Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Türk gezi yelkenciliği üzerine bir denenme..

• *
    • Classicboats Turkiye

Ama ; bir kamara veya üst yapı yoksa, soğukta ve serpintide kendini havuzlukta neyin arkasına saklayacaksın ?
Bizim sularımızda yaz günleri için ideal ama, bu işin kışı var, gitmek istersen sert ve soğuk sular var.

• IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
Evet, tek çaresi bu tabii Cem.
Lakin şu kalın ve eski kafalı, inatçı arkadaşın bir kayığa tasarımcısının çizdiği temel formu dışında bir şeyler takılmasına alışamıyor. Ne serpinti körüğü, ne bimini, ne şu, ne bu...Benim de sorunum bu !   ?0-?

Kendi kayiğimda da tek nefret ettiğim şey serpinti körüğü
  • IP logged

T
  • *
İki karış bir şeyler olsa bari, olma mı ?  ::)

http://www.sandemanyachtcompany.co.uk/yacht/197/pain-clark-39-ft-ketch-1925

(Resim'in üzerine tıkladıkça diğer resimlere geçer)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Abi kusura bakma ama, o fotoğraftaki serpinti körüğü, Hurmalı mahallesinde eski güzelim Adana evini alan konducunun, çatıyı söküp güvercin beslemek için yaptırdığı tek göz oda gibi duruyor. Aali abi'ye katılıyorum.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Bence çok da güzel...Basık ve boyu çok uzun olmayan bir üst yapı her yelkenliye yakışıyor.
  • IP logged

• *
Abi kusura bakma ama, o fotoğraftaki serpinti körüğü, Hurmalı mahallesinde eski güzelim Adana evini alan konducunun, çatıyı söküp güvercin beslemek için yaptırdığı tek göz oda gibi duruyor. Aali abi'ye katılıyorum.

Bülent renkli tarifindeki tarzda körükler aslen havuzlukta oturanı veya dümenciyi değil ; kaporta girişini korumak için zaten diye düşünüyorum.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Niye kaportayı kapatmıyorlar? Bence bu çizgilerdeki kayıklarda, hele ahşaplarda hiç mi hiç olmuyor abi. Zaruret deyin tamam. Ama güzel demeyelim.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Classicboats Turkiye
Koyduğum resimlerdeki serpinti körüğü gerçekten de inestetik. Katılıyorum.
Fakat bu örnekte Âli'nin tespiti doğru. Kaporta girişini serpintiden koruyor.
Her ne kadar kötü bir örnek olsa da çok daha estetik, çok daha göze hoş gelen uygulamalar var ve tam güverte teknelerde uygulanıyor. Resim bulursam burada da paylaşırım.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
Bence çok da güzel...Basık ve boyu çok uzun olmayan bir üst yapı her yelkenliye yakışıyor.

Galiba bir anlam kayması oldu, ben bunu Tan Kaan Özkan'in gönderdiği 39ft lik ketch'in kamara tasarimı için yazdım, tedbiren açıklayayım
  • IP logged

Yukarı git