Erman, oraların reisi olarak önden bir grizgah yap istersen Bu arada önemli bir bilgi aldım Deniz reistan.. Hani Bülent diyor ya her yönden dalga geliyor ya diye.. O şöyle oluyormuş efendim. Şİmdi Doğu akdeniz de hakim rüzgar batılı imiş.. Hal böyle olunca , iri ancak çok aralıklı dalgalar batı yönünden gelirmiş. Ancak bunları farketmek için ufuk çizgisine bakmak gerekirmiş. O sırada bulunulan denizin lokal rüzgarı da bu dalganın üzerinden dalga kaldırırmış.. O yüzden deniz çamaşır makinesi kıvamına gelirmiş.. Olay bu imiş..
Ben çalışmalara başladım Ersin reisim. Raporu toparlayınca paylaşacağım..
Genel olarak iki fırtına arasında bir seyir olacak gibi görünüyor. Umarım takvimler şaşmaz..
Bu sene, daha önce sanırım Ahmet reis paylaşmıştı, hava dalgalı bir seyir izliyor, sıcaklıklarda haftalık yüksek değişimler oluyor.. Şu aralar hava gündüz 20 derecelerde, millet yağmur duasına çıkmaya başladı.. su sıcaklığı 18 derecelerde..Deniz ise çarşaf gibi..
Kışın Lodos görmek istemeyeceğimiz havalar yaratabilir.. Yarıkkaya'ya denk gelmediğimiz sürece ben Gündoğusuna razıyım.
Eğer bu dönemde Orta ve Batı Akdeniz'den gelecek havayı öngörebilirsek, genel olarak durumu görebileceğimizi düşünüyorum..
Diğer taraftan Şubat ayı daha sert geçiyor bunu biliyorum, eski notlarımda şubat ayı balığa en az çıktığım dönem olarak görülüyor..
Bir tarafta yelken yapma isteği bir tarafta Kıbrıs çevirmesi. Şahsen ben eğer yelken de yapacaksak gönlümden Akdenizin sakin olduğu, Yerelde 3-4 doğulu bir havaya hazırlıyorum kendimi. Belli olmaz süt liman da gidebiliriz.. Neyse niyet okumayı bırakayım.. İstihbarat sonuçlarını paylaşırım..
Sevgilerimle,
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi