Ahmet bunlar ne güzel bilgiler ya.Neredeyse 60'a geldik,yeni duyacağımız, öğreneceğimiz o kadar çok şey var ki.120' e gelsek ne fayda.
Yine de eksik bilgiyle gideceğiz sonunda.
Öğrenmenin sonu yok .
Hem senin hem de Akın reisin hava tahminleri zaten takdire değer.
Eskiden bu aylarda meterolojiye güvenmeyip hava ne olursa olsun şemsiyeyi almadan çıkmazdık.Teknolojinin gelişimiyle hava tahminleri eskiye nazaran daha tutmaya başladı.
Tüm bunlara rağmen beklenen hava bazen bir gün önce yada iki sonra gelebiliyor.
Bunları gözönünden bulundurarak gözleme dayalı hava tahmini her zaman daha geçerli bence.Sizlerden bu konuda daha çok şey öğreneceğiz.
"Kasım 150 yaz belli" lafını çocukluğumda ilk annemden duymuştum.Aylardaki farklılık çocukluk aklımı karıştırıyordu pekde ilgilenmemiştim bunca sene.Sonra sen bunu gündeme getirdiğinde anneme sormak aklıma geldi" nereden öğrendin bunları diye".
O da ananesinden öğrenmiş ,birde her sene bulup yenilediği eski yapraklı Maarif takvimini göstermişti.Eskiden ara sıra bakardım çoğu eski Türkçe anlamlı bir yığın kelime.Hicri takvim ,Rumi takvim ,kış aylarındaki kasım günleri,daha bir yığın şey.
Annem 84 yaşına girecek bir ay sonra, bu sene eski takvimden bulamamış,şimdi her yerde onu arıyorum,umarım bulurum.
Hem sana hem Akın reise bu bilgilendirici, öğretici hava durumu tahminlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler.Her daim ilgi ile izlemeye devam diyorum.