Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tonoz Yapımı, Barınaklar ve Limanlarda Kullanılmak Üzere

• *
    • KUTUP YILDIZI
Ben teknik bilgi yaziyorum. Kimseye bağırmıyorum. Ama kulaktan dolma bilgilerlede izleyenlerin kafasinin karıstırılmasını da doğru bulmuyorum. Ha yazma bundan böyle dersen yazmam olur biter. Nihayetinde kasap çengellnde kokmuş etim yok.

''Sana son kez söylüyorum'' diye fırça atıyorsun.  ::) .
Vebali büyük olduğu için ben kendi yapmadığım ya da  görüp şahit olmadığım hiç bir şeyi yazmadım forumlarda şu ana kadar. Yani kulaktan dolma bilgi ile iş yapmam.

Tümay Gören e soralım konuyu , buna benzer kaç tonoz görmüş .

Kimsenin senin verdiğin teknik bilgilerden şüphesi  yok ,teşekkür ederiz  ama şu, vay bana cevap verdiniz diye , ikide birde küsme işini de bırak Can Hocam.

Ben intihar edeyim bari şu ana kadar forumlarda başıma gelenlerden.  ?0-?

Valla ben fırça atmadım diyorum siz attınız diyorsunuz. Daha ne demem gerekiyor bilemedim.
Son kez yazıyorum demek bu konuyu daha da devam etmeyeceğim demek olduğunu,
düşündünüz mü hiç sayın Turan.

Küsme huyum yok benim, mücadeleden kaçmam.
İntiharı düşünüp düşünmemek bireyin kendi takdiri.

Özelden bana yazılanı genelde afişe etmediğim için,
hiç düşünmedim yaşamıma son vermeyi.

Lütfen yanıt yazmayın ben yazmayacağım çünkü.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

R

Recep Ertürk

Açık denize bırakmayacağım ki tekneyi ;)

Sevgili Dede kaptan, zurnanın "zırt" dediği yer burası. "Bağlamadan bıraksan durur tekne" diyeceğin bir yerde yılda bir defa filan bir Batı esiyor. Kayıkları asfalta çıkarıyor. Çıkaramadıklarını da batırıyor. Düzgün bağlılara da bir şey olmuyor.

O bakımdan işin hesabi kısmı gözardı edilmemeli..

• IP logged

• *
Ben teknik bilgi yaziyorum. Kimseye bağırmıyorum. Ama kulaktan dolma bilgilerlede izleyenlerin kafasinin karıstırılmasını da doğru bulmuyorum. Ha yazma bundan böyle dersen yazmam olur biter. Nihayetinde kasap çengellnde kokmuş etim yok.

''Sana son kez söylüyorum'' diye fırça atıyorsun.  ::) .
Vebali büyük olduğu için ben kendi yapmadığım ya da  görüp şahit olmadığım hiç bir şeyi yazmadım forumlarda şu ana kadar. Yani kulaktan dolma bilgi ile iş yapmam.

Tümay Gören e soralım konuyu , buna benzer kaç tonoz görmüş .

Kimsenin senin verdiğin teknik bilgilerden şüphesi  yok ,teşekkür ederiz  ama şu, vay bana cevap verdiniz diye , ikide birde küsme işini de bırak Can Hocam.

Ben intihar edeyim bari şu ana kadar forumlarda başıma gelenlerden.  ?0-?

Valla ben fırça atmadım diyorum siz attınız diyorsunuz. Daha ne demem gerekiyor bilemedim.
Son kez yazıyorum demek bu konuyu daha da devam etmeyeceğim demek olduğunu,
düşündünüz mü hiç sayın Turan.

Küsme huyum yok benim, mücadeleden kaçmam.
İntiharı düşünüp düşünmemek bireyin kendi takdiri.

Özelden bana yazılanı genelde afişe etmediğim için,
hiç düşünmedim yaşamıma son vermeyi.

Lütfen yanıt yazmayın ben yazmayacağım çünkü.

Şimdi olmadı işte sayın Ercan bey.!

Fırça attığınızın farkında olmamanız ,mecazi söylenen bir intihar lafını da sanki sizden soruldu gibi yorumlamanız hadi neyse de , şu özelden yazılanları afişe eden adamı herkes merak etti. Kimmiş bu arkadaş bir açıklama getirmeniz lazım ki yanlış anlaşılmalara yer olmasın. ?0-?

Ondan sonra ister cevap yazmayın, ister cevap yazın  fark etmez hatta yazmazsanız daha iyi olur.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2018, 21:52:21 Gönderen: Öcal Turan »

• *
  • Donatan Temsilcileri
Arkadaşlar,
Manal koyunda alargada kalmak için bir adet,bir adet de Mordoğan yeni liman için tonoz çapasına ihtiyacım olacak.
Serkan biladerim ile fikir teatisinde bulunurken Urla'da bir demircinin kilo hesabı dört kollu,tırnaklı tonoz demiri yaptığını söyledi.
Benim yaşlı ingiliz 4.5 ton yazıyor interinette ve belgelerde.Biraz göbekli bir bayan 3.5 metre eni var.bu hatuna kaç kiloluk tonoz çapası gerekir.Bir marina kaptanı deryası olarak bu konulara amerikalıyım.
Buyurun bakalım barınakçılar,alargacılar. ;)
Tekneyi yazın manal'da alargada başı boş bırakıp İzmir'e gideceğimi ve hafta sonları Manal'da olacağımı düşünerek toleranslı hesap yapalım ?0-?

Utku Dede

Gecen sene teknemizi satışa çıkardığımızda İzmir'den genç bir arkadaş çok ilgilenmişti. Defalarca aramıştı. İzmir'de bir yerde yazlıklarının önünde tonoza bağlamayı planlıyordu. Sonradan tekneyi almaktan vazgeçti. Söylediğine göre tonozda duran tekneyi hiç bir şirket sigorta yapmıyormuş. Sigortalı olsa bile tonozda başına bir şey geldiğinde karışmıyorlarmış. Ne derece doğru bilmiyorum. Mesleği sigorta olan reisler belki bu konunun doğrusunu söyleyip bizi  bilgilendirirler.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2018, 23:50:14 Gönderen: Mücahit Karabaş »

• *
    • instagram
Son söz...
Dedenin tonozu benden.. olmazsa beni asarsınız. Olursa nasıl yaptığımızı anlatırım.
Utku dede bana termin verir misiniz?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Bilen bilir
Son söz...
Dedenin tonozu benden.. olmazsa beni asarsınız. Olursa nasıl yaptığımızı anlatırım.

Erman biladerim ilgine ve önerine çok teşekkürler :)

Konu maalesef üzücü tartışmalara neden oldu. :(

Hani insanın okurken ''ne tonozmuş beaaa'' diyesi geliyor. :-[

Teknenin 2019 ocak sonuna kadar sözleşmesi var ama ben yazın bir deneme yapayım diye düşünüyorum. ???

Sigorta için yabancı bir şirket (pentanaus mu neydi) duymuş idim onu bir arayacağım. ?0-?
  • IP logged
DeDe

Utku abi sigortasız gitmeyi göze almalısın.Sınıf arkadaşım tekne almayı çok istedi,Şakran da yazlığın önüne alarga yapacaktı. Çok ekonomik çok güzel bir teknede bulduk.Sigorta işini halledemediği için almaktan vazgeçti.Kendi sigorta acentası var ;D
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
    Utku abi sigortasız gitmeyi göze almalısın.Sınıf arkadaşım tekne almayı çok istedi,Şakran da yazlığın önüne alarga yapacaktı. Çok ekonomik çok güzel bir teknede bulduk.Sigorta işini halledemediği için almaktan vazgeçti.Kendi sigorta acentası var ;D

Benim yaşlı kızı zaten yaşı nedeni ile sigorta yaparken saçmaladılar.Ben de kızdım yeter ulan dedim ve sigorta yaptırmadım.Ama bahsettiğim o yabancı sigorta yaşlı kızları da düzgün koşullar ile sigortalıyor muş. Yurt dışında bir dünya tekne alargada, bakacağız bakalım. ;)

• IP logged
DeDe

• *
    • instagram
Son söz...

Teknenin 2019 ocak sonuna kadar sözleşmesi var ama ben yazın bir deneme yapayım diye düşünüyorum. ???

Sigorta için yabancı bir şirket (pentanaus mu neydi) duymuş idim onu bir arayacağım. ?0-?
İnanın öyle bir motivasyonla yazmadım. Siz bunu uzun zamandır yazıyordunuz zaten dün akşam bir denizci sohbetinde aklıma birden geldi. Belki bir çözüm bulurum diye.  Siz kararınızı verirseniz. Sigorta işlerini falan çözerseniz ya da bir karara varırsanız, ben elimden gelen her türlü yardıma hazırım.
Sevgi ve saygılarımla...

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Selamlar
Son söz...

Utku Abi günaydın
Panteneaus tekne sigortasında uzman başkada bir işi yok bildiğim. Yalnız Türk bayraklı tekneleri sigorta etmiyor diye konuşuldu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Bilgi için teşekkürler Kemal kaptanım,

Çok yazık, insanı Türk olmaktan utanır hale getirdiler :(
  • IP logged
DeDe

• *
  • Selamlar
Bilgi için teşekkürler Kemal kaptanım,

Çok yazık, insanı Türk olmaktan utanır hale getirdiler :(

Maalesef öyle. Yalnız ben epey bir süre önce bu Alman firmasına sigorta poliçesi sorduğumda ( meraktan ) o zaman bana cazip gelen bir rakam söylemişlerdi. Teklif direk Almanya’dan ABD bayraklı olacağı varsayılarak yapılmıştı.
Geçtiğimiz hafta bir arkadaşım yeni aldığı teknesi için 4 farklı şirketten teklif aldı. En cazip DADD kampanyası kapsamındaki HDİ ( oda Alman ) firmasından geldi. Belki Ahmet Kabaalioğlu Reis size yardımcı olabilir
Saygılar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Teşekkürler Kemal kaptanım :)
  • IP logged
DeDe

• *
Mayıs sonu sigortam bitiyor , DADD vasıtasıyla Ahmet Kardeşimden aldığım teklif geçen seneki poliçemden daha iyi şartlarda olmasına rağmen yarı yarıya daha ucuz diyebilirim.

Üye değilsen hemen ol Utku Dede.  C:-)
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Tamam ;)
İstanbul'da form doldurup başvurmak gerekmiyor mu?
  • IP logged
DeDe

Yukarı git