Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: BAL kızımız.. (Bir Golden Retriever )

• *
Ynt: BAL kızımız.. (Bir Golden Retriever )
#15: 26 Şubat 2018, 23:46:46
Deli bir hayvansever olarak bu başlığı çok sevdim.Evdeki yavrularını paylaşan dostların hepsinin ufaklığı biri birinden tatlı ve güzel.
Çok uzun yıllardır evde ve teknede kedi ve köpek beslemem denmidir nedir bakışlarından ne istediklerini veya ses tonlarından anlayabiliyorum.Onları bir gün yitirmek se gerçekten çok yıkıcı oluyor ama bu sevdadan da vazgeçilemiyor.Marmaris Hayvan barınağının ben ve eşim düzenli ziyaretçileri ve destekçileriyiz ve en kızdığımız bir heves uğruna alınıp tek edilen bu varlıklar oluyor.Oysa hepsinin duygusu var ve asıl ailesi olarak gördükleri onları terk edenler için hep ağlıyor ve iç çekiyorlar.
Bilenler biliyor, içimizde tanışan dostlarda var.Şu an bizim de 13 yaşını süren ele avuca sığmaz bir Jack Russel ımız var ve yaşamının % 80 nini denizde bizimle geçirdi.
Adı ile müsemma " Zıpkın " kızımız.
Deli bozuk, bana aşık, çöp atmaya gidip dönsem pontonu havlaması ile inletip " Nerede kaldın sen " diyen kızımız.
Yaradan hepsine sağlık dolu uzun ömürler versin.

• IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
    • KUTUP YILDIZI
#16: 27 Şubat 2018, 01:30:11
Oktay bey, maalesef  kızımız Zeyna bizimle değil. :'( :'(
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim yinede.

Oğluşumuz Teos var artık.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
    • KUTUP YILDIZI
#17: 27 Şubat 2018, 01:49:27
Ziya hocam üniversitede okuduğum dönem hariç hayatımın her devresinde köpeklerim oldu.
Eskiden kedilerden uzak dururdum emme velakin şimdilerde onlarda cananım oldu.
( YAŞLANDIĞIMIZIN RESMİ OLSA GEREK )

En kötü anlarımda beni anlayan, dostlarım hep onlar oldu.
Kahvaltımı yapmadan onları doyurmayı,
onların barınağı usulune uymadan evde soba/kalorifer yanında kebap yapmamayı hep önemsedim.
Eksi otuzbeş, rakamla -35 derecede onlar için ellerim dondu ama gönlüm sıcacıktı.

Abi yaaaa abartma, madem bu kadar seviyorsun al evine. Diyecek dostlar için;
 Genelde iri köpeklerim oldu ve bunlar kar  yağdığında mutlu olan tabiri caizse karla dans eden
cinsler.  Evde mutlu olamazlar. evimizin bahçesi muazzam büyük, 2,5 hektar kadar.
Dolayısı ile yavrulukları dışında hep arazi içinde özgür oldular.

Yavru döneminde yani üç beş aylıkken ya kafeslerinde ya da zincirde oldular.
Çalınma korkusu yüzünden.

O kadar duygusallar ki.

Sözgelimi Teos şu an 4,5 aylık biz Türkiye'ye geleli on beş gün oldu
anca iki üç gündür normal yemek yemeye başlamış.

Kafesinde her şeyi darmadağın hale getirmiş.
Biz acil döndük, kayınvalide de ardımızdan gribe yakalanmış bir hafta kadar,
eşimin teyzesi bakmış bizim bızdığa. Ama ne mümkün bir kaç gün yemek yememiş.

Tek dert onun bu güzel anlarını göremeyeceğiz. Yaz sonu gittiğimizde, bizi bir bızdık yerine
bir adam karşılayacak.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
#18: 27 Şubat 2018, 02:06:09
Can hocam,

Köpek , -35 derece diyince siz , ben de 20 sene geriye gittim.

Sibirya KhantyMansiysk te 5 yıl kaldım , -35 güzel hava , -45 lerde geçti çoğu kış.

Benim de köpeklerim oldu orada, şimdi apartmanda maslesef.

Sevgiyle,
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#19: 27 Şubat 2018, 06:45:33
Oktay bey, maalesef  kızımız Zeyna bizimle değil. :'( :'(
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim yinede.

Oğluşumuz Teos var artık.

Üzüldüm
  • IP logged

• *
#20: 27 Şubat 2018, 12:36:09

Bu da bizim kız "Mi Nina" :) Sağolsun Erich benim bot hazır olmayınca, Mi Nina'ya tuvalet servisini yapmıştı.. 
  • IP logged

• *
#21: 27 Şubat 2018, 12:44:06

BabaTunca'nın Tunca'sı Barınakta bakımını üstlendiği Kontes beyefendi ile, köpecik okadar güzel ki, dişi sanıp kontes adını takmış.Erkek olduğunu farkedince değiştirmemiş.

Bu da evimizin güzel kızı 'Maya' Hanımefendi.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Şubat 2018, 15:02:46 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

O

Oktay Eryılmaz

#22: 27 Şubat 2018, 13:04:44
Bu ne kadar güzel başlık oldu  :) :)
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#23: 27 Şubat 2018, 16:43:30

Bu da bizim Miço'muz.  ;)
Sahibi gibi uyumayı seven bir vatandaştı.  :)
Kokpitte cenoa ıskotalarının yanına,rüzgar altına yerleşir uyuklardı.Tremola atarken uyandığı için yelken yapmayı hiç sevmezdi.İlk fotoğrafta bir kaç tremola sonrası küsmüs bir şekilde ilerilere bakarak''ne bu benim çilem'' diye düşünüyor herhalde.  ;D
Yanağındaki geçmeyen yara benzeri yapı ayağında da oluştu ve çok hızla gelişti.Marmaris'teki veteriner allerji diye kortezon uyguladı ve olayı azdırdı.Netten ABD de bir veteriner ile yazıştık ve fotoğraflara bakarak kanser teşhisi koydu.İzmir'e veterinere getirdik.Bakteri dedi saçmaladı çok pahalı bir iğne yaptı.İzmir'de ölürse ne yaparım diyerek Martı marinaya döndük.Son gece Haldun abi kokpitte yatan Miço'nun sırtına elini koydu ve uzun süre öyle oturduk.Miço rahatlamıştı ve 2 gündür yatan oğlumuz kalktı ve dolaşmaya başladı. Pontona asla çişini yapmazdı.Çekek yerine yürüdük,saksıların altına çişini yaptı ve tekrar tekneye döndük.Salonda ayağımızın dibinde uyudu.Öyle bekliyorduk çaresizce.Telefon çaldı,Haldun abi''telefonumun ekranı durduk yerde ansızın çatladı,Miço'ya bir şey mi oldu?'' diye sorduğunda Miço artık nefes almıyordu.İyi ki marinaya geri dönmüştük. Marina bir bot ve yardım için bir işçi verdi.Haldun abi ile beraber Orhaniye koyundaki adaya dünya dolaşmış bir adaşının yanına gömdük oğlumuzu.Bir daha da cesaret edemedik.Acısından eşim de ben de darmadağın olduk.Bahsederken hala gözlerimiz dolar. :'(
Tüm denizci dostlarıma sevdikleri arkadaşları ile uzun ve sağlıklı yaşamlar diliyorum.
  • IP logged
DeDe

• *
#24: 27 Şubat 2018, 16:56:44
,,,tekrar tekneye döndük.Salonda ayağımızın dibinde uyudu.Öyle bekliyorduk çaresizce.,,,,

Hüzün.
Aklıma getirmemeye çalışıyorum.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
  • Donatan Temsilcileri
#25: 27 Şubat 2018, 17:06:23
Can abi , Utku dede okuyunca insanın içi acıyor pek söylenecek bir şey de bulamıyorum maelesef  :(.

Eyüp reisin başlığında onun izninle bir şey sormak istiyorum , uzun süredir bizim kafamızı meşgul eden bir konu. Bu kadar hayvan sever denizci bulmuşken bu fırsatı kaçırmak istedim , tabi başka bir başlığa da taşınabilir . Biz uzun süredir köpek edinmek istiyoruz yalnız kendisine de en az kendimiz kadar iyi bakabilmek istediğimiz için bir türlü cesaret edemiyoruz. Şartların koşulların düzgün olmasını istiyoruz kendisi için , öncelikle bizim isteğimiz ya Alman kurdu yada Akbaş olması yönünde. En Ziya reisin evinde gördükten sonra Akbaş yine ağır basmaya başladı. Yalnız şuanda olmasa bile ileride yelkenli teknemizin de olacağını varsayarsam Akbaş gibi cüsseli bir hayvan tekneye nasıl uyum sağlar diye düşünmüyor değilim. Daha öncede hiç köpek beslemediğimizi belirtmek isterim , sizlerin yorumunuz nedir ?
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#26: 27 Şubat 2018, 17:46:45
Ziya kaptanımızdan rica edelim bize akbaş hakkında bilgi versin. :)
Ben Akbaşa hastayım.Sürekli yazlıkta oturacak olsam hiç düşünmeyeceğim.Ama şehirde 80m2 4. kat.Garibime eziyet olur gibi geliyor. :-\
  • IP logged
DeDe

• *
    • KUTUP YILDIZI
#27: 27 Şubat 2018, 18:16:13
Serkan merhaba,
AKBAŞ cinsi köpek tekneye gelmez.
Apartmanda bile bakmak köpeğe eziyet olur.

Akbaşlar büyük arazilere özgü sürü köpeği, bahçeli evlerde bakılabilse de
teknede yaşam bu tür iri köpekler için oldukça zor.

• IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
    • KUTUP YILDIZI
#28: 27 Şubat 2018, 19:39:12
Karada yaşam için, büyükçe bir arazi/bahçe var ise;
Hem soğuğa hem sıcağa dayanım için Alabai, Akbaş,
soğuğa dayanımlı kangal, Kafkas

Denizde yaşam düşünürsem benim köpek seçimim kesinlikle,
Curly Coated Retriever  ve ya
Chesapeake Bay Retriever den yana olurdu.

Curly Coated Retriever

Chesapeake Bay Retriever

Her iki cinste (aslında iki türde ufak farklar dışında bir dir) buzlu suda bile iş gören,
tüyleri aynı ördek ve kaz tüyü kıvamında su tutmayan köpekler.
Üstelik tekne yaşamına uygun ağırlıktalar.
Hem beslenme hem de tuvalet kolaylığı.

• IP logged
ВЛАДА / TEOS

Z

Ziya Gunes

#29: 27 Şubat 2018, 20:30:50
Can abi , Utku dede okuyunca insanın içi acıyor pek söylenecek bir şey de bulamıyorum maelesef  :(.

Eyüp reisin başlığında onun izninle bir şey sormak istiyorum , uzun süredir bizim kafamızı meşgul eden bir konu. Bu kadar hayvan sever denizci bulmuşken bu fırsatı kaçırmak istedim , tabi başka bir başlığa da taşınabilir . Biz uzun süredir köpek edinmek istiyoruz yalnız kendisine de en az kendimiz kadar iyi bakabilmek istediğimiz için bir türlü cesaret edemiyoruz. Şartların koşulların düzgün olmasını istiyoruz kendisi için , öncelikle bizim isteğimiz ya Alman kurdu yada Akbaş olması yönünde. En Ziya reisin evinde gördükten sonra Akbaş yine ağır basmaya başladı. Yalnız şuanda olmasa bile ileride yelkenli teknemizin de olacağını varsayarsam Akbaş gibi cüsseli bir hayvan tekneye nasıl uyum sağlar diye düşünmüyor değilim. Daha öncede hiç köpek beslemediğimizi belirtmek isterim , sizlerin yorumunuz nedir ?

8 yıllık Akbaş tecrübem der ki;
Akbaş'a hiç yaklaşmayın ve heves etmeyin.
Çok akıllı ancak çok sert bir hayvan.
Çevresinde (koruduğu alan) hiçbir başka hayvanı tolere etmiyor ve yaşama şansı vermiyor (kelimenin gerçek anlamıyla kullanıyorum)
Sadece bağlı olduğu aile fertlerine yakın davranıyor (belki bizimki antisosyaldir), diğer insanlardan aynı alanı paylaşmaya cesaret eden olmadı bu sürede.
Teknede olmaz diye düşünüyorum, transportu için bile en az Doblo büyüklüğünde bir araç lazım.
Marina'da bir korku efekti oluşturacaktır (aslında böyle bir Teos Marina fantezimiz var ama atılırız diye korkuyoruz).
Tekne için tüy dökmeyen ve daha ufak cinsler daha uygun olabilir: Malta Terier, Fransız ya da İngiliz Bulldog gibi.
Tekne için ben olsam Labrador tercih etmezdim mesela, sürekli denize atlamak ve yüzmek isterdi muhtemelen.
Ya da bizim ikinci köpeğimiz Pekinese gibi (Fuar'dan bot alma sebebimiz bu ufak kızımız, tuvalet ihtiyacı için karaya çıkartmak için. Yoksa biz yüzer ya da hiç karaya çıkmayabilirdik)
Yeni bir köpek düşünsek (evde 2 tane de kedimiz var) sanırım barınaktan sahiplenirdik, para verip almazdık.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Şubat 2018, 20:51:07 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

Yukarı git