Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Nazik

K

Kağan Erdoğan

Ynt: Nazik
#15: 27 Şubat 2018, 11:01:46
sıra tekneyi ters çevirmeye gelmişti. planda ahşap kalaslar yardımıyla çembere benzer bir aparat vardı yerimiz dardı.yapmadık onun yerine yuvariak profil kaynattık içindende kordon halat geçirip tekneyi beşiğe aldık ve halat üzerinden kendiliğinden olduğu eksende döndü.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#16: 27 Şubat 2018, 11:06:36
sira içindeydi.kaplamaları yapıştırmadan önce içe gelen yüzeyleri 1 kat 200 gr elyafla kaplamıştık.şimdi içide elyaflı sadece ek yerlerindeki ve birleştirmelerde radüsleri kalınlaştırdım ve üstlerine elyaf yatırdım.posta birleşimlerini sağlama alıp tesviyeleri yapıldı
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#17: 27 Şubat 2018, 11:20:40
üst yapının iskeleti olusturuldu ahşaplarla bunlar epoxy prımer empreyne yapıldı kucuk zararlı canlılar için.bu ahşapalar postalara epoxy laminasyon yapıldı.sonra 10mm plywood lar kesildi ve bir yuzeyi 200 gr elyaf kaplanıp tesviyeden sonra ters çevrilip guverteye laminasyon yapıldı
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#18: 27 Şubat 2018, 11:45:24
ana yelken aarabasının yeri lamine edilip saplamalarla  bağlandı.
  • IP logged

• *
#19: 27 Şubat 2018, 11:52:34
Kağan reisim güzel işler çıkartıyorsunuz elinize sağlık takibe devam.
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

K

Kağan Erdoğan

#20: 27 Şubat 2018, 12:01:21
arka tarafı kaplamadım .motoru bindirecektim. motor takozlarını plywoodlarla lamıne edip alt tabana yerlestirip kalın biçimde radüs yapıldı. sonra motoru yerlestirdim. motorun 27 hp çin malı.alırken şüphelerim vardı şimdi iyikide almışım diyorum.bir parça çok ucuz.2 filtre ve impeller her yerde bulunuyor.jabsco pompası keceleri ve rulmanlarını değiştirmem 5 dk.grösörlüğünden herdaim gres basabiliyorum.genleşme tankı kapalı sistem.sintineye sarkan bir hortumda yok sintinede su da yok.yağ pompası üstünde tüm yağ 5 dk sürmüyor boşaltılması.mazotta seçmiyor.stop kolu yok direk kontaktan stop.deanzavntajı biraz hacımce büyük ve gürültü emisyonu biraz fazla oda göreceli bir kavram. marka motorları kotulemıyorum yanlış anlamayın.sadece gereğinden pahalı diye düşünüyorum.bütçe meselesi.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#21: 27 Şubat 2018, 12:13:06
sıra havuzlugu kapatmaya geldi.burada plan dışına çıktım.ana yelken arabası havuzluğun giriş basmagında idi.ve seyirde rahatsızlık yaratır düşüncesinden üste aldım.plandaki yer tek basamklı idi ve yuksekti. ben buraya 2 basmak koydum merdiven gibi.makina odasının yeri genişlemiş oldu hemde tekne içine giriş çok rahat ve guvenli oldu.dez avantajı havuzluk içi biraz boydan kaybetti.hatch kapakları yeri acıldı sürgü kapak yerine alıştırıldı.gaz kolu yeri yapıldı.oturma yeri arka sırtlık yapılıp lamine edidi.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#22: 27 Şubat 2018, 12:17:10
teşekkürler.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#23: 27 Şubat 2018, 13:07:01
tekne kenarı ve 1 kat epoxy 200 gr elyaf
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#24: 27 Şubat 2018, 13:14:04
güvertede çarmıh tellerini tutacak krom aparatlar şimdiden monte edildi.yapılan işlemler güverte için de tekrar edildi.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#25: 27 Şubat 2018, 13:21:02
filler ve spray macun
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#26: 27 Şubat 2018, 13:28:55
polıurethane barier katlar
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#27: 27 Şubat 2018, 13:37:20
iç yerleşimde plan dışına çıktım. ana çatıya dokunmadan tekneyi çift cidar yaptım.araya  köpük uyguladım.sıcak ve soguktan etkilenmediği gibi daha güvenli oldu.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#28: 27 Şubat 2018, 13:51:42
ana elektrik kablolar kanal içerisinden geçirildi. 2*2.5 marin kablo kullandım.tüm tesisatta led ler için fazla gelsede korozyonu geç olacağını düşündüm.toplamda pekte bir maaliyet farkı çıkmadı.ırgat kablosuda aynı şekilde hesaplanandan kalın kullandım.
  • IP logged

K

Kağan Erdoğan

#29: 27 Şubat 2018, 13:55:50
iç yerleşim
  • IP logged

Yukarı git