Şimdi efendim.. Neden bu 28 -32 feet tekne boyu bandında geziyoruz.. ? Çünkü bu boy Tek başına yelken yapabilmenin üst sınırı ve aşıyor da .. John Vigor amcaya göre kabul edilen üst sınır 28 feet.
" kendi gücünüz ile çekebildiğiniz çapanın taşıyabildiği tekne sizin için ideal teknedir " diyor bu amca.. elbette " klasik yelkenli tekneler " ve bu anlayışa sahip yelkenciler için söylüyor bunu.. Yoksa günümüzde ne ırgatlar ne vinçler var canım..
Efendim şimdi geçenlerde koyduğum şu mini berjerlerin fotoğrafı var ya.. sizden bir ricam olacak.. Forum duayenleri pek sıcak bakmadılar malum bu koltuklara.. Şimdi bir daha koyayım bu fotoğrafları..
Teknedeki kanepeden birisi iptal edilecek.. Bunun yerine ön ayakları mafsallı ve sabit, arka ayakları kısaltılmış, iki berjer çapraz konacak.. Ortsına masif cevizden yuvarlak pırıl pırıl vernikli üç ayaklı klasik bir sehpa konulacak. elbette yere sabitlenen ancak istendiğinde sökülebilen türde.. Üzerinde de pirinç malzemesi ağırlıklı bir abajur olacak.. elbette şapkası çapariz vermesin diye çok büyük olmayacak..
Eşlerinize, sevgililerinize , kızlarınıza sorarmısınız lütfen.. Teknede böyle bir oturma gurubu isterlermi?
Sizin fikrinizi değil ama .. Lütfen yönlendirme de yapmayınız.. Bir sorarmısınız lütfen..
Aslında anket koysam daha iyi de nasıl konur bilmiyorum.. Reislerden birisi yardımcı olur mu acep?