Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Port Said - Sığacık Eski Deniz Haritaları

• *
    • instagram
Değerli Reisler,
Çok sevdiğim, değer verdiğim bir büyüğüm Kri-Kri'yi alınca bana elindeki tüm eski haritalarını hediye etti; Port Said'den Sığacık'a kadar. Çoğu 1980'lerin ilk yarısından ve son güncellemeleri 1992'de yapılmış. Bunlar benim için çok değerli ama seyirde pek kullanabileceğimi zannetmiyorum. (ya da kullanmalı mıyım?) Sizce en iyi nasıl değerlendirebilirim?
Saygılarımla,

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Donatan Temsilcileri
Değerli Reisler,
Çok sevdiğim, değer verdiğim bir büyüğüm Kri-Kri'yi alınca bana elindeki tüm eski haritalarını hediye etti; Port Said'den Sığacık'a kadar. Çoğu 1980'lerin ilk yarısından ve son güncellemeleri 1992'de yapılmış. Bunlar benim için çok değerli ama seyirde pek kullanabileceğimi zannetmiyorum. (ya da kullanmalı mıyım?) Sizce en iyi nasıl değerlendirebilirim?
Saygılarımla,

Bana teslim ederek :)
Gözün gibi bak. Kayıkta bırakma. Nemden koru, ne güzellerdir şimdi onlar.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • instagram
Değerli Reisler,
Saygılarımla,

Bana teslim ederek :)
Gözün gibi bak. Kayıkta bırakma. Nemden koru, ne güzellerdir şimdi onlar.
Kayıkta zaten bırakamam, kışı geçiremezler. Size versem bende kalmaz. Nası olcek?

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • Classicboats Turkiye
En azından yüksek çözünürlükte PDF olarak tarat bizimle paylaş.

Eğer, sen bana bir yumurta verirsen, Ben sana bir yumurta verirsem,
Yine sende bir yumurta, bende bir yumurta olur
Sende bir bilgi var. Bende bir bilgi var. Şayet, ben sana bir bilgi verirsem,
Sen bana bir bilgi verirsen,
Sende iki bilgi, bende iki bilgi olur.   ;)
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
    • instagram
En azından yüksek çözünürlükte PDF olarak tarat bizimle paylaş.

Eğer, sen bana bir yumurta verirsen, Ben sana bir yumurta verirsem,
Yine sende bir yumurta, bende bir yumurta olur
Sende bir bilgi var. Bende bir bilgi var. Şayet, ben sana bir bilgi verirsem,
Sen bana bir bilgi verirsen,
Sende iki bilgi, bende iki bilgi olur.   ;)
Paylaşmak harika olur.. Ben de çok mutlu olurum.. Haftasonu bu işi ben bir çözeyim

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
Ben de isterimm. Çok iyi olur.. Yardım gerekir mi?
  • IP logged

• *
    • instagram
Ben de isterimm. Çok iyi olur.. Yardım gerekir mi?
Bizim burada sevdiğim, yardımcı olacağına inandığım daha önceleri çok iş yaptığımız dijital baskı merkezi olan bir dostum var. Orada çözebilirim sanırım. Olmazsa illa ki yardım isterim.. Sağolun..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
Değerli Reisler,
Saygılarımla,

Merhaba, bilgiçlik olarak algılanmaz dilerim:

Erman reisim Port Said dediğiniz liman Mısırdaki değilde Karaburun altındaki Kavurlukoz Limanı ise, adı Saip Köyün Port Saip(Saipaltı Limanı) olmalı. Yanlışlıkla Port Said olarak söylenir durur.

Marmaris-Ayvalık seyrimiz sırasında 17 Ağustos 2011 Çarşamba günü gece yarısı uğramış, bir gece kalmıştık.

Bunlarda 360 dereceleri:

http://www.sypetunia.com/01-360/07-Marmaris-Ayvalik/61-1-Kavurlukoz-Saip_Koy/_flash/61-1-Kavurlukoz-Saip_Koy.html

http://www.sypetunia.com/01-360/07-Marmaris-Ayvalik/61-2-Kavurlukoz-Saip_Koy/_flash/61-2-Kavurlukoz-Saip_Koy.html

Bu da Saip Köylü bir balıkçının babası için açtığı FB sayfası: https://www.facebook.com/Metin-Kocaba%C5%9F-229105427289656/

Herkese çok selam.

Zafer Türkmen

SY Petunia

• IP logged

• *
    • instagram

Değerli Reisler,
Saygılarımla,

Merhaba, bilgiçlik olarak algılanmaz dilerim:

Erman reisim Port Said dediğiniz liman Mısırdaki değilde Karaburun altındaki Kavurlukoz Limanı ise, adı Saip Köyün Port Saip(Saipaltı Limanı) olmalı. Yanlışlıkla Port Said olarak söylenir durur.

Marmaris-Ayvalık seyrimiz sırasında 17 Ağustos 2011 Çarşamba günü gece yarısı uğramış, bir gece kalmıştık.

Bunlarda 360 dereceleri:

http://www.sypetunia.com/01-360/07-Marmaris-Ayvalik/61-1-Kavurlukoz-Saip_Koy/_flash/61-1-Kavurlukoz-Saip_Koy.html

http://www.sypetunia.com/01-360/07-Marmaris-Ayvalik/61-2-Kavurlukoz-Saip_Koy/_flash/61-2-Kavurlukoz-Saip_Koy.html

Bu da Saip Köylü bir balıkçının babası için açtığı FB sayfası: https://www.facebook.com/Metin-Kocaba%C5%9F-229105427289656/

Herkese çok selam.

Zafer Türkmen

SY Petunia

Zafer Reisim rica ederim. Tabii ki yanlış anlamaya mahal olabilir ama değil.
Haritalar Mısır Port Said'den (eski adıyla Bur Said) başlayarak İsrail, Lübnan, Suriye kıyıları ile devam ediyor. Tüm Kıbrıs haritası ve Hatay Çevlik'ten İzmir Sığacık'a kadar...

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
Erman, bunların maliyetini de lütfen bildir. Yoksa ben istemem..
  • IP logged

• *
    • instagram
Erman, bunların maliyetini de lütfen bildir. Yoksa ben istemem..
Maliyet oluşunca konuşuruz ;)

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
Erman reis sana portatif yüksek çözünürlüklü tarayıcı göndereceğim kargo adresine. Evde tarama işini halledersin kolayca. Proje paftalarını tüm detayı ile taratabiliyorum.

Umarım bir harcama yapmadan yetiştim :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • instagram
Erman reis sana portatif yüksek çözünürlüklü tarayıcı göndereceğim kargo adresine. Evde tarama işini halledersin kolayca. Proje paftalarını tüm detayı ile taratabiliyorum.

Umarım bir harcama yapmadan yetiştim :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Oğuzhan reisim, çok sağol.. çok iyi fikir. Prensipte anlaştığımız üzere haftasonu sonuç alamazsam böyle ilerleriz.
Sevgiler...

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
Haritalar anıları adına saklanmalıdır. Ancak kullanılamazlar. O kıyılar zaten coğrafik olarak değiştiği gibi, limanlar konumsal olarak da değiştiler. Dolayısıyla bunu da ek olarak belirtmekte fayda vardır diye düşünüyorum. Ben elimde ki eski haritaları arkadaşlarımız çocuklarına hediye ettim. Göz alışkanlığı, merak yapar diyerekten.. :) :)
  • IP logged

• *
    • instagram

Haritalar anıları adına saklanmalıdır. Ancak kullanılamazlar. O kıyılar zaten coğrafik olarak değiştiği gibi, limanlar konumsal olarak da değiştiler. Dolayısıyla bunu da ek olarak belirtmekte fayda vardır diye düşünüyorum. Ben elimde ki eski haritaları arkadaşlarımız çocuklarına hediye ettim. Göz alışkanlığı, merak yapar diyerekten.. :) :)

Dilek Reisim evet aslında konuyu açtığımda asıl danışmak istediğim buydu.. Haritalar eski ve geçen en az 20 yılın ardından güncellemek pek olası değil gibi. Bir yandan da güncellesem de seyirde kullanmak şu an için bana uzak.
Evde dekoratif amaçla mı kullansam acaba diye düşünüyorum..
Neyse şu taratma işinde bir miktar yol aldım haftasonu halledip sizlerle paylaşayım ondan sonra benim ne yapacağımı tekrar danışacağım...
Selametle...

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

Yukarı git