Kuksa bardak yapımı ,
Ne zamandır aklımda olan ahşap bir bardak çeşidiydi , internette görüyordum bir türlü vakit ayırıp yapamıyordum . Hoş ilk defa yapacağımdan yapıp yapamayacağımı bilemiyordum demek istedim , olmazsa sukulentlere saksı olurdu
. Biraz araştırdıktan sonra ağaç bakmaya başladım , o sırada armut ağacına denk geldim damarları su yolu çok hoşuma gitti ufak bir parça kesitte ellerinde kalmıştı onu aldım . Aldığım kişi abi bak bu armut ağacının kök kısmı çok sert olur , seni çok uğraştırır sobaya atarsın demişti . Bende ver abi sen ne kadar sert olabilir ki dedim ve demez olaymışım
cidden bu güne kadar denk geldiğim en sert ağaçmış . Kuksa bardağı yapılırken elektrikli alet kullanamamak gerekiyormuş , böyle bir kural yok yalnız yapım ruhuna aykırıymış , yalan yok belli yerlerde ben kullanmak zorunda kaldım armut ağacının sertliği beni benden aldı çünkü . Dış yüzeyinin zımparasını 3000 kuma kadar çıktım , iç kısmı 320 kum oldu . Zımpara sonrası tuzlu suda kaynatıp kurttum ağacın sağlam ve sağlıklı olması için ( hoş armut ağacı daha nasıl sağlam olacaksa !!! ) . Zımpara ve suda kaynattıktan sonra içini balmumu ile doldurdum gomalak yaparken içine de elim kayıp gomalak sürmek istemedim , sonuçta içinden kahve viski , şarap bir şeyler içeceğiz
.
*Şunu belirtmeden geçemeyeceğim eğer yapmak denek isteyen olursa ağaç seçimi gerçekten önemli yine yapacak olursam , ıhlamur ayous gibi yumuşak ağaçları seçerim .
Ünlü armut ağacı