Ana Menü

Ahşap dokusu

Başlatan Serkan Güvenen, 25 Aralık 2017, 14:56:41

« önceki - sonraki »

Serkan Güvenen

Uzun süredir aklımdaydı , başlığı ihmal ettim yalan da yok hobiye ayıracak pek vaktimde kalmıyordu .Aşağıdaki arkadaşlar zeytin kökü zımparaları bu sefer 3000 kuma kadar çıkmadı 1200 kumda bıraktım  :). Cilası ise gomalak ile yaptım son dönemde gomalak cilayı çok sevmeye başladım yalnız aşağıda gördüğünüz kök zeytinin o hale gelmesi için 3-3,5 saat gomalak sürmek gerekti  :D.

Hakan Tiryaki

Sana ahşap kayık lazım :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

Mustafa Ertör

Yaptıklarını paraya tahvil edersen yelkenli alırsın.Ellerine sağlık.
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

Bülent Büyükdağ

Alıntı yapılan: Hakan Tiryaki - 26 Haziran 2018, 11:53:30

Kesinlikle ahşap kayık lazım.
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Erman Yerman

Serkan ahşabı karada seviyor.. [emoji28]

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akdenizli, Balıkçı

Serkan Güvenen

Alıntı yapılan: Bülent Büyükdağ - 26 Haziran 2018, 12:05:54
Alıntı yapılan: Hakan Tiryaki - 26 Haziran 2018, 11:53:30

Kesinlikle ahşap kayık lazım.

Ahşap kayık dendiğinde benim için akan sular durur ,ben ahşabı seviyorum ahşapta beni seviyordu herhalde yalnız beni seven ahşap kayığı sevmiyor  ;D ;D.

Alıntı yapılan: Mustafa Ertör - 26 Haziran 2018, 11:56:14
Yaptıklarını paraya tahvil edersen yelkenli alırsın.Ellerine sağlık.

Çok teşekkür ederim Mustafa abi , aaa ne güzelmiş deniyor ben de sana hediyem olsun diyorum  :D.

Alıntı yapılan: Erman Yerman - 26 Haziran 2018, 12:46:04
Serkan ahşabı karada seviyor.. [emoji28]

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cevabım yukarıda   C:-)

Atilla Serdar Erdoğan

Serkan kaptan ile hobilerimiz ve ahşap sevgisi çok örtüşmüş.tek fark benim light metal ci olmam :)

Sedir kökü ve keçe abajur

kızıma yaptığım zeytin palet ve fırçalık (epoksi kaplı)

Okaliptus gövde ve dallarından led aydınlatma

antika urgan eğirme makarası

zeytin ve kanaviçe abajur                 denizde zımparalanmış ağaç                                               zeytin gövdesi

güneş enerjili hareket sensörlü aydınlatma                               çam dış cephe aydınlatma

epoksi deniz taşı

eski kapaklı hasır sepet                                                  güneş enerjili saksılık

tire urganından saksı

Serkan Güvenen

Atilla reisim ,

Ellerinize sağlık , hepsi bir birinden güzel sedir kökü keçe abajur beni benden aldı  :). Gerçekten hepsi ayrı güzel

O.Utku Uçkan

Bilader hangi ara yapıyorsun bunları.  :)xx :)xx :)xx

Ameliyat arası 44 feet Madera, ameliyat arası dağ evi ve bir de bunlar.  :o
DeDe

Atilla Serdar Erdoğan

Teşekkür ederim Serkan reisim.
Geceler sadece bana ait Utku abi :)

Mücahit Karabaş

Serkan Reisim ve Atilla Reisim

Ürettiğiniz eserler çok güzel.  :)xx

Bu eserleri toplu olarak sergilenmesi güzel olabilirdi. Gerçi fotoğraflardan seyretmesi de zevkli.
Bu sanata nasıl başladınız? Ustanız kimdi? Ne kadarı doğal yetenek ne kadarı çalışma? Yaptığınız ürünlerin belki kısa hikayeleri de varsa paylaşırsanız sevinirim. Çünkü resimler bakıp "Üfff ne güzel olmuş!" deyip geçmeyi biraz haksızlık gibi görüyorum. İkinizin de mütevazı insanlar olduğunuzu da biliyorum ama biraz ballandırarak anlatırsanız belki bizden birilerini de teşvik edersiniz.   

Serkan Güvenen

Mücahit reisim ,

Benim bundan beş sene öncesine kadar alet tutmuşluğum yoktu , ne zaman tekneyi aldım yan komşum bunun altı üç senedir temizlenmiyor temizlenmesi gerek dedi. Çağırdığım usta altının kazınması ve zehirli için 3500 TL istedi ( beş sene önce   ??? ), oradaki başka usta bunlar kan emici sen kendin yaparsın demesiyle avuç içi taşlamayla tanıştım  :). Malum kazadan sonra da teknesiz kalınca , ee dedim ben ağacı seviyorum ağaç işlerini seviyorum kendi kendime bunları yapayım hobim olsun dedim benim hikayem böyle . Ben bir ustadan ders alamadım , almak isterdim hala da almak isterim artık usta da kalmadı maalesef. Yalnız ben çok araştırıyorum birde gördüğüm yada hayal ettiğimi yapmaya çalışıyorum kısaca böyle  :)

Serkan Güvenen

Façuna tokmağı ile oynarken arada bunu da yaptım .

Ahmet Kabaalioğlu

Alıntı yapılan: Serkan Güvenen - 05 Ekim 2018, 09:49:27
Façuna tokmağı ile oynarken arada bunu da yaptım .

Ağaç nedir? Çok güzel olmuş eline sağlık.
S/Y  Pruva S / Fatih / İstanbul
M/V Espadon / Fatih / İstanbul
M/V Deli Ağa  / İnebolu / Kastamonu

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

Serkan Güvenen

Yazmayı unutmuşum , Kestane ağacı ilk defa çalıştım zımpara yaparken kokusu da farklıydı bende çok beğendim açıkçası