Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Kutsal Zehirli Ayları Başladı.

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Kutsal Zehirli Ayları Başladı.
#15: 20 Mart 2018, 20:52:50
Şahane mükemmel
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Z

Ziya Gunes

#16: 20 Mart 2018, 22:05:29
2 yıl dayanıyor mu bu de-marin
fiyatlar çok iyi çünkü
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#17: 20 Mart 2018, 22:48:30
2 yıl dayanıyor mu bu de-marin
fiyatlar çok iyi çünkü

Benim kayıkta bu ay 1 yıl bitiyor, şimdilik sorun yok, yaklaşık aynı tarihlerde Ahmet Ilgaz, Ersin Böke, Aziz Abi de bu boyayı kullandılar, aynı anda on kişi falan kullandık onların görüşleri de önemli. Ben bir tek Zafer Dedeoğlu Abimizden olumsuz görüş duydum , o memnun değildi. Zaten bu boyaların en iyi gideni bizim İstanbul'da iki yıl gidiyor üçüncü yıl dalıp malıp temizliyoruz ufaktan.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • KUTUP YILDIZI
#18: 20 Mart 2018, 22:56:07
Gövde hazırlığı, astar uygulaması, karıştırma sıklığı, katlar arası bekleme süreleri
üretici firma önerileri doğrultusunda olduğu zaman başarı oranı artıyor.

Boyanın uygulama esnasında ki havanın nem oranı bile etkileyici faktör.
Güneş gören borda ile görmeyen borda da ki uygulamalar bile farklı olabiliyor.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#19: 20 Mart 2018, 23:07:43
Gövde hazırlığı, astar uygulaması, karıştırma sıklığı, katlar arası bekleme süreleri
üretici firma önerileri doğrultusunda olduğu zaman başarı oranı artıyor.

Boyanın uygulama esnasında ki havanın nem oranı bile etkileyici faktör.
Güneş gören borda ile görmeyen borda da ki uygulamalar bile farklı olabiliyor.

Evet Abi, çok doğru.
Ben yıllardır kayık boyuyorum, ama yine de üreticiyi aradım sordum, hatta Böke benden daha çok sormuş, hem firma yetkilisini, hemde Böke'nin yorumunu dinledim. Uygulamayı kendim yaptım, hatta bir katını Ahmet Ilgaz attı, son katıda Kemal Abiyle birlikte attık. Katlar arasında 12 saat boşluk bırakılsın denilmişti. Ona uyduk. Benim sadece palada avuç içi kadar iki yerde kekamoz var onun haricinde sorun yok ama pervane ve şaft takoz gibi oldu.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#20: 20 Mart 2018, 23:24:46
Geçen sene tekneyi aldığımızda karaya çıkardık ve zehirlisini yaptık. Önceki teknede micron extra kullanmıştık ve epey memnunduk. DADD’ın kampanyasını duyunca önce tereddüt ettik. Sonra birlikten kuvvet doğar diye düşündük ve Demarin almaya karar verdik. Boya kötü bile çıksa derneğin gelecek sene bu marka ya da başka markayla pazarlık gücü olması için bir kahramanlık yapalım dedik. Kırmızı renkli olandan 3 kat vurduk.

Ahmet’in de kırmızı renk kullandığını biliyorum. Ben de boyanın performansından memnun kaldım. Geçen yaz bizim Tuzla marinadaki yerimizden dolayı teknenin şaftında ve gider deliklerinde  kekamozlar oluşmuştu. Ama gövde temiz kaldı.  Yanlış bilmiyorsam kırmızı renk, zehirli boyanın orijinal hali. Diğer renkleri elde etmek için fırınlama vb işlemler yapıyorlar. Bizim memnuniyetimizin bir nedeni bu olabilir mi? Can Hocamın belirttiği uygulama şartları ve yapan kişi de çok önemli tabi ki. Teknenin Yeşilköy’de kışlamasının da  bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Orası Tuzla gibi kuytu değil ve barınak içinde de sürekli deniz trafiği oluyordu.   

Bülent Reisim sonuçta bizim zehirli bu sene iyi görünüyor. Tavsiye ederim.

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#21: 20 Mart 2018, 23:32:02
Birde şöyle düşünelim balıkçı teknelerine bir yıl dayanan zehirli vuruyorlar litresi 40-50 lira ve sürekli çalışan kayıkta bir yıl zor gidiyor. Bu  demarin iki yıl gidermi bilemem onu seneye bu zamanlarda söylerim. Ama Zafer Türkmen Abinin  kayığı karaya çıktığında üçüncü yılıydı ve durumu çok kötü değildi.
Bir not: Uygulamayı havasız yerde yada kaliteli maske kullanmadan yapmayın. ;)
  • IP logged

• *
#22: 21 Mart 2018, 00:08:41
Tecno ile iki yıl idare ettim. Bu sene ne fiyatlara da bir bakıp öyle karar vereceğim.

DADD Demarin açıklamasında şöyle bir şey var:
''Uygulama yaparken fırça ya da rulonuzu su hattı boyunca aynı yöne yatay yada tamamen dikey olarak yapmanız gerekmektedir.''
Bu her katta 10-15 cm'lik alan için geçerli değil mi?
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#23: 21 Mart 2018, 00:28:15
Tecno ile iki yıl idare ettim. Bu sene ne fiyatlara da bir bakıp öyle karar vereceğim.

''Uygulama yaparken fırça ya da rulonuzu su hattı boyunca aynı yöne yatay yada tamamen dikey olarak yapmanız gerekmektedir.''

Evet hep su yolu gitmeye çalışıyoruz, çapraz yedirmeye çalışınca sürdüğü katı kaldırabiliyor.
  • IP logged

• *
#24: 21 Mart 2018, 00:34:49

Evet hep su yolu gitmeye çalışıyoruz, çapraz yedirmeye çalışınca sürdüğü katı kaldırabiliyor.
Ben international kullandım . En fazla 3 hafta seyire çıkmadığım olduğu halde palayı dalıp temizledim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#25: 21 Mart 2018, 00:41:36
DYO kırmızı, ucuz diye vurmuştum, şaşırttı beni. Neredeyse tertemiz çıktı ki üçüncü sezonuydu.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#26: 21 Mart 2018, 01:16:54
DYO kırmızı, ucuz diye vurmuştum, şaşırttı beni. Neredeyse tertemiz çıktı ki üçüncü sezonuydu.
Fiyatı nedir Hakan reis?

• IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#27: 21 Mart 2018, 01:57:07
Benimkisinin  altı tertemiz
Her tanıdığıma e altı tertemiz bu sene yaptırmasam mı diye umut içerisinde sormama rağmen bir kişi bile benden taraf bir cevap vermiyor.
Yok arkadaş bu işin ritüeli bu yapılacak noktasına geliyor iş.
O zaman iyisi, kötüsü çok fark etmiyor herhalde, bağlı olduğu yere kullanım sıklığına göre değişiyor sanırım.

Biz yeni heves her hafta kayığın tepesinde olduğumuzdan kekomoz vs görmedik.
Bu sene hevesimiz devam ediyor o yüzden ortalama bir zehirli (amma kırmızı olsun 2,5 TL pahalı olsun ) ne tavsiye olunur acaba ?

• IP logged

B

Burak Doneray

#28: 21 Mart 2018, 04:04:19
Benimkisinin  altı tertemiz
Her tanıdığıma e altı tertemiz bu sene yaptırmasam mı diye umut içerisinde sormama rağmen bir kişi bile benden taraf bir cevap vermiyor.
Yok arkadaş bu işin ritüeli bu yapılacak noktasına geliyor iş.
O zaman iyisi, kötüsü çok fark etmiyor herhalde, bağlı olduğu yere kullanım sıklığına göre değişiyor sanırım.

Biz yeni heves her hafta kayığın tepesinde olduğumuzdan kekomoz vs görmedik.
Bu sene hevesimiz devam ediyor o yüzden ortalama bir zehirli (amma kırmızı olsun 2,5 TL pahalı olsun ) ne tavsiye olunur acaba ?

2 senede bir karaya alabilirsin Oktay reis sadece tutyalara bir bak yada baktır gerekiyorsa suda değiştirtebilirsin. Teknen tertemiz .Bir kahveni içerim 😎
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#29: 21 Mart 2018, 06:27:07
Fiyatı nedir Hakan reis?

Bu DYO sahiden garip. Mersinde gördüğünüz folkboatin altı da DYO..  3. Yılı. Kayik  Teprememiş yerinden. Resmen hiçbişi yok. Hem de Mersin marinada.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Yukarı git