Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Zincir sayacı

• *
  • Bilen bilir
Ynt: Zincir sayacı
#30: 27 Şubat 2018, 16:00:13
Abi Yukarıdaki izin verirse şöyle bir 50 sene daha gideyim diyorum.. ;)

80 den sonra küçültmek lazım tabi biraz.. :)

Allah gönlüne göre versin.  :)
Bizden istemesi.  ;D
  • IP logged
DeDe

O

Oktay Eryılmaz

#31: 27 Şubat 2018, 16:20:49
Ben bu başlığı yeni gördüm.. resmen şoka girdim.. Napıyor bu baklamı sayıyor.. ?  ?0-?

Yahu reisler yapmayın.. Kaç m. zincir saldığınızı fark edemiyormusunuz? Hadi edemiyorsunuz diyelim, yani zincir attığınız nokta için kerteriz almadınz diyelim.. , döşediğiniz zinciri de tahmin edemediniz..

Zincir için renkli küçük işaret parçacıkları var.. Ha dert havuzluktan çıkmadan atılan zincir miktarını görmek ise.. pes diyorum başka bir şey demiyorum..

Tercihlere saygılıyız.. ban göre elektrikli tuvaletten de daha anlamsız bir alet..

:) :)

Yada benim gibi hiç demir atmayacaksın :)

Oktay reis , eskiden sevdiğim bir arkadaşımın bu aleme malolmuş bir lafı var.

" fakirmiyiz kardeşim biz demir atıcaz.. mis gibi marinalar var palamar botları var " derdi hep.. Birden aklıma geldi.. :)

:) :) :)

İyiymiş .
Ersin Reis Bizimki ondan değil hanımdan :) :)
Teknenin üstünde Delta 25 kg geldi .
İlk ailecek yalnız uzun seyirimizde Poruklu - Sarsala (4 mil)
Koya geldik bir baktık herkes ya Tonoza bağlanmış , yada Demir atmış bizde salak salak etrafa bakıyoruz.
Bir baktık boş Tonoz ....Denize gireceğiz , yemek falan yiyeceğiz
45 dakika uğraşıp Tonozu yakalayamadık.
Ne yapsak Tonozla Tekneyi buluşturamadık....
Rüzgar yok ,Dalga yok başaramadık....
Koyda 15 kadar tekne var herkes bizi kameraya alıyor....
Bize Gülmekten adam sudan çıkamadı

Yok abicim ne yaptıysak boş ....

Bizde demir attık ......
Atış O atış ......

Sonra dalgıç bulduk

İki gün sonra getirdi demiri bize....

Ondan yani ....

selamlar :) :) :) :) :D :D
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Şubat 2018, 16:26:53 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

• *
#32: 27 Şubat 2018, 16:36:19

Bazen demiri tek başıma atıyorum kıçtan kara yaparken, ve elimdeki zincir 70 m.
Bazen de attığım yerin derinliği 20 metre; dolayısı ile yine kıçtan kara - özellikle bir kayalık gibi göz yanıltan bir kıyıya ise - olurken mesafeyi ayarlamak zor oluyor.

Ve bu süreçte eğer izlemezsem son anda zincirin bittiğini fark ediyorum. Ama bir ekran bana durumu söylerse, son kerteye gelmeden manevramı tekrarlayabilirim.

Tüm bu nedenlerin ışığında, zincir sayacı almayı irdelemek için iznizi rica ediyorum.

Arz ederim.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
#33: 27 Şubat 2018, 17:21:57
Atilla abi bu tipte bendeki. Baş taraftakini kullanmaya ihtiyaç duymuyoruz.

Bende bundan var ama doğru göstermiyor, bir kalibrasyonu/sıfırlaması filan var mı bunların acaba?
  • IP logged

• *
#34: 27 Şubat 2018, 17:41:11
Ben bu başlığı yeni gördüm.. resmen şoka girdim.. Napıyor bu baklamı sayıyor.. ?  ?0-?

Yahu reisler yapmayın.. Kaç m. zincir saldığınızı fark edemiyormusunuz? Hadi edemiyorsunuz diyelim, yani zincir attığınız nokta için kerteriz almadınz diyelim.. , döşediğiniz zinciri de tahmin edemediniz..

Zincir için renkli küçük işaret parçacıkları var.. Ha dert havuzluktan çıkmadan atılan zincir miktarını görmek ise.. pes diyorum başka bir şey demiyorum..

Tercihlere saygılıyız.. ban göre elektrikli tuvaletten de daha anlamsız bir alet..

" fakirmiyiz kardeşim biz demir atıcaz.. mis gibi marinalar var palamar botları var " derdi hep.. Birden aklıma geldi.. :)

İyiymiş .
Koya geldik bir baktık herkes ya Tonoza bağlanmış , yada Demir atmış bizde salak salak etrafa bakıyoruz.

Bizde demir attık ......
Atış O atış ......

Sonra dalgıç bulduk

Ondan yani ....

Oktay Reisim;
Demir atmayi yanlis anlamissiniz galiba. ;D
  • IP logged

• *
#35: 27 Şubat 2018, 17:41:24
Atilla abi bu tipte bendeki. Baş taraftakini kullanmaya ihtiyaç duymuyoruz.

Bende bundan var ama doğru göstermiyor, bir kalibrasyonu/sıfırlaması filan var mı bunların acaba?

Evet kalibrasyonu var. Bu dosyada bulabilirsiniz

http://www.quicknauticalequipment.com/resources/downloads_qne-prod/1/CHC1202M%20IT-GB%20REV005B.pdf

• IP logged

• *
#36: 27 Şubat 2018, 17:42:50
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#38: 27 Şubat 2018, 18:41:34

İyiymiş .

Bizde demir attık ......
Atış O atış ......

Sonra dalgıç bulduk

Ondan yani ....

Oktay Reisim;
Demir atmayi yanlis anlamissiniz galiba. ;D

Evet herkes bize "Demir atmak " Önemli diyince.......
Kimse Demiri geri almak demedi ....
Bizde orda bıraktık ne yaptıksa ırgatı çalıştıramadık ....
Belli bir zaman çektik DINK dedi durdu.
Meğer sigortasını attırmışız

Sağdan soldan yardım eden oldu bıraktık geldik.

• IP logged

• *
#39: 27 Şubat 2018, 18:46:50
Bizimde attiktan sonra irgatim calismama olayimiz var
Tekneye ilk servis yapan arkadas akuler saglam dedigi icin biz acilip demiri attik ama irgat geri toplamak istemedi. Acemilik bu ya demirde cok guzel bir sekilde topraga gomulmus. Elle cekip almamiz yarim saatimizi almisti. Tekneyi ileriye hareket ettirip yardimci olacagima devamli tornistan yapmistim. Ceken kisi capayi degil 12 tonluk tekneyi cekiyormus sonradan fark ettik.
  • IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
#40: 27 Şubat 2018, 18:47:27
Ati kablosuz bir sayıcı düşündüğü için, Özgür'e danışalım demiştim.

Ancak kablosuz sayıcıların fiyatlarının çok yüksek olduğu aşikar.

Benim çözümüm kablolu, üstelik zincir kavelatasında sadece bir mıknatıs oluyor.

Karşılığında da Reed Switch denen sudan nemden tozdan etkilenmeyen bir alıcı sensörü var.
Kablosunu havuzluğa getiriyorsun havuzlukta da uygun jaklarla gösterge panelini söküp takabilmek olası.

Ederi, bahsedilen markalı sayıcıların yanında komik bir rakam.
Tabi markalı ürün isteyen kişilere uygun olmayabilir.

Ancak markalı ürünlerde aynı mantıkla çalışmakta. üzerlerinde jan janlı gösterge paneli var sadece.
Ati, armut yediğinden başı ağrıyor.

Bahsettiğim manyetik sayıcı.

Oldukça ağır ortamlarda kullanılan kendini kanıtlamış ürün.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

#41: 27 Şubat 2018, 20:39:10
     Aynen Can hocanın dediği gibi,magnetik sayıcı istiyorum. Bende ,yukarıda bahsetmiştim,Lewmar V5 vertikal ırgat var magnetik sistem üzerinde hazır kablosunu zincirliğe  izole edip ileride sayaç alırım diye yerleştirmiştim. Zincirlikten havuzluğa da boş kablo çekip bırakmıştım.Yani montaj sadece al sayacı bağla şeklinde hazır. 
     Son yıla kadar sayaca ihtiyaç duymadım ama Utku abinin dediği gibi kuşlar kafesten uçup gittikten sonra (oğlum varken yıllarca sadece etrafı seyrediyordum)hanımla başbaşada kalınca kokpitten demir atmaya başladım. Kokpitten demir atarkende sayaç en azından beni rahatlatacak diye düşünüyorum.
  • IP logged

• *
#42: 27 Şubat 2018, 22:41:35
Sevgili Atilla
Demiri özellikle funda ederken havuzlukta olmak zorunda isek dümene yakın ve göstergelerin arasında bir yere, helezonlu kablolu bir atma-çekme kumandası (sökülüp-takılabilir ,su geçirmez kapaklı jaklı bir sistemle) veya iki düğmeli bir sabit basit panel montajı iş görüyor.Burada atılan zincir boyunu hesaplamak için pratik yol eğer speed/depth vb.göstergede kronometre varsa demir atılmaya geçildiği anda kronometreye basmak oluyor.(kol saati de olur.)zincirin kaç metresiinin kaç saniyede aktığı denenip daha sonra 1-2 m.sapmayla oldukça hassas  kalomalı demirlemeler yapabiliyorsunuz.(bende 15 saniyede 10 m.idi.)                          Eğer çok gerekliyse,
İkinci bir sistem olarak da  su geçirmez kablosuz kumanda ile  teknenin her tarafından  vira ve funda işlemlerini rahatça gerçekleştirebilirsin.Hatta bu kumandalarda ikinci bir işlev olarak baş pervanesini de iskele-sancak kullanabiliyorsun.Tabii pil zayıflığı , korozyon vb. nedenlerle algılama kopukluğu gibi problemler için devamlı bakımı önem arzediyor.
Demiri toplarken kavaletanın derin olmayan livarlarımıza zinciri düzgün neta edebilmesi ve sıkışma olmaması için maalesef pekçoğumuz başta oluyoruz,ama malum bu aşamada dümenle pek fazla işimiz olmuyor.
Selamlar.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 27 Şubat 2018, 22:48:12 Gönderen: Sedat Oztekin »

• *
  • Denizler hepimizin
#43: 27 Şubat 2018, 22:45:52
Halil Bey ekranda matlaşma bende de başlamıştı. 3D printer ile kapak yaptırıp ilerlemesine engel olmaya çalıştık.

Evet, bende sadece kullanırken üzerindeki kapağı kaldırıyorum. Böylece güneşten daha az etkilenmiş oluyor.
  • IP logged

• *
#44: 28 Şubat 2018, 13:57:25
İlk teknemizde 20 kg delta vardı ama manuel (!) ırgat  diye bir ekipmanla atılıyordu, manuelin anlamını aldıktan sonra öğrendik :D Baş tarafa oturup 20-30 mt, ne attıysak çekiyorduk. Askerliğimizi yaptık yani :)

İkinci teknemizde quick marka ırgat vardı ama havuzluktan kontrol yoktu, yine de güzeldi. Bağırış çağırış işimizi görüyorduk.

Üçüncü teknemizde baş-kıç-sayaç hepsi var, yine de eski alışkanlık baş tarafa birisi gidip gözle kontrol yapıyor.

İlkinde güzel omuz, sırt antremanı yapıyorduk, mutluyduk. İkincisinde artık elle gözle koordine olduk, sakin sakin atıp alıyoruz diye mutlu oluyorduk. Şimdi kimse koya gelince telaş yapmıyor, usul usul atıp alıyoruz diye mutluyuz.

Bu süreçte on sene geçmiş. Ürün marka yada değil, teknede kullanıyorsam o benim ihtiyacımdır diye bakıyorum.
  • IP logged

Yukarı git