Muhtemelen daha önce de bahsetmişimdir. Yengeç'in camlar sürekli su yaptığından ve de kasaranın ahşapları da ufak ufak su koyvermeye başladığından köklü değişikliklere hazırlanıyorum. Kasaranın ahşabı komple yeniden sarılacak. Bununla beraber eksi camları da atıp iki seçenekten birine karar vermem lazım.
Öncelikle eski Alüminyum çerçeveler saçma sapan imal edilmiş, kasaranın eğimine göre alıştırılmamış olduğundan sürekli dışa doğru bir deformasyona neden oluyor ve ne yaparsam yapayım suyu kesemiyordum.
İlk başlarda -her zaman olduğu gibi- atıp eskileri, yeni lumboz koyacağım diye başladım planlamaya. Sonra lumboz fiyatlarını görünce titreyerek kendime geldim. 10 ya da 12 adet lumboz gerekecek ve krom-pirinç-alüminyum üçlüsü tamamen kapsama alanı dışında kaldı. Çıkma araştırdıysam da henüz sonuç alamadım.
İki seçeneğimden ilki, özellikle bu coğrafyada çokça kullanılan basit kayar cam yapmak. Kullananlar şikayetçi değil ama özellikle dalgalı havalarda su almaması bana pek mümkün gelmiyor. Maliyeti son derece düşük.
İkinci seçeneğim, telaffuz ederken bile diken diken oluyorum ama, plastik lumboz kullanmak ve en azından dışarında kalan, görünen kısımlarına ahşap çerçeve yaparak görüntüyü kurtarmak. Daha başarılı bir sızdırmazlık ama biraz daha yüksek bir maliyet, daha kolay montaj vs söz konusu.
Ne yapmalı yahu???
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be... Whom the sea has taken Never shall be free."