Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Uğurlar ola

B

Burak Doneray

Ynt: Uğurlar ola
#135: 18 Mart 2018, 22:34:10
Yemek konusunda tavsiye edebileceğim bir firma ben tadını beğeniyorum 30 yıl raf ömrü var en az raf ömrü olanları 2-3 yıl ile dondurma ve tatlı türevi paketler.

https://www.mountainhouse.com

• IP logged
« Son Düzenleme: 18 Mart 2018, 22:36:13 Gönderen: Burak Doneray »

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#136: 18 Mart 2018, 23:39:58
Hatalı bir yönlendirme yapmak istemem ama bu tip veya daha komplike su yapıcılar ile içme suyu ihtiyacınızı karşılayamazsınız su yapıcılardan yapılan su sadece acil durumda hayatta kalmak için içilebilir. İçme suyunuzu  taşımak zorundasınız .
Yok, gerekli mineral takviyeleri ile içiliyor.

Erden Eruç yanında hiç su taşımıyordu.
Bir söyleşisinde portatif su yapıcısının arızası nedeni ile yapmur suyu toplamak zorunda kaldığını anlatmıştı.

312 gün tek başına en uzun okyanusta kalma rekoru sahibi olduğu düşünülürse zaten fiziken su taşımanın mümkün olmadığı düşünülebilir.

Bir röpörtajında şöyle diyor;
"Denizden arıttığım temiz suyu içmek ve yemeklerime katmak için kullanıyorum. Yine tuzlu su ile yıkanıyor, özel bir sabun ile temizleniyorum. Üzerimdeki tuzu arındırmak içinde 1-2 litrelik suyun içen süngeri batırarak vücudumda gezdiriyorum. Su en büyük ihtiyaç olduğu için çok dikkatli olmak gerekiyor. "

Ayrıca Hint okyanusunda TCG Gaziantep ile buluştuğunda ona ikram edilen taze domates-salatalık sandiviçi ve doğal kaynak suyundan özellikle en özlediğim şeyler diye bahsediyor.

öZgür (tapatalk)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 18 Mart 2018, 23:49:04 Gönderen: Özgür Ökten »
><(((º>

B

Burak Doneray

#137: 18 Mart 2018, 23:46:21
Ben uzun süre içilmez diye biliyordum..Eminseniz yeni bir şey öğrendim.Teşekkür ederim.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#138: 18 Mart 2018, 23:53:09
Ben uzun süre içilmez diye biliyordum..Eminseniz yeni bir şey öğrendim.Teşekkür ederim.
Eminim, sadece hatırladığım arıza olayı biraz farklıymış, onun gerçek hikayesi kendi ağzından burada;
http://old.kesfetmekicinbak.com/erden_eruc/06139/

Enes için not: Erden'in bir elektrikli bir manuel iki su yapıcısı varmış.

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#139: 18 Mart 2018, 23:59:50
Bi güncelleme daha;
Elektriklinin yanında bir değil 2 manual su yapıcısı varmış, biri acil durum için düşük kapasiteli diğeri normal. 3 su yapıcı! :)

Ayrıca en kötü acil durum için 100lt tatlı suyu da sürekli safra olarak taşıyormuş.

Yine kendi ağzından ve okyanusun ortasında yazılmış güncesi burada;
https://www.humanedgetech.com/expedition/anot/showDispatch.php?id=29182&exp=519

Enes için not: su önemli! ;)

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

B

Burak Doneray

#140: 19 Mart 2018, 00:10:58
Teşekkürler yeni bir şey daha öğrendim .

Is reverse osmosis water safe to drink?
Yes, desalinated water is absolutely safe to drink.

Reverse osmosis desalination is a process that uses a membrane to purify seawater or contaminated and undrinkable water sources by removing the dissolved salts and harmful content. The seawater membranes used in desalination systems remove salt, bacteria, viruses, protozoa, and cysts from the raw water, producing fresh, potable water.

The seawater membranes used in Spectra’s watermakers remove 99.5% of all of the total dissolved solids from the feed water source.  This means that after running seawater through your Spectra watermaker, the purified product water is as good, or better than bottled water!
  • IP logged
« Son Düzenleme: 19 Mart 2018, 00:14:11 Gönderen: Burak Doneray »

• *
#141: 20 Mart 2018, 15:36:37
Kayıp ilk denemede en fazla %10.  Daha bir çok kombinasyon var. Hiç olmadı 300 litre yerine 270 litre yerleştirilir. Diğer eşyaları da yerleştirince net durum ortaya çıkacaktır.

• IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
#142: 20 Mart 2018, 21:13:53
Kayıp ilk denemede en fazla %10.  Daha bir çok kombinasyon var. Hiç olmadı 300 litre yerine 270 litre yerleştirilir. Diğer eşyaları da yerleştirince net durum ortaya çıkacaktır.

Dikdörtgen bidon neden kullanmıyorsun ? Petler arasında çok boşluk kalıyor .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#143: 20 Mart 2018, 21:31:34
O da olabilir. Ben olabildiğince pratik olmaya çalışıyorum.  Bakarım olmayacak, 10 litrelik şişelere dönerim.  Bu şişeden 1,5 litreliğe günde iki kere su aktarırım.
  • IP logged

• *
#144: 20 Mart 2018, 21:33:30
Dikdörtgen bidonun bir resmini yollayıp kaç litrelik olduğunu belirtirsen memnun olurum.
  • IP logged

• *
#145: 20 Mart 2018, 21:50:28
Dikdörtgen bidonun bir resmini yollayıp kaç litrelik olduğunu belirtirsen memnun olurum.
Farklı farklı bidonlar var piyasada . Aklımda bir modelle öneride bulunmadım. 10 litrelik beyaz bidon Uygun olabilir.

• IP logged

• *
#146: 20 Mart 2018, 21:57:49
Aslında benim için en uygun seçeneklerden biri 5 litrelik dikdörtgen zeytinyağı tenekesi. Ama o da çürür. Yoksa hacim bakımından kayıp vermemesi ve ağzının içe doğru giriyor olması onu çok kullanışlı kılar.
  • IP logged

• *
#147: 20 Mart 2018, 22:16:32
Veya tetra pak ürünlerinin kullanıldığı meyva suyu, süt kartonları da pek ala olabilir.
  • IP logged

• *
#148: 20 Mart 2018, 22:24:37
Veya tetra pak ürünlerinin kullanıldığı meyva suyu, süt kartonları da pek ala olabilir.
O da iyi fikir. Neme maruz kalınca çürüme olmuyorsa kullanışlı.

• IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#149: 21 Mart 2018, 00:35:45
Esnek pvc su deposu düşünmez misin?
Hiç kayıpsız ilgili bölümü doldurabilirsin.
İçinden su almak/çekmek için de elle çalışan basit bir pompa sistemi bulunur elbet.

Veya bu tip portatif olanları da var;

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

Yukarı git