Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Zincir sayacı

Zincir sayacı
OP: 15 Şubat 2018, 11:06:23
Çağla teknesini yaparken Lewmar V5 vertikal ırgat takmıştım. O dönemde rakam çok yüksek olduğu için opsiyonel satılan ırgat sayacını almadım. Birazda lüks gelmişti doğrusu. Zaman içinde eşimle yanlız gezilerimizde iyi olabileceğini düşünmeye başladım. Irgat üzerinde takılan mıknatıslı sistem hazır var zaten,bir kablo çıkartılmış kullanıma hazır şekilde. Lewmar orjinal sayaç şimdi daha da pahalı geliyor gözüme. Ayrıca ben mümkünse kablosuz bir sistem düşünüyorum. Bu konuyla ilgili fuara giden arkadaşların gözüne birşeyler çarptıysa paylaşırlarsa sevinirim. Hafta sonu kolaylık olur benim için. Ayrıca önerileri olan arkadaşlar olursa sevinirim. Sevgiler..
  • IP logged

• *
  • Viya böyle!
Ynt: Zincir sayacı
#1: 15 Şubat 2018, 15:13:18
Atilla Hocam,

Malumunuz olduğu üzere ırgat sayaçları bir mıknatıs ve manyetik okuyucu ile, kavelatanın her bir turunu sayarak sizin en başta yaptığınız kalibrasyona göre kaloma miktarını hesaplıyor. Yani kablosuz olarak kavelata dönüşlerini size iletebilen her dış mekan şartlarına uygun cihaz işinizi görecektir. Irgat markalarının sayaçlarında son 5 metre, son 2 metre gibi ikazlar vb bulunabiliyor. Tek fark da bu açıkçası. Yarın CNR, Pazar günü de Tuzla'da olacağım. Bakıp bilgi vereceğim.

Yalnız o değil de, ne güzel tekne yaptınız valla :)
  • IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
    • instagram
#2: 15 Şubat 2018, 15:23:21
Atilla Hocam,

Malumunuz olduğu üzere ırgat sayaçları bir mıknatıs ve manyetik okuyucu ile, kavelatanın her bir turunu sayarak sizin en başta yaptığınız kalibrasyona göre kaloma miktarını hesaplıyor. Yani kablosuz olarak kavelata dönüşlerini size iletebilen her dış mekan şartlarına uygun cihaz işinizi görecektir. Irgat markalarının sayaçlarında son 5 metre, son 2 metre gibi ikazlar vb bulunabiliyor. Tek fark da bu açıkçası. Yarın CNR, Pazar günü de Tuzla'da olacağım. Bakıp bilgi vereceğim.

Yarın görüşelim azizim :)

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

#3: 15 Şubat 2018, 15:35:40
  Teşekkür ederim Deniz reisim. Yarın ve hafta sonu ben de CNR da olucam. DADD da nöbetçiyim.  Görüşmek ve tanışmak dileğimle sevgiler...
  • IP logged

• *
#4: 15 Şubat 2018, 17:08:16
Atilla Hocam,

.................................................................

Hem de ne güzel tekne gerçekten
  • IP logged

#5: 15 Şubat 2018, 17:16:09
Sayenizde Aali abicim. Bunu tüm kalbimle söylüyorum.
  • IP logged

• *
#6: 15 Şubat 2018, 17:28:16
Sayenizde Aali abicim. Bunu tüm kalbimle söylüyorum.

Sevgili dostum ben gevezelikten başka hiç bir şey yapmadım.
Bir de kendim en ufak bir riziko almadan  sanki çok kolay bir işmiş gibi ,  ÇAĞLA'yı çelik yerine aluminyumdan yapmaya seni iknaya çalıştım.
Ama sonuç tüm risklere, zorluklara misliyle değdi.  :)xx :)xx :)xx
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#7: 16 Şubat 2018, 10:04:50
Atilla Hocam,

Hem de ne güzel tekne gerçekten

Nesi güzelmiş?  ?0-?

Far Out'u yanına bağlayınca adam hasetlendi ve marina değiştirdi.  ;)

''MacGregor’u erken satabilseydim, Farout’u ben alacaktım. Teos’ta bakışlarımdaki, o çözemediğin haset ondandı. ;)''

Ne teknem varmış be ya Matay bile hasetlenirmiş 2 ponton öteden.   ;D

• IP logged
DeDe

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#8: 16 Şubat 2018, 15:06:59
Merhabalar,

Piyasaya şöyle bir baktım ama orjinal ırgat markalarının kendi kablosuz kumanda+sayaç sistemleri dışında çok seçenek yok gibi.
Gözüme çarpanlar şunlar oldu;

LEWMAR - Chain Counter AA710 Wireless Kit (~1300€)

LOFRANS - Chain Counter GALAXY 703 (~230€)

Sonra ırgat markası olmayan ama bu konuda elektronik ürünleri olan markalar var;

MZELECTRONIC - EV030-040 Radio Chain Controller (EV030: ~250€ / EV040: ~320€)

Bunlar dışında nasıl bir çözüm olabilir diye düşündüm, değişik çok ucuza 433MHz wireless modülleri var, Arduino vb. gibi işlemlcilerle kontrol edilebiliyor, bunlarla ekonomik bir çözüm üretilir mutlaka ama bu arabirimlerden ve Arduino'dan filan anlamak lazım, ben anlamıyorum! :D

Bir de Türkiyede endüstride kullanılan çeşitli sayaçlar var.
Üretim bandında herhangi bir şeyi manyetik kontaklarla sayıyor, aslında ırgatın sayacının aynı mantık.
ve bunların da artık kablosuz modülleri var, ama tam olarak ırgata adapte etmek, adet yerine Metre olarak sayım yaptırmak için belki özel bir çalışma yapılabilir.

benim tercihim böyle uydur-kaydır bir çözüm yerine (eğer gerçekten ihtiyaç varsa) 250€ civarındaki MZElektronik'in kablosuz sayacını yurtdışından temin etmek olurdu.

Sağlıcakla.
  • IP logged
><(((º>

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#9: 16 Şubat 2018, 15:53:21
"İşe yarar mı başlığında da aynı şekilde AKÜ GÖZETLEME SİSTEMİ  kuru ve kapalı ortamda kullanın uyarısı var.  Zincir sayacı da kaveletanın üstüne monte edilecek, zincirle beraber su çekilecek, tekne her baş vurduğunda serpinti yiyecek. Orijinal bir sayaç sanırım daha iyi bir seçim olur.
  • IP logged

#10: 16 Şubat 2018, 21:16:37
Teşekkür ederim .Yarın markalı ürünlere de bir bakayım fuarda. Can hoca da sizin gibi düşünüyor  Özgür Hocam  bana “Özgür haberleşme elektroniğinde çok iyidir ne diyecek bakalım”ona göre karar veririz demişti.
  • IP logged

#11: 16 Şubat 2018, 23:41:08
Duyduğuma göre yanındaki boş yer ağlıyormuş Utku abicim. Ayşe ablayı çok özledik   
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#12: 17 Şubat 2018, 09:27:08
Hiç sorma.45 ds jeannau bağlamışlar. :(
Nerede senin Çağlanın zerafeti nerede apartman kılıklı jeannau.
Siz yoksunuz diye ben de gitmiyorum zaten. :'(
  • IP logged
DeDe

• *
#13: 26 Şubat 2018, 11:17:03
Atilla Abi bende Quick marka sayaç bulunuyor. Gayet memnunuz.

• IP logged

#14: 26 Şubat 2018, 11:22:00
Ben wireless birşey peşindeyim ama Özgür hocanın önerileri doğrultusunda bende quick veya Lewmar gibi birşey yapıcam sanırım Derya’cım.
  • IP logged

Yukarı git