Hollanda - Belçika Yat Tescil

Başlatan Tan Kaan Özkan, 19 Aralık 2017, 22:19:22

« önceki - sonraki »

Tan Kaan Özkan

Malumunuz, Türk bayrağına geçebilen geçti, sonraki tarihlerde tekne alacakların ise öyle bir şansı olmadı, olmayacak.

Yat tescili le ilgili şöyle bir site gördüm. Gerek rakam, gerek çok yıldızlı bayrağı kullanmak istemeyenler, gerek şartlar için.

Ne kadar doğrudur, ne kadar güvenilirdir, bilmiyorum! Yine de buraya ekleyeyim, belki bilen, araştıran hatta faydalanan olabilir diye bulunsun.

Ayrıca, Bayi arıyorlarmış

https://www.yachtregistration.com.tr/

Cem Gür

Fransızlar kendi bürokrasilerinden ve yasal mecburiyetlerinden kurtulmak için uzun yıllar Hollanda tescillerini kullandılar.
Nihayet Fransız Devleti deniz yasalarından bu olanağı kaldırdı.
Yeni kabul edilen bir yasa ile Hollandaveya Belçika  kayıtlı teknesi olup da Fransız yurttaşı olan veya Fransa'da ikamet edenlerin tamamının Fransız deniz yasalarına tâbi olacakları ve sorumluluklarını taşıyacakları karara bağlandı.
"İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez... İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir" diyordu Oscar Wilde.

Tan Kaan Özkan

Yani, Hollanda yada Belçika tescili, diğer AB ülkeleri için 'var' olarak anlıyorum.

AB üyesi pasaportu taşımayanlar için de uygulanabiliyormuş dediklerine göre.
Rakamlar uygun, üstelik Amerikan bayrağı yerine tercih edilebilir gibi geldi.

Cem Gür

Alıntı yapılan: Tan Kaan Özkan - 19 Aralık 2017, 22:49:41
Yani, Hollanda yada Belçika tescili, diğer AB ülkeleri için 'var' olarak anlıyorum.

Doğru ...
"İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez... İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir" diyordu Oscar Wilde.