Çok sağolun Suat kaptanım çok haklısın.
Dikkat ederseniz ana yelkeni ,biminiyi bile sökmeden bıraktım tekneyi , güya hemen öbür hafta gelecektim ve hem oralarda gezecek hem de İstanbul a doğru çıkacaktım. O nedenle Eylül ayında işim bitince suya indirdim tekneyi ve tekne pek kışlama modunda değildi. Halatlaqrı da sanki hemen çıkacak gibi sakat bıraktım farkettiğin gibi.
Daha gidemedim teknenin yanına tabii tahmin ettiğiniz gibi.
Kışlık halatlarım 20 lik havuzluk dolabında duruyor hala.
Ersin reis gibi tarikatımda olmayınca yalnız başıma bu kadar oluyor işte.
Halatlar dayanmış ama yine de lastik esnetici kopmuş , sancaktaki de bakarsanız hasarlanmış onu da ben bugün değiştirttim gemiciler farketmedi herhalde. Haftaya oraya gidip iyi bir organize yapacağım (Yola çıkmazsam yukarı doğru) .
Ben bu lastik esneticilerin içerisinde zincir,tel vb. mapanın bağlı olduğu sağlam bir malzeme var zannederdim (ucunda mapa var, lastiğin ortası U profilli model ) meğerse bir şey yokmuş ,Almanya dan iyi paraya almıştım vaktiyle.
Demek ki tekneden ayrılırken yaz bile olsa kışlama modunda bırakmam lazım benim tekneyi onu da öğrendim.
Öyle bir kısmet var ki ben de ,kimsenin aklına gelmeyen işler beni bulur zaten , Tiryaki reisten pek farkım yok.
Çok doğru uyarılar için tekrar teşekkür ederim , hepimize geçmiş olsun.