Ben de rüzgar hızını cihazdan ölçmeme ye karar verdim sonunda.
En dogrusu !
Aklım hakkında kötü düşüneceksiniz ama burada yabancı yok : anlatayım...
Üretcisi firma satılıp artık başka bir markanın adı altında üretilen hız, derinlik ve rüzgar göstergem var. Bir iki yıl sonra rüzgar göstergesi çalışmamaya başladı. O zamanki mümessillerine gidip servis istedim. " Biz o markayı bırakıyoruz, maalesef servis ekibimiz yok ! " dediler. Arızanın muhtemelen kablo arızası olduğunu tahmin ediyordum, ya da rüzgar gülünde ama bana ille bir " jest " yaparak kutusunda yepyeni bir gösterge hediye edip (zaten işlerine yaramayacaktı ) yolcu ettiler...Tabii getirip onu tekneye bağlayınca yine hareket yok.
Bir sezon daha geçti, baktım yeni bir mümessil firma türemiş...Onlara uğradım, ara kablonun yenisi yok. Yahu bununla ne uğraşıyorsunuz, biz size kablosuz yeni sistem bir rüzgar gülü verelim , bir daha yok kablo koptu, temassızlık yaptı vs uğraşmayın...dediler, enayilik edip aldım. Takmaya geldiler, ama direğe tırmanmaya hiç niyetleri yok..., eh tamam siz sistemi kurun, direğe ben çıkarım dedim. Iki oynadılar " aaa...sizin sistemin beyni de bozuk ! " dediler. Ülen beyin bozuk ise derinlik, hız niye çalışıyor ? soruma da cevap yok. Uzatmayalım, bayıl bilmemkaç yüz Avro daha, bir de yeni " beyin" kaskalladılar, ertesi hafta geldiler bu defa " bunu biz tekneye bağlayamayız, elektrikçinizi getirin " dediler ; kahvelerini içip bitirdiklerinde de alasmaldık deyip ayrıldılar.
Yediğim kazığın hirsiyla o rüzgar gülü ve beyin teknede senelerce ambalajlarında durdu. Iki sene evvel bakım için tekneyi karaya çektiğimizde direği de indirdik, teknede elektrikçi de var, sistemi kurduk, çalıştırdık, rüzgar gülünü direge monte ettik...2-3 hafta geçti geçmedi ; yeni sistem de su koydu. Canı isteyince 15 dakika çalışıyor , sonra birden hangi rotada olursak olalım rüzgarın Kible Keşişlemeden estiğini iddia ediyor ve rüzgar şiddetini göstermekten vaz geçiyor.
Daha da uğraşmadım, uğraşmam.
Bu da böyle bir güzel kerizlenme anımdır