Bu kadar gerçek zaman yeter... Flashback zamanı.
Şimdi bu Trilye’de ıslanıp, 3 yetişkin bir çocuk yağmurda içinde sıkış tepiş, yer değiştirip üstümüzü değiştirmeye çalışıyoruz. İçeride kamara da yok. “Sen arkanı dön” “tamam şimdi sen arkanı dön” diyerek üstbaş değiştiriyoruz.
Fatoş da tekneyi büyütelim demiş, başlıyorum Macgregor’u satış çabalarına ve yeni tekne bakmaya.
Bu arada DSTI sebebi ile hayatıma Aali girmiş ve zehirlemiş: tekne ahşap olacak ve planlı olacak.
O tarihlerde (2004 galiba) en çok satılık ilan Yelken Dünyası’nın arka sayfalarında.
Orada şöyle bir ilan görüyorum: Sergent planı, Arduman yapımı...
Aha aradığım bu ama Macgregor hala elimde.
Derken bir gün Can Buluman arıyor. Son zamanlarda pek forumlarda değil. F6 ya da F7’de o tarihlerde Ekim teknesinin sahibiydi. Fransa’dan arkadaşımızın teknesini transfer hikayesinde de vardı. “Mehmet, biri Macgregor arıyor, senin telefonunu verdim”.
Ve istekli arıyor. Kendisi Almanya’da yıllarca çalışıp, Türkiye’ye kesin dönüş yapmış ve memleketi Fethiye’ye yerleşecek. Bir tekne istiyor ve Almanya’da gölde Macgregor görmüş, onu Fethiye’de kullanmak istiyor. Kendisi ile anlaştık, tekneyi romörke, romörkü de kamyona koyduk gönderdik.
Teknenin ismini de değiştirmek için benden izin istedi. Daha ne isterim, Sarıyaz ismi bana kalıyor.
Sonra bahsettiğim ahşap tekneyi görmek için Aali ile Ayvalık Marina’ya gittik. Tekne biraz ihmal edilmiş, biraz da tamire ihtiyaç var.
Sahibi Umur Teoman, nur içinde yatsın, muazzam kalender bir adamdı.
Teknenin tamirleri yapmadan satıyor; gerekçe olarak da çok doğru bir şey söyledi. Dedi ki: “şimdi yapsam, ayıbını kapatmış diyecekler. Ben böyle vereyim, yeni sahibi gönlüne göre yapsın”.
Aldığımda ismi Saliha II’ydi. Zamanında bayağı yarışmış. Sonra biraz işleri, biraz maliyetler sebebi ile Cunda’ya getirip bağlamış. Ben aldığımda Ayvalık Marina’da karadaydı. “İsmini değiştirebilir miyim” dedim. “Sevinirim, Saliha bizim ailede kalsın isterim” dedi. Böylece Sarıyaz ismi bu tekneye transfer oldu.
Şimdi sırada tadilat ve revizyon hikayeleri var. Onlar da pek eğlenceli. Pek yakında.