Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Kurşun Dökümü

• *
Ynt: Kurşun Dökümü
#15: 05 Nisan 2018, 08:46:12
Bülent reisim strofordan fiber bot yapmıştım fikir vermesi açısından fotoğraflarını atıyorum.

• IP logged
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2018, 08:48:16 Gönderen: Ali Ünalan »
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

B
  • *
#16: 05 Nisan 2018, 10:06:15

bildiğim maden hurdacısı var isterseniz sizin için araştırabilirim kg fiyatını ögrenebilirim.

Çok teşekkür ederim,  o tanıdığınızdan fiyat alabilirmiyiz, eğer mümkünse iki ayrı fiyat;
1-Sadece kurşun kg. fiyatı ve
2-Kurşun+eritip dökme işçiliği şeklinde

Benim aldığım en düşük fiyatlar 9TL/kg. ve 10,50 TL

Ayrıca tebrik ederim, strafordan yaptığınız bot harika görünüyor  :)xx
  • IP logged

• *
#17: 05 Nisan 2018, 12:58:21

bildiğim maden hurdacısı var isterseniz sizin için araştırabilirim kg fiyatını ögrenebilirim.

Çok teşekkür ederim,  o tanıdığınızdan fiyat alabilirmiyiz, eğer mümkünse iki ayrı fiyat;

Finike de , oto lastik balansçılarından ucuza topladığım balans kurşunlarını piknik tüp üzerindeki tavada eritip sonrasında içine pullu krom mapa koyduğum konserve kutularına dökerek kendime bir kaç tane zincir ağırlıkları yapmıştım.
Fiyatı hatırlamıyorum ama kurşunların bir kısmı parasız olmak üzere epey ucuza malolmuştu.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#18: 05 Nisan 2018, 14:42:36
tüm dünyadaki metallerin fiyatı londra merkezli LME borsası belirler. oyuzden bu metallerin fiyatı her yerde sabittir.değişmez.hurda kurşun fiyatı hurdanın durumuna göre (mamül saflık vs) su anki değeri 10tl altında bulma şansınız yok.500 kg miktarda. pik döküm fiyatı ise kalıp hariç  kg 5 tl dir.(döküm işçiliği dahil) hacimsel probleminiz yoksa buda bir alternatiftir.
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#19: 05 Nisan 2018, 16:12:16
Salma konusunda 500 kg kurşun düşünülmüşse yerine pilk döküm çok uygun olmaz. Yoğunluk açısından iki metal arasında %50 fark var. Yani 500 kg pik döküm salmanın su altındaki hacmı kurşuna göre iki kat artacak, bu hacım artışı tekneye doğrudan yüzme hacmı olarak yansıyacak ve bu nedenle 500kg kurşun salmanın vereceği düzeltme momentinden çok daha düşük bir moment uygulayacaktır. 
  • IP logged

• *
#20: 05 Nisan 2018, 16:18:09

Bülent reisim konuştum 8,5,9.5 tl arası değişiyormuş bunun bir borsası varmış o anki duruma göre rakam değişir dedi 8 tl de olabilir dedi, isterseniz telefonunu verebilirim.

• IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

K

Kağan Erdoğan

#21: 05 Nisan 2018, 18:44:44
Sayın celenoglu hacim problemi yoksa diye yazmıştım.
  • IP logged

B
  • *
#22: 11 Nisan 2018, 19:36:58
Uzun aramalar sonucu uygun ve hesaplı işimi görecek miktarda hurda kurşun bulabildim. Poligonlardan toplanmış (atılmış silahlardan), çeşitli bulgur taneleri büyüklüğünde. Ancak henüz satın almadım, bir miktar numune alıp, minik bir ahşap kalıpta döküm yaptım. Özellikle döküm sonrası, elde edilecek erimiş kurşun miktarının % verimini ve ahşap kalıba dökülen 300 derecedeki erimiş kurşunun yakma etkisini gözlemlemek istedim.

• IP logged

B
  • *
#23: 11 Nisan 2018, 19:37:28
Resimleri ve sonuçlarını paylaşayım;

• IP logged

B
  • *
#24: 11 Nisan 2018, 19:41:12
130 gr hurda kurşundan 105 gr. Kurşun döküm çıktı. İlk resimde solda mavi kapta, artan cüruf görünüyor. Verim beklediğimden biraz düşük. Ahşap kalıpta ise yüzey kavrulması dışında bir hasar veya yanma-alevlenme olmadı.
  • IP logged

• *
#25: 11 Nisan 2018, 20:50:45
Hımmm..  ?0-? Önemli bilgiler.. Şu atış sahalarından toplanan kurşun.. ilginçmiş.. Benim bu kurşunda en çok korktuğum radyasyona marıuz kalıp kalmadığı.. Radyasyon kurşunda kalıor mu merak etim.. Hiç bilmediğim bir konu..
  • IP logged

n

nuri_kongur

#26: 11 Nisan 2018, 20:55:18
Geçenlerde, amatör denizciler sayfasıydı sanırım, bir teknenin salmasının yarısı kopmuş. Adamlar şaşkındı. Yürütülen akıllar arasında salmanın bir defada değil , iki farklı zamanda dökülmüş olabileceği ve iki döküm arasında metalin birbirine iyi kaynaşmadığı vardı.  Akılda tutmakta fayda var diye düşünüyorum. Dökülecek salmanın tek batında dökülmesi olası bu tip riski ortadan kaldıracaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#27: 11 Nisan 2018, 21:11:50
O buradaydı Nuri reis.. :)
  • IP logged

• *
#28: 11 Nisan 2018, 22:21:12
Bülent Bey nasıl bir salma tasarımınız var ?
Torpilli veya şekli zor bir salma değil de bildik bir NACA kanat profilli salmanız varsa ben olsam 5-6 mm'lik sactan salmanın zarfını yapar, bunu mümkünse toprağa gömer ve kurşun dökümü bu metal kasanın içine yapardım. Bu durumda tüm safrayı bir kerede dökme gibi bir zorunluluğunuz da kalmaz.

Küçük bir kazanın altında kömür yakıp mesela ters çalıştırılacak bir elektrik süpürgesiyle ateşi harlandırabilir kazanın ağzından bir oluk sistemiyle kurşunu salmanın içine akıtabilirsiniz. Bu zor olacaksa kazandan bir kapla ağırlığını taşıyabileceğiniz kadar erimiş kurşunu alip salma kasasınin içine dökebilirsiniz.

Çok yıllar evvel 2 tonluk bir salmayı bu şekilde kurşunla doldurmuştuk. Bir metal sap kaynatılmış küçük bir çelik tencereyle parça parça...
  • IP logged
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2018, 22:24:22 Gönderen: Ali San »

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#29: 11 Nisan 2018, 23:54:49
Lise stajımda Philips'in Arge laboratuarında  mühendis abilerin anlattığı bir anımı hatırladım;

Esli usül cam ocağında göz boncuğu imal eden bir adam hurda cam topluyormuş, denk gelmiş çok ucuza Philips'in tv tüp hurdalarını almış, deneme yapmadan ocağa doldurmuş, muhtemelen camın özelliği ve içindeki kimyasallardan cam tam erimemiş, ocak tıkanmış kullanılmaz olmuş.

Hurda malzemeye dikkat etmeli demek.. :)

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

Yukarı git