Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Güneş Paneli, Solar Panel, Inverter, MPPT vs. vs. vs.

O

Oktay Eryılmaz

Ahmet Reisim
Saatler sürüyor şarj etmiyor.
Kahve Makinesi direnç derken nedemek istediniz ?
Teşekkür ederim
Selamlar
  • IP logged

• *
Cümle iki kelimede olumsuz ek almış. İpad de bu kelime düzeltme işini kaldırdım. Son cümle tekrar.

Çekirdekten anında çekilmiş kahve içirelim dersen o başka.
  • IP logged

N

Niyazi Ağaçdiken

Sıcak havada ( örneğin 30 degC) invertör etiket değerinin %20-%30 altında çıkış verecektir. Ürüne göre değişir ama bunu öngörmek lazım.Inverter de %10 tüketse ciddi bir kayıptan bahsediyoruz. O nedenle ben olsam min 2500W alırdım. 

Bu arada 12 V ta çekilecek yaklaşık 100-110 A den bahsediyoruz ki, ciddi bir akım. Kısa süreli kullanımlar olacağı için akü bankası yeterli ise başlangıçta sorun teşkil etmeyecektir ama sık kullanımda akü ömründen ciddi yiyecektir.

Invertör akülere mümkün olduğunca yakın monte edilmeli ve marin kullanılabilecek en kalın kesitli kablo ile akü bankasına bağlanmalı.

Bu arada en doğru çözüm jeneratör. Kolayı da çanta tipi....
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

Ali Reis
Kahve Makinesi sadece sahil elektriği ile çalışıyor.
Bizim Oramiral  seyirde ocak yaktırmıyor.
Marketteki soğuk kahvede bizim için Gazoz hükmünde ...
O yüzden inverter olursa ağız tadı ile bir kahve içeriz diye...
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

Sıcak havada ( örneğin 30 degC) invertör etiket değerinin %20-%30 altında çıkış verecektir. Ürüne göre değişir ama bunu öngörmek lazım.Inverter de %10 tüketse ciddi bir kayıptan bahsediyoruz. O nedenle ben olsam min 2500W alırdım. 

Bu arada 12 V ta çekilecek yaklaşık 100-110 A den bahsediyoruz ki, ciddi bir akım. Kısa süreli kullanımlar olacağı için akü bankası yeterli ise başlangıçta sorun teşkil etmeyecektir ama sık kullanımda akü ömründen ciddi yiyecektir.

Invertör akülere mümkün olduğunca yakın monte edilmeli ve marin kullanılabilecek en kalın kesitli kablo ile akü bankasına bağlanmalı.

Niyazi reisim
Zaten gönlüm yok bu inverter işine gerçekten gereksiz bence
Belki telefon hızlı şarj etsin diye ufak bir şey alınır.
Hem dünyanın parası hamde kalın kesitli kablo falan ,....tehlikeli gibi
Hemen vazgeçtim...
Hem zaten kahve sinir yapıyormuş....
Sağol Komşum ev halkına senin yazıyı okuttum mu tamamdır
 :) :)
  • IP logged

• *
Niyazi reisim,

2. Video çok ilginç.

Kısmi gölgelenmede , sadece 1 cell kapalı, seri bağlantıda kısmi gölgeli panel neredeyse yok hükmünde. Paralel bağlantıda öyle değil.

Solara M serisi düşünüyorum, hücre yapısı biraz farklı , teknolojide ilerliyor, yarın kendilerinden de görüş alıcam.

Bence firmalar teknik datasheet leri yanında kendi test videolarını noter onaylı yayınlamalı. Paralel nasıl oluyor, seri nasıl,  kısmi gölgelenmede nasıl, kış , yaz nasıl.

• IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
İnvertörler güçlerinin %10 kadarını kendileri kullanırlar.
Sonuçta aynı hesaba geliyor ama teknik açıdan bunu netleştirmek için yazıyorum;

Invertörlerin boşta çektiği güç 3-5W (~%0,5) civarı ama çalışma verimleri %85-95 arası değişiyor.

Aşağıda örnek olarak Victron'un değerleri görülebilir;
  • IP logged
><(((º>

• *
Özgür reisim size özelden bi mesaj yazdım. (Ben de özel mesajları 2 gün sonra farkedebildiğim için , buradan hatırlatayım istedim :) )
  • IP logged

N

Niyazi Ağaçdiken

Niyazi reisim
Hemen vazgeçtim...

Sahil elektriğine bağlıyken bir espressonu içerim Oktay reisim. ;)
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

Niyazi reisim
Hemen vazgeçtim...

Sahil elektriğine bağlıyken bir espressonu içerim Oktay reisim. ;)
Şeref verirsiniz  :)
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
Elektrik motorları çalıştırmak için kalkışta yüksek güç harcarlar. Kahve makinasının asıl tüketimi ise suyu ısıtmak için kullanılan rezistanstır. Bu nedenle yüksek kalkış akımı gerektirmez. Bir motor çalıştırmak isteseydiniz motor gücünün 2-3 katı kadar kalkış gücüne dayanabilecek bir invertör gerekirdi.

Şarj için ise 12V kullanmanızı öneririm. Bir çok cihaz usb aracılığı ile çakmak soketine takılan adaptörlerden şarj ediliyor. Bilgisayar şarjı ise genelde 19V'tur. Yine çakmaktan güç alan 12-19V çeviriciler. Bu adaptörler kullanılabilir. Bilgisayarınızın şarj ünitesinin çıkış voltajına bakın ve 12V'tan istediğiniz voltaja çıkaran uygun bir  şarj cihazı alın. Şarj voltajı değişikse uygun voltajda olanı bulabilirsiniz veya voltaj seçimi yapabileceğiniz ünitelerden alabilirsiniz. Bu cihazlar anahtarlı ise seçtiğiniz voltajda şarja başlarlar, tuşlu seçim yapılıyorsa en düşük voltajdan başlarlar yani yanlış bir şey yaptım cihaza zafrar veririm diye bir endişeniz olmasın.
  • IP logged

• *
taptaze çekilmiş kahve istiyorsanız şu yeterli..

• IP logged

• *
    • instagram
taptaze çekilmiş kahve istiyorsanız şu yeterli..

Hastasıyız...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
Değirmenden sonra bir de bu oldumu ocak üstü kahve demleyici, elektriğe falan da gerek kalmaz

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
  • YAZDIKLARIMA O KADAR ÖNEM VERMEYİN.İHTİYAR İŞTE !!
Değirmenden sonra bir de bu oldu mu ocak üstü kahve demleyici, elektriğe falan da gerek kalmaz.

Suat kaptanım resmini koyduğunuz kahve demleyicisinden memnun musunuz,Çekilmiş toz kahvemi kullanıyorsunuz? bunu nereden satın aldınızacaba?
  • IP logged

Yukarı git