Efendim, bugün perşembe pazarına gittim.. Önce Eminönü ne gittim.. Orada incikçi boncukçu dolu bir han var. Her türlü takı için binlerce malzeme ve her milletten ve her kesimden yüzlerce kadın var. O kadar kadının tuhaf bakışları arasında en büyük boncukçuya girdim.. derdim boncuk değil.. Deriden yapılma renkli ipler.. Bunları daha önce de alıp Tayo Mar da kullanmıştım.. Çok dayanıklılar ve renkleri de solmadı..
Cem Gür'ün verdiği projede ıskarmoza takılan kısım deri kaplanıyor. Ancak özellikle dikişi çok meşakkatli. Bir kunduracı bulmak lazım.. O da tam istediğim gibi olur mu bilemedim. Üstelik istediğim sancak ve iskele renklerinde deri bulmak hayli zor.. Ama bu deri halatlar hem sağlam hem de kolayca bu bölgeye sarabilirim.. Üstelik öyle canlı ve güzel renkleri var ki Tayo Mar renklerine uyma zorunluluğu olmasa bu sarı açık mavi renkler de kullanılabilir..
Matbaacı arkadaşım da sağolsun ireco üzerine lazer ile yakarak yazıyı da yazmış..
Cem Gür 'ün gönderdiği tarzda ıskarmozları rahatça yapabilirim aslında ancak sorun patalyanın küpeştesi o kadar kalın değil ve ahşaptan yapılan benzer uygulamalar kaba durdu..
Perşembe pazarına geçenlerde Oğuzhan gitmişti ve bu ay ıskarmozlarının fiyatını 120 TL olarak söylemişti.. Malum Devlin 'in orjinal projesinde pirinç ay ıskarmozu var. Perşembe pazarında bu ay ıskarmozlarından buldum. İki tipi var birisi derinliği ve çapı 5,5 cm olanı ve benim aldığım derinliği ve çapı 7 cm olanı.. Ben tabii ki 120 TL ye almadım.. İşimiz Oğuzhan 'a kalsa yandı gülüm keten helva . Herşeyi %40 pahalı alacağız.. Çifti 80 TL. İşçiliği de çok güzel..
sarı hastalığı burada da depreşiti
proje de böyle olunca aldım gitti. Bu Ay ıskarmozunun güzel tarafı rahatlıkla sökülüyor olması. Patalya yı ön güverteye almam gerektiğinde ıskarmozların Çarpıp zarar verme riski de kalmıyor böylece..
sıra geldi epoksiye .. Efendim malum Oğuzhan iki hafta oldu epoksi getirecek..
cimri yelkenci damarım tuttuğundan bekleyip duruyordum.. Meğer o epoksi inşaatlarda zemin için kullanılandanmış.. Üstelik ne zaman gelir belli değil
Malum perşembe pazarının yarısı İnebolulu.. Ben de Ahmet ten dolayı fahri İnebolu hemşehrisi olduğumdan girdim Arkadaş boyaya..
Efendim Moriva'nin kahve rengi epoksi yapıştırıcısı 55 TL .. saydam olanı 65 TL.. kilogram fiyatı.. aslında 3 litre fiyatı daha iyi 135 TL . ancak o kadar epoksiyi taşımak zor geldi açıkçası..
Bu arada Cumartesi öğleden sonra mağazalar kapanıyor perşembe pazarında .. Bilmeyenler için söylemiş olayım..
Velhasıl keyifli bir perşembe pazarı gümü idi.. Patalyanın en önemli malzemeleri temin edildi sayılır.
Bu arad 2.30 kürek fiyatını da sordum.. 200 TL.. Benim küreklerin fiyatı bunun iki katı oldu ama aradaki en önemli fark , benim kürekler kestane.. Hafif ve dayanıklı. Cem Gür'ün dediği doğruymuş.. İyi ki bu kürekleri kullanmadım. Uyamasaydı bunları gidip alacaktım.. aklımda hiç kürek yapmak fikri yoktu..
Eski reklamdaki gibi Sağolasın İzocam..