Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: DADDsunum MARS

• *
DADDsunum MARS
OP: 26 Kasım 2017, 12:04:20
Herkese merhaba, Mediterranean and Atlantic Rally for Sailors(MARS) bir Türk ARC(Atlantic Rally for Cruisers) ı olsun düşüncesiyle düzenlenecek. Ekrem İnözü başkanlığında yürütülecek ve 2019 yılı hedeflendi. Sunuma tüm reisler davetlidir. Her düşünceye, projeye gereksinimiz var. İlk toplantı 03 Aralık 2017 Pazar Saat 14:00 de İstanbul Göz Hastanesinde İsteyen reisler saat 12:00 den itibaren gelebilir, sohbet ederiz. Şimdiden hoşgeldiniz☺
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: DADDsunum MARS
#1: 26 Kasım 2017, 13:06:16
Zafer Abi, bu proje süper..
Toplantıya geliyorum.. :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#2: 26 Kasım 2017, 13:09:48
Şahane bir proje.
Kutluyorum.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#3: 26 Kasım 2017, 13:18:13
Ben de gelicem.. Mediterranean  diyor.. MAlta .. Tam da ortası..
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#4: 26 Kasım 2017, 22:30:38
Şahane bir proje.
Kutluyorum.

Kesinlikle harika bir proje , emeği geçenlere şimdiden teşekkürler.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#5: 26 Kasım 2017, 23:00:03

Proje çok güzel .
      gidemesek bile, gidenler bizden diye gitmiş kadar olacağız. ;)
  • IP logged

• *
  • Arayanlar bulamaz , bulanlar arayanlardır
#6: 26 Kasım 2017, 23:35:57
Ben de gelecegim inşallah.
  • IP logged
I need your clothes your boots and your motocycle

• *
#7: 27 Kasım 2017, 15:01:36
Katılmak isterim.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#8: 04 Aralık 2017, 00:00:54
Sunumu dinledikten sonra , atlayıp gidesim geldi. Bir de finalde katılmayı düşünenler ismini yazdırıyorlardı ya  bizde   "Ahmet Ilgaz, Bülent Berksan ve Ahmet Kabaalioğlu " üçlüsü olarak Mustafa Abi gözetiminde izlemekle yetindik.  Bir  de üstüne üstlük önümüzden Öcal Abi  geçti. Biz de kendisine sorduk Abi sen niye ismini yazdırmıyosun diye. O da cevap olarak "2019 geç benim için ben bu sene gidiyorum" demez mi.  Bizde kendi aramız da Büyükçekmece -Sivri Ada beş saat mi sürüyor yada kaç saat sürüyor gibi muhabbete devam kararı aldık.

Ha bir de Ersin Abi,  Ekrem Beyin sunumun da Malta'nın yeri daha bi yakın göründü gözüme. Koca dünya haritası na bakınca Malta şurasıymış.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#9: 04 Aralık 2017, 00:43:25
Ben de eşimle gittim sunuma, bu ilk sunum daha çok genel hatlarıyla Atlantik ve sonrası Pasifik seyriyle Türkiye'ye dönüş, yani klasik dünya turu rotasını içerdi ve genel bilgiler verildi..

Biz, bu fırsatı kaçırmak istemiyoruz. Çocuklar büyüdü, artık bağımsızlaştı. Ben emekli oldum, eşim her an olabilir. Diyeceğim o ki; gitmememiz için bir sebep yok. :)

Yıllardan beri dillendirdiğimiz bir hayalimizdi, inşallah olur.

DADD 'ın bu projesini hayallerimize ulaşmanın bir anahtarı gibi düşünüyoruz ve bizi çok heyecanlandırdı...

Şimdi sıra geldi 3 nal ve bir ata.. Tekne arayışım devam ediyor..

• IP logged

• *
#10: 04 Aralık 2017, 11:39:40
Eyüp Kaptanım,
Mutlaka katılın, ama burada anılarınızı yazın da...
Sizin anılarınızı okumak muhteşem oluyor; o yüzden bu sene mutlaka gidin, lütfen gidin  :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#11: 04 Aralık 2017, 12:18:48

Biz, bu fırsatı kaçırmak istemiyoruz. Çocuklar büyüdü, artık bağımsızlaştı. Ben emekli oldum, eşim her an olabilir. Diyeceğim o ki; gitmememiz için bir sebep yok. :)

Sağlık yerinde ve şartlar uygunken, böyle bir düşünce de varsa , gitmemek olmaz. Gönlünüze göre olur inşallah.
  • IP logged

• *
#12: 04 Aralık 2017, 13:15:42
Toplantıya katılamayanlar için, acaba nasıl bir proje olacak bu,  mesela akdeniz ne hızda geçilecek , netleşen bir tarih rota vs var mı ,, rally ye kısmi katılım yani mesela, Istanbul sicilya etabına katılım,, olabilir mi, ( bizim ancak o kadar zamanımız olur :) :)  )
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#13: 04 Aralık 2017, 15:14:14
Toplantıya katılamayanlar için, acaba nasıl bir proje olacak bu,  mesela akdeniz ne hızda geçilecek , netleşen bir tarih rota vs var mı ,, rally ye kısmi katılım yani mesela, Istanbul sicilya etabına katılım,, olabilir mi, ( bizim ancak o kadar zamanımız olur :) :)  )

Erdal Reisim, detayları Zafer Abi yazar sanırım.
Benim anladığım yola erken tarihlerde başlayıp Akdeniz de gezilecek.. Seyrin bu aşaması serbest gezi gibi olabilir belki..
Ayrıca Karayipler'e geçilince Türkiye'ye, isteyen Azor adaları üzerinden dönecek, isteyen Pasifik üzerinden dönecek..  :)
  • IP logged

• *
#14: 05 Aralık 2017, 15:33:36

Erdal reis;
Kabaca bir tahminle Bodrum -Cebelitarık  1800 dm
                          Cebelitarık -Karaibler   3600 dm  cape de verde ye uğruyarak .Martiniq
                          karaibler   -Cebilitarık   4700 dm Bermuda ve Azor üzerinden
                          Cebelitarık -Bodrum    1800 dm 
                                             toplam  11900 dm 
olduğu düşünülürse ortalama 5.5 dm hızla 2164 saat yol gece gündüz 90 gün yapar.
muhtemel planlama Eylul başı Bodrum gibi bir yerden ayrılma aralık ilk haftası Atlantik geçişi .
Karaiblerden aynı yıl dönmek istiyenler mayıs ortaları hareketle temmuz ayı içinde Ülkeye geri gelebilirler .
daha planlama yapılmadı size  ve katılmayı düşünenler için fikir vermesi açısından şahsi düşüncelerimi açıkladım.
  • IP logged

Yukarı git