye ile tam sinus arasi fiyat farkı markaya göre şartı sabit kalma koşulu ile 100-200tl. Sadece computer sarji için extra aparat kalabalığından kurtulabilirsiniz. Birde aparat için para vermezsiniz...piyasada tam veya modifiye diye satılan invertorleri ben osilaskopla test ederim.cunku international bir marka sıfır invertor lerde bile sorun çıkabiliyor.. test ise çok basit.

Yazdılarınızı okuyorum. Sinüs invertör ve osiloskop ile test edilmeli konusuna değinmişsiniz. Modifiye sinüs için de aynı öneride bulunmuşsunuz. Modifiye sinüs için osiloskopa ne gerek var anlamadım. Adı üstünde modifiye, kare dalga üretip sinüse benzetiyor, osiloskopta göreceğim de bu olur. Elektronik cihazların modifiye sinüsten doğrudan etkilenmiyorlar. Ama invertör üzerinden kullanılan bir şarj cihazı sorun yaratabiliyor. Örneğin, bilgisayarımı invertör üzerinden şarja bağlı iken mouse ile kullandığımda mouse'u sola çektiğimde curser sağa gidiyordu, mouse'u sağa çektiğimde sola gidiyordu. Bir enterferans vardı. Şarjı bilgisayardan ayırdığımda (12 V'tan değil) herşey normale dönüyordu.
  • IP logged

• *
#27: 06 Nisan 2018, 14:59:06
Bence akülerinizi hiç yormayın invertörle.
Alın bir tane 2Kw Honda Sessiz jeneratör, nerede olursanız olun; kahve makinesi için çalıştırın. Hem dışarıda şarj da gerekse, matkap, fön  vs de kullanmak isterseniz; elinizin altında bulunmuş olur.

Aslında haklısın ama bu benzin işi bizi çok korkutuyor.
Zaten Tüpgaz yeteri kadar Tehtid ...
Ben değilde bizim hanım çok problem yapıyor :) :) :)

Oktay hocam doğru depolama ile hiç bir zararı olmayacaktır.
Sonuçta dıştan takma motorunuz için mutlaka benzin taşıyorsunuzdur, ondan kullanırsınız. Kullandığınız kap veya bidon bu iş için üretilen bir ürün olsun ve kapağı hava kaçırmasın yeter. Benzinin kendisi değil buharı tehlikelidir.

Bu sessiz dediğin ne kadar sessiz acaba ??

Çok Sessiz.  :D Bende 1Kw var aküleri şarj etmek için almıştım (Şimdiki aklım olsa 2Kw alırdım)

İlk kullandığımda baş üstünde çalıştırdım, havuzluğa gelip oturduğumda stop ettiğini sanmıştım. Ciddiyim. (iki modu var biri üzerinde tavşan biri üzerinde kaplumbağa işareti var. Kaplumbağayı seçerseniz, çekiminize göre devrini ayarlıyor, ve iyice sessizleşiyor.) hele bir de egzozuna 1 metrelik uzatma yapıyorlar spiralden, bunu da bordadan denize değmeyecek şekilde indirdin mi iyice sesi azalıyor.

bence teknede bulunması da faydalıdır. Bir arkadaşım Avşadan İstanbula dönerken alternatör arızası nedeniyle aküleri bitirmek üzereyken jeneratörü çalıştırıyor ve navigasyon, otopilot, vs vs gibi aletleri kullanmaya devam ediyor.  yol boyu jeneratörle geliyor.
  • IP logged

N

Niyazi Ağaçdiken

#28: 06 Nisan 2018, 15:12:40
Oktay Reis,

Daha önce konusu geçmişti konuşmuştuk. Şöyle yazmıştım.

Sıcak havada ( örneğin 30 degC) invertör etiket değerinin %20-%30 altında çıkış verecektir. Ürüne göre değişir ama bunu öngörmek lazım.Inverter de %10 tüketse ciddi bir kayıptan bahsediyoruz. O nedenle ben olsam min 2500W alırdım.

Bu arada 12 V ta çekilecek yaklaşık 100-110 A den bahsediyoruz ki, ciddi bir akım. Kısa süreli kullanımlar olacağı için akü bankası yeterli ise başlangıçta sorun teşkil etmeyecektir ama sık kullanımda akü ömründen ciddi yiyecektir.

Invertör akülere mümkün olduğunca yakın monte edilmeli ve marin kullanılabilecek en kalın kesitli kablo ile akü bankasına bağlanmalı.

Bu arada en doğru çözüm jeneratör. Kolayı da çanta tipi....

Murat reise katılıyorum tamamen.

Artı olarak telefon ve tablet şarjı için 1 adet 300 W civarı inverter almanı öneriyorum. Sadece telefon tablet şarjı için jeneratör çalıştırmak hem konfor hemde maliyet açısından doğru olmaz diye düşünüyorum.
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#29: 06 Nisan 2018, 15:28:55
Oktay Reis,

Daha önce konusu geçmişti konuşmuştuk. Şöyle yazmıştım.

Sıcak havada ( örneğin 30 degC) invertör etiket değerinin %20-%30 altında çıkış verecektir. Ürüne göre değişir ama bunu öngörmek lazım.Inverter de %10 tüketse ciddi bir kayıptan bahsediyoruz. O nedenle ben olsam min 2500W alırdım.

Bu arada 12 V ta çekilecek yaklaşık 100-110 A den bahsediyoruz ki, ciddi bir akım. Kısa süreli kullanımlar olacağı için akü bankası yeterli ise başlangıçta sorun teşkil etmeyecektir ama sık kullanımda akü ömründen ciddi yiyecektir.

Invertör akülere mümkün olduğunca yakın monte edilmeli ve marin kullanılabilecek en kalın kesitli kablo ile akü bankasına bağlanmalı.

Bu arada en doğru çözüm jeneratör. Kolayı da çanta tipi....

Murat reise katılıyorum tamamen.

Artı olarak telefon ve tablet şarjı için 1 adet 300 W civarı inverter almanı öneriyorum. Sadece telefon tablet şarjı için jeneratör çalıştırmak hem konfor hemde maliyet açısından doğru olmaz diye düşünüyorum.

Canımsın Komsum
Teşekür ederim ...
  • IP logged

Yukarı git