Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Sezon öncesi kara bakımı - Bodrum ve yöresi

• *
Sezon öncesi kara bakımı - Bodrum ve yöresi
OP: 28 Aralık 2017, 12:18:29
Selamlar dostlar!

Özellikle Bodrum civarı kışlayan/konaklayan denizci dostlar, sizlerden (henüz biraz erken de olsa) sezon öncesi bakımı için aşağıdaki başlıklarda (çekek yeri harici başlıklarda tanıdık, güvenilir, mahir usta/firma tavsiyesi alabilirsem çok makbule geçer) görüş ve yardım rica edebilir miyim? Birlikten kuvvet doğurarak belki de bakımlarımızı beraber yaptırırız...

- uygun çekek yerleri,
- gövde bakımı (zehirli, boya bakımı, fiber ve tik bakımı),
- mekanik (motor, şaft ve pervane, ırgat, dümen ve dümen palası vb..),
- vanalar, su hatları vb,
- duş, tuvalet, sıhhi tesisat vb,
- elektrik tesisatı,
- arma kontrolü ve bakımı,
- diğer kızmetik işlemler.

Şimdiden teşekkürler ve mutlu yıllar!

Gürkan Doğanay

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • IP logged

• *
yeni tekne mi aldınız yoksa teknenizi Bodrum civarına mı taşıdırnız ? her durumda welcome on board:)
  • IP logged

B

Burak Doneray

Bodrum söylediğiniz işleri yaptırmak için çok pahalı bir yer olacaktır. Bu yazdıklarınızı yap derseniz bir ustaya yada bir servise en az 4 farklı usta girecektir teknenize tüm sinir sisteminizi ve ciddi bir miktar paranızı harcarsınız ve sonucundan memnunda kalmazsınız Çekek yeriyle uzun bir kontrat yapın başlayın kendiniz yapmaya yapamadığınız işlerde mutlaka çekek yerinde yardım alırsınız yada doğru adamı bulursunuz çalışacak.Usta tavsiye etmek çook riskli bir şey hayatta bu sektörde kolay kolay birilerini tavsiye edemem ben kendi adıma.Yavaş olsun kendiniz yapın derim. Selamlar mutlu yıllar.
  • IP logged

• *
Ah be Ersin.. Ne çabuk unuttun Ayvalık Yellice önü ve Teos Marina kahve dostlarını? Gürkan ve Asu - Lydia (Beneteau 473).. Bodrum’a taşındık.. Görüşmek üzere..

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Gürkan reisim, naçizane fikrim;

- uygun çekek yerleri,
Ülkemizde çekek çok ama uygununu henüz bulamadık. Yat-Lift ayakaltı ama güncel fiyatlarını bilmiyorum.

- gövde bakımı (zehirli, boya bakımı, fiber ve tik bakımı)
Tik bakımını diğerlerinden ayırın derim öncelikle. Eğer sadece bakım ihtiyacı varsa kendiniz yapmanızı öneririm. Ozmos yoklaması dışında kalan kısmını da tekneniz çok büyük değilse kendiniz kolaylıkla halledebilirsiniz.

Rıza (İli) ustayı gönül rahatlığıyla öneririm. Dilerseniz telefonunu özelden gönderirim.

Aynı proses benim de başımda. Kendi adıma hepsini True Design ile değiştirmeyi planlıyorum.

- elektrik tesisatı,
Riskli bir uğraş. Mevcut tesisata bir ucundan girince içinde kaybolmak çok olası. Olası sorunlardan yola çıkacaksanız sorun yok ama genel bir kontrol diyorsanız ucu açık.

Yetkin arkadaşlarım var ama Göcek'te.

Burakla aynı fikirdeyim, mümkün olduğunca kendi işinizi -eğer ki olanağınız varsa- kendiniz yapmanızı öneririm.

Kolaylıklar dilerim.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

B

Burak Doneray

Forumda size her türlü bilgi desteği verebilecek bir çok usta tekne sahibi denizci var sadece sormanız yeterli resim çekin bunu nasıl yaparım diye sorun sadece.

Not ( Öcal reis gibi titiz birisini dinlerseniz tekneniz mükemmel olacaktır fakat bu durumda  kara kontratınızı uzuuuun tutmanızda fayda var bir dost) 🤪
  • IP logged

• *
  • S/Y ANABELLA (Sadler 32)
Didim'e kadar çıkabilirim derseniz, önerilerim olabilir...

Kolay gelsin...  :)

• IP logged
"Bilgeliğin dudakları anlamayacak kulaklara kapalıdır." --Kybalion

• *
Bodrum söylediğiniz işleri yaptırmak için çok pahalı bir yer olacaktır. Bu yazdıklarınızı yap derseniz bir ustaya yada bir servise en az 4 farklı usta girecektir teknenize tüm sinir sisteminizi ve ciddi bir miktar paranızı harcarsınız ve sonucundan memnunda kalmazsınız Çekek yeriyle uzun bir kontrat yapın başlayın kendiniz yapmaya yapamadığınız işlerde mutlaka çekek yerinde yardım alırsınız yada doğru adamı bulursunuz çalışacak.Usta tavsiye etmek çook riskli bir şey hayatta bu sektörde kolay kolay birilerini tavsiye edemem ben kendi adıma.Yavaş olsun kendiniz yapın derim. Selamlar mutlu yıllar.

Selam Burak Bey. Bu işlerin tamamı yapılmayacak, çoğu gözden geçirme.. Uygun maliyetli bir çekek yeri ile anlaşıp olabildiğince çok kalemi kendi başıma halletmek benim de ilk tercihim. Yetmediğim yerde yardım almak zorunda kalacağım elbette.

Usta tavsiyesi konusundaki tereddütünüze genel olarak katılmakla beraber Turgutreis’te tekne tekstili (bimini, güneş paneli cebi minder ve diğer tekne tekstili) ve tekne elektriği ile ilgili ve Hisarönü’nde de motor ile ilgili bir-iki istisnam mevcuttur. Huyum kurusun her ustanın başına çöreklenir ve iş bitene kadar da ayrılmam. Bu ustaları gerek iş yapışları gerekse insan ilişkileri açısından naçizane tavsiye edebilecek kadar beğendim (her tavsiye gibi sadece tavsiyedir, kefalet anlamına gelmez).

İlgi ve cevabınız için teşekkürler..
Gürkan

• IP logged

B

Burak Doneray

47 feet kendi başınıza yada eşinizle birlikte çalışarak bitmeyecek kadar büyük bir boy yevmiye ile adam tutmak ve başında durmak bir alternatif olabilir size.
  • IP logged

• *

- uygun çekek yerleri,
Ülkemizde çekek çok ama uygununu henüz bulamadık. Yat-Lift ayakaltı ama güncel fiyatlarını bilmiyorum.

Tik bakımını diğerlerinden ayırın derim öncelikle. Eğer sadece bakım ihtiyacı varsa kendiniz yapmanızı öneririm. Ozmos yoklaması dışında kalan kısmını da tekneniz çok büyük değilse kendiniz kolaylıkla halledebilirsiniz.

Rıza (İli) ustayı gönül rahatlığıyla öneririm. Dilerseniz telefonunu özelden gönderirim.

Aynı proses benim de başımda. Kendi adıma hepsini True Design ile değiştirmeyi planlıyorum.

- elektrik tesisatı,
Riskli bir uğraş. Mevcut tesisata bir ucundan girince içinde kaybolmak çok olası. Olası sorunlardan yola çıkacaksanız sorun yok ama genel bir kontrol diyorsanız ucu açık.

Burakla aynı fikirdeyim, mümkün olduğunca kendi işinizi -eğer ki olanağınız varsa- kendiniz yapmanızı öneririm.

Kolaylıklar dilerim.

Selamlar Hakan Kaptan.
Yat Lift ile görüşmüştüm, haftalık ve onbeşgünlük fiyatlarını aldım, acık pahalı geldi. O nedenle alternatif bilen var mıdır diye sormuştum.

Rıza ustanın telefonunu yollayabilirseniz çok memnun olurum.

İlginiz için çok teşekkürler..
Selam
Gürkan

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi

- uygun çekek yerleri,

- elektrik tesisatı,

Kolaylıklar dilerim.

Selamlar Hakan Kaptan.
Yat Lift ile görüşmüştüm, haftalık ve onbeşgünlük fiyatlarını aldım, acık pahalı geldi. O nedenle alternatif bilen var mıdır diye sormuştum.

Rıza ustanın telefonunu yollayabilirseniz çok memnun olurum.

İlginiz için çok teşekkürler..
Selam
Gürkan

Ören nispeten makul bir fiyat vermişti. Çekek yeri vardı orada. Telefonunu veririm oranın da.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
Didim'e kadar çıkabilirim derseniz, önerilerim olabilir...

Kolay gelsin...  :)

Selam Ali Kaptan.

Gümüşlük’e yerleştik. Didim çok bir mesafe değil, çıkabilirim. Önerileriniz paylaşırsanız çok makbule geçer.

Teşekkürler..
Gürkan

• IP logged

• *
Hoşgeldiniz Gürkan Reis.

Tekneniz kaç model ve gözden geçirmeyi düşündüğünüz şeyler nelerdir.?

Siz uygun bir yer (yakın olsun size) bulun ve çekin tekneyi , sonrasında neler yapabiliyoruz bakalım hep birlikte. Forumdaki Tersane ve Bahriye Mektebi bölümlerine de bir göz atarsınız.

Bu usta işinde maalesef biraz sıkıntı var. En iyisi işten sizin biraz anlayıp ,neyi yaptıracaksanız o branşta eli düzgün bir adamı yönlendirerek çalıştırmak.
İşten anlarım diyen nice ustaların hem deli para alıp hem  de tekneyi mahvettiklerine şahit olmuşluğum da vardır.  ::)

Selamlar ,

• IP logged

• *
Hoşgeldiniz Gürkan Reis.

Tekneniz kaç model ve gözden geçirmeyi düşündüğünüz şeyler nelerdir.?

Siz uygun bir yer (yakın olsun size) bulun ve çekin tekneyi , sonrasında neler yapabiliyoruz bakalım hep birlikte. Forumdaki Tersane ve Bahriye Mektebi bölümlerine de bir göz atarsınız.

Bu usta işinde maalesef biraz sıkıntı var. En iyisi işten sizin biraz anlayıp ,neyi yaptıracaksanız o branşta eli düzgün bir adamı yönlendirerek çalıştırmak.
İşten anlarım diyen nice ustaların hem deli para alıp hem  de tekneyi mahvettiklerine şahit olmuşluğum da vardır.  ::)

Selamlar ,

Burak Reis’in yukarıda övgüyle andığı Öcal Reisim, hoşbulduk.

Tekne 2002 model ve gözden geçirmek istediğim yerlerin çoğu güvenlik kaygısı ve/veya kozmetik kaynaklı (arıza değil). Uygun ücretli bir yerde karaya aldıktan sonra zamanımı mümkün olduğunca üzerinde geçirmeye niyetliyim. Elimin ermediği yerlerde usta vb bir uzmana ihtiyaç duyabileceğimi de bir gerçek. Bu süreçte her türlü öneri ve desteği açığım ve memnuniyet duyarım.

Karaya alma zamanına doğru tekrar görüşmek dileğiyle.

Selamlar
Gürkan

• IP logged

• *
  • S/Y ANABELLA (Sadler 32)
Sevgili Gürkan Reis,

Didim Marina'da "Modern Marine" yıllardır teknemi gözüm kapalı teslim ettiğim, iki gemi mühendisi genç arkadaşın ve sabit ekibinin, her işimi aksaksız ve hatasız zamanında tamamlayabildiği bir teknik servis.

Marina fiyatları da, Bodrum çevresindeki diğer marinalardan (çekek imkanı olanlardan) daha makul rakamlar.

Eğer ilginizi çekerse arkadaşların telefonlarını gönderebilirim.

Kolay gelsin  :)

• IP logged
"Bilgeliğin dudakları anlamayacak kulaklara kapalıdır." --Kybalion

Yukarı git