Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tonoz Yapımı, Barınaklar ve Limanlarda Kullanılmak Üzere

• *
  • Bilen bilir
Can biladerim Manta ray ın internet sitesini sanayici (makina müh.)bir arkadaşıma gönderdim. ;)

İmal edilebilirliğini araştıracağız :)xx :)xx :)xx
  • IP logged
DeDe

• *
Manta Ray sistemii Marmaris li dalgıç arkadaşım Aydın Ağabey senelerdir yapıyor.
Burguyu da Tümay ile bayağı bir denemiştik, ama bir türlü ikna edemedim senelerdir. )))
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Manta Ray sistemii Marmaris li dalgıç arkadaşım Aydın Ağabey senelerdir yapıyor.
Burguyu da Tümay ile bayağı bir denemiştik, ama bir türlü ikna edemedim senelerdir. )))

Aydın ağabeyin telefonu var mı? ;)

Yaklaşık 3m. ye atacağım tonozu. :)
  • IP logged
DeDe

R

Recep Ertürk

Can biladerim Manta ray ın internet sitesini sanayici (makina müh.)bir arkadaşıma gönderdim. ;)

İmal edilebilirliğini araştıracağız :)xx :)xx :)xx

Çok yaşayın siz...

• IP logged

• *
Öcal son kez yazayım.
beton harcının içine KİREÇ konmaz.
Hele o beton denizin içinde duracaksa.
3 tane apartman ( komple temelden çatıya ) yapmış bana anlatma bunu.

Tonoz için yuvarlak hatlı varil olmaz. Bir varil 0.1589873m³ tür
İçine çimento agreya karışımı koyduğunuzda 397 kg gelir.
dış çeperi ve içine koyacağınız demirleri de hesaba katarsak 500 kg karada yapar.
denizde ki ağırlığı ise azalarak yaklaşık 377,5 kg a düşecektir.
Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır bir hikmeti.

Bakma sen Utku abiye can sıkıntısından ceviz kırıyor.

Önerdiğim tonoz sistemleri tüm Amerikan kıyılarında ekolojik sisteme zarar vermeyi en aza indirgeyen sistemler.
30 tonluk Mantaray tonoz sistemi 49 dolar.

3 metrelik kıyı hattında tekneden, dalgıca gerek kalmadan çakılabiliyor.

Can hocam boşa celalleniyorsun. Bir sakin ol hele.
Ben senin gibi inşaat yapmadım  , inşaatçı da değilim ,zaten dikkat edersen ne demir in ölçüsünü verdim ne harcın , yapacak olan sana bile değil , forumda mevcut bir sürü inşaat mühendisi var onlardan birine harcı marcı sorar işe başlarken hiç kuşkum yok..
Şu fırsatını bulunca  talebesine bağıran sıfırcı hocalar gibi  adam içinde sağa sola fırça atma huyundan vaz geç  , öğrenciler okulda kaldı artık.  Yakında millet korkacak yine sana konuşmaya . :)

Gelelim tonoza ; Varil e soktuğumuz nervürlü demirler varilin yuvarlaklığını almak aynı zamanda zemine saplanmasını sağlamak için var zaten ve varili suyun içinde 377,küsur bile değil 300 Kg. kabul edersek , azmı bu ağırlık ? Varmı senin etrafında 10 m. Tekne için 300-350  Kg. lık tonoz çapası  kullanan bir babayiğit? Sen tararmı diyorsun buna yani? Çok şüphen varsa bir tane daha yap at yanına.

Tabiiki iyi bu manta çapa ama birincisi 49 USD ye bu çapanın alınacağına , sert bir zemine dalgıçla bile değil , verdiğin linkte görülen pnömatik aletler olmadan çakılacağına ve sonra ucunun açılacağına vs. İnanmıyorum.

Ele güne muhtaç olmadan , kapının önünde kendi yapacağımız bir tonoz diye işe girdik , aklımızın yettiğini ve bugüne kadar yüzlercesini gördüğümüz bir tonozu anlattık nerelere geldik.?

Bana ne ? Madem gücü yetiyor , gücü yeten kazık çakma makinası getirsin , ister dip tarama gemisi getirip üzerindeki ekskavatöre çukur kazdırsın , istediğini çaksın , delsin , satın alsın  atsın tonozunu. Burada yazmaya zaten gerek yok.

Biz de saf saf yazıyoruz burada . 8-)

• IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
Ben teknik bilgi yaziyorum. Kimseye bağırmıyorum. Ama kulaktan dolma bilgilerlede izleyenlerin kafasinin karıstırılmasını da doğru bulmuyorum. Ha yazma bundan böyle dersen yazmam olur biter. Nihayetinde kasap çengellnde kokmuş etim yok.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
  • Donatan Temsilcileri
Bi biz avukatlar değilmişiz o öyle olmaz olur olmaz diye tartışan :)

• IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Ben teknik bilgi yaziyorum. Kimseye bağırmıyorum. Ama kulaktan dolma bilgilerlede izleyenlerin kafasinin karıstırılmasını da doğru bulmuyorum. Ha yazma bundan böyle dersen yazmam olur biter. Nihayetinde kasap çengellnde kokmuş etim yok.

''Sana son kez söylüyorum'' diye fırça atıyorsun.  ::) .
Vebali büyük olduğu için ben kendi yapmadığım ya da  görüp şahit olmadığım hiç bir şeyi yazmadım forumlarda şu ana kadar. Yani kulaktan dolma bilgi ile iş yapmam.

Tümay Gören e soralım konuyu , buna benzer kaç tonoz görmüş .

Kimsenin senin verdiğin teknik bilgilerden şüphesi  yok ,teşekkür ederiz  ama şu, vay bana cevap verdiniz diye , ikide birde küsme işini de bırak Can Hocam.

Ben intihar edeyim bari şu ana kadar forumlarda başıma gelenlerden.  ?0-?
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2018, 17:12:30 Gönderen: Öcal Turan »

• *
Bi biz avukatlar değilmişiz o öyle olmaz olur olmaz diye tartışan :)

Mükemmeli ararken öyle oluyor. :)
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Yafu ortada fol yok fodul yok ne tozutturuyorsunuz konuyu ;)

Benim bu konuyu ısıtmamın nedeni bende bayağı ağır danfort bi çapa var bunun 5m zinciri var.Teknemin çapası bundan biraz daha küçük bir danfort .Önce ağır olanı tonoz olarak şamandraya bağlayıp zemine oturtacağım.Benim demiride bunun ucuna takıp demir atacağım ve 15m.civarı zincir döşeyeceğim(Daha da fazla olabilir 50m. zincirim var.Zemin balçık zaten.Ama bende kıllık olması hasebi ile daha ağır danfort benzeri bir çapayı 20mm veya 30 mm platinadan lazer kesim yaparak içimi rahatlatmak için arkadaşıma sordum,sen resmini yolla yaparız deyince yazayım dediydim.Bu arada Can biladerimin koyduğu modelleri de imalatçı arkadaşa incelemesi için yolladım.Burada belki daha zihni sinir projeler çıkar diye umdum.Başkaca mazeretim ve diyeceğim yoktur sayın hakim  bey. :-[
Yaz kızım diye burada babacan görüntüsü ile rahmetli Hulisi Kentmen sahnededir 8-)
  • IP logged
DeDe

O

Oktay Eryılmaz

Tümay Gören e soralım konuyu , buna benzer kaç tonoz görmüş .

Kimsenin senin verdiğin teknik bilgilerden şüphesi  yok ,teşekkür ederiz  ama şu, vay bana cevap verdiniz diye , ikide birde küsme işini de bırak Can Hocam.

Ben intihar edeyim bari şu ana kadar forumlarda başıma gelenlerden.  ?0-?
[/quote]

Öcal Reis
Beni de al yanına .....
Ben daha 1 sene oldu forum işine bulaşalı

Haberlere çıkarız Taze forumcu canına kıydı diye sen eskisin haber olmaz senden
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2018, 17:23:59 Gönderen: Oktay Eryılmaz »

O

Oktay Eryılmaz

,
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir

• *
Utku ağbey'in tonoz hesabı, ben yapacak olsam, 200 kg 4kollu çapa nın ucuna kalın fırdöndü, derinliğin 1,5 katı uzunlukta kalın zincir 20-24'lük gibi, zincirin ucuna 200-300 kg'luk beton blok, beton bloktan sonra derinlik kadar 10 veya 12 lik uzun bakla galvanizli apiko zincir,  bu zincirin ucuna da su üzerinde bu zincirin 1,5 veya 2 katı kadar ağırlığını kaldıracak   fırdöndülü plastik şamandıra bağnacak. Şamandıradan çıkan iki adet tekne boyu kadar, tekne standart bağlama halatının 2 boy kalını 3 veya 8 kollu sancak iskele tonoz halatı bağlanacak. Tekneye gien yerleri badarna edilecek, tüm bağlantılar radansa ile olacak, kilitlerin harbileri tel ile sabitlenecek.
Bu şekilde yazın durmak mümkün olur diye düşünüyorum.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Meremim ya naaptın sen :-\

Açık denize bırakmayacağım ki tekneyi ;)
  • IP logged
DeDe

Yukarı git